Luk

Bassogog og Cameroun videre til kvartfinalen

| Africa Cup of Nations | 1 kommentar

Christian Bassogog og Cameroun spillede 0-0 med Gabon og er videre til kvartfinalen ved Africa Cup of Nations. Burkina Faso følger dem med 2-0 over Guinea-Bissau.

Cameroun med AaB's Christian Bassogog fra start spillede søndag sidste kamp i gruppe A ved Africa Cup of Nations, hvor modstanderen var Pierre-Emerick Aubameyangs Gabon.

Gabon lagde bedst fra land, og Aubameyang og Andre Biyogo Poko var tæt på at bringe nationen i front i kampens indledning.

I den anden ende var Adolphe Teikeu på spil, men hans hovedstødsforsøg efter et kvarter gik forbi mål. Første halvleg endte derfor målløst.

I anden halvleg var Sebastian Sianis flugter fra distancen tæt på at brage i mål, mens Denis Bouangas frispark var Gabons bedste mulighed i den anden ende.

Christian Bassogog markerede sig i anden halvleg med flere gode aktioner offensivt, inden han blev udskiftet efter 83 minutter.

Opgøret mellem Cameroun og Gabon endte 0-0, og Bassogog og co. er dermed videre til kvartfinalen i modsætning til værterne fra Gabon.

I gruppe A var også Burkina Faso og Guinea-Bissau i kamp. Her gjorde Prejuce Nakoulma det til 1-0 efter tolv minutter efter han var hurtigt over en fæl tilbagelægning, som han nemt prikkede i mål.

Den unge Ajax-spiller Bertrand Traore lukkede reelt kampen med sit mål til 2-0 efter en time, da han modtog bolden fra målscorer Nakoulma, og han tog et par træk i feltet og sparkede bolden ind bad Guinea-keeperen.

Burkina Faso er dermed videre til kvartfinalen som etter i gruppen.


Af Sara Margren
Onsdag 27. oktober
Tirsdag 26. oktober