LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Bay knokler på i Ajax efter skadeshelvede

| Holland | 7 kommentarer
Bay knokler på i Ajax efter skadeshelvede
Foto: Ajax

Infoboks

Jong Ajax - Jong FC Utrecht
Eerste Divisie (25/03)
bet365 1,18 7,00 13,00
NordicBet 1,19 7,35 10,50
Oddset 1,18 6,70 9,65

Se alle kampe fra EM-kvalifikationen

Kom i gang nu på Eurosport Player 

Advertisement
Advertisement
Markus Bay knokler på i Ajax efter et langt skadeshelvede var ved at knække ham, men nu ser ham fremad og er klar til at gribe chancen, når den kommer.

Markus Bay drog i sommeren 2013 fra Brøndby til Ajax som bare 16-årig, men opholdet i den hollandske storklub har ikke været en dans på roser.

Halvandet års skadespause satte den unge midtbanespiller tilbage, og Bay ser tilbage på en mentalt hård tid.

- Jeg valgte at tage herned som 16-årig lige efter folkeskolen uden at vide, hvad man skulle forvente. I starten gjorde jeg jo bare mine ting, og Ajax var imponeret og tilfredse, og så endte jeg i en lorte-skade, siger Bay til bold.dk.

- Jeg havde ikke prøvet at være skadet før det, så det var også noget nyt for mig, og så sad jeg dér uden venner og familie, så det var en lorte-tid.

- Naturligt nok var der mange, der havde overhalet mig, for jeg lavede ikke rigtig noget, da jeg var skadet, hvor de bare trænede og trænede.

I sommer forlængede Bay kontrakten med Ajax, men den 19-årige midtbanespiller overvejede, om han skulle tage tilbage til Danmark.

- Det må jeg indrømme, jeg har tænkt på masser af gange, men det var mest af alt, da jeg var skadet, hvor man af og til tænkte 'nu kan jeg ikke mere, jeg gider ikke mere'. Man overvejer jo, om det er det værd. Men det er dér, man finder ud af, om man virkelig vil det. Man kommer tilbage stærkere, især mentalt.

- I Danmark var man den bedste, det hele var bare en leg, og man spillede hver gang. Nu er det blevet hele ens liv. Det har været en dyr læreproces, men jeg har formået at komme ud på den anden side. Hvis jeg havde givet op, ville det have været spild at sidde her i halvandet år.

- Det giver selvfølgelig et kæmpe selvtillidsboost, at de stadig tror på mig, når de kun har set mig i samlet otte måneder i de første to år, jeg var der. Det hjælper meget efter en hård tid, at jeg kan få lov at vise, hvad jeg kan.

Nu er den 19-årige dansker skadesfri, men kæmper fortsat med at tilspille sig en fast plads på Jong Ajax.

- Spilletiden har også haltet på Jong Ajax, fordi førsteholdet har så stor en trup, så dem, der ikke spiller i weekenden, spiller med hos os.

- Men det er bare at blive ved at klø på, og jeg får også at vide af træneren og sportsdirektøren, at min chance nok skal komme. Så jeg skal stå klar og gribe den.

Markus Bay har spillet syv kampe for Jong Ajax i denne sæson, alle som indskifter.

sara@bold.dk

Se alle kampe fra EM-kvalifikationen Kom i gang nu på Eurosport Player 
Advertisement Advertisement

Af Sara Margren

7 kommentarer

Aarhusianeren 21:51          
Dejligt at læse om en ung fyr med rette indstilling! Håber der er nogen fra Aalborg, der læser lidt med her...
Lorentzen 22:07          
Halvandet år så spiller han i FCK :)
Aarhusianeren 22:51          
I det mindste vil han så have været i Ajax i 4,5 år til den tid, og så synes jeg trods alt ikke man kan klandre ham for at give op for tidligt ;-)
JakobFC 23:31          
Haha FCK = at give op?? Janteloven længe leve...
LFC4Life 01:33          
Helt ærligt så handler det ikke om FCK mod Ajax. Det handler om udvikling og det handler om Æresdivisionen mod Superligaen.

At FCK spiller 6-8 CL-kampe de fleste sæsoner, kan sgu ikke gøre op for, hvis man tager nogle år på ajax akademi og kommer til en af de store ligaer, også selvom det evt. er i en mindre klub.
CopenhagenNoice 08:38          
Imponerende. En historie om et tidligere Brøndby talent der har været uheldig med skadet men som knokler på i Europas bedste talentskole, handler pludselig om FCK?
Mikker1988 17:16          
Ja lad bare nordea købe ham... De kaster jo penge til højre og venstre, for at få succes i Europa... - og de gør det da også ganske imponerende... Jeg håber personligt Ståle smutter og der kommer en ny træner til fra Farum... Er sikker på han kan gøre det mindst lige så godt, han har bare langt mere karisma...
Mandag 25. marts