Luk

Bayern München vinder Champions League

| Champions League | 78 kommentarer

Infoboks

PSG - Bayern München 0-1
Champions League Slutspil
59' 0-1 Kingsley Coman

Bayern München kan kalde sig konger af Europa, efter de søndag aften besejrede PSG med 1-0 i Champions League-finalen på mål af Kingsley Coman. 

Søndag aften var det tid til kulminationen på en historisk lang fodboldsæson.

FC Bayern München og Paris Saint-Germain skulle duellere om pokalen med de store ører – bedre kendt som Champions League-trofæet.

Slaget skulle stå i Lissabon, hvor alle kampe fra kvartfinalerne og frem havde fundet sted grundet coronapandemien.

Mens Bayern München inden aftenens opgør havde vundet turneringen fem gange før, så var det første gang, at franskmændene var i finalen.

Tyskerne kom bedst fra start i opgøret, men efter en nervøs begyndelse kom PSG bedre med i opgøret.

Det gav en stor chance til Neymar efter et kvarters spil, hvor han kom forholdsvist fri mod Manuel Neuer, men den tyske keeper reddede flot på brasilianerens afslutning.

Fem minutter senere brændte det på i den anden ende, da Robert Lewandowski sparkede på stolpen fra kanten af feltet.

Bare minuttet senere spillede Di Maria et-to med Ander Herrera, inden han afsluttede tæt over mål.

Generelt blev kampen afviklet i et flot tempo, og det var måske grunden til at Jerome Boateng måtte udgå med en skade. Den tyske stopper havde været tvivlsom op til opgøret.

Efter en halv times spil samlede Herrera en bold op efter et hjørnespark, som han kanonerede mod mål. Kun en blokering fra Goretzka forhindrede et føringsmål til franskmændene.

Mod halvlegens afslutning kom der yderligere en god chance til begge hold.

Først hev Keylor Navas en fremragende refleksredning op på et hovedstød fra Lewandowski, der stod på kanten af det lille felt, da han headede.

Siden var det Mbappes tur til at misse en gylden chance, da han blev spillet helt fri 6-7 meter fra målet. Hans afslutning sad dog midt i målet og manglede desuden fart for at udfordre Neuer.

Dermed sluttede første halvleg uden scoringer, men det blev der ændret på efter pausen.

Små 15 minutter inde i anden halvleg fik Joshua Kimmich god tid i højre side af banen til et slå et indlæg, og det skal man ikke give tyskerne. 

Han svingede bolden over i bageste område, hvor en forholdsvist umarkeret Kingsley Coman kunne stige til vejrs og heade Bayern München foran med 1-0.

Det pressede PSG til at satse mere fremad igen, efter de var blevet trykket en smule tilbage i halvlegens begyndelse.

Ti minutter efter føringsmålet fik Marquinhos en gigantisk chance for at bringe balance i regnskabet, da Di Maria spillede ham til en fri afslutning langt inde i feltet.

Brasilianeren forsøgte at sparke i modsatte side, men Neuer kom godt ud og gjorde sig bred, så han kunne redde med en fodparade.

PSG havde generelt svært ved for alvor at sætte Bayern under pres mod kampens afslutning, der i højere grad blev præget af utroligt mange frispark i takt med tændingen og frustrationerne steg på de to mandskaber.

I kampens sidste minut fik PSG så en stor mulighed til Mbappe, der alene med Neuer måtte se sin afslutning reddet. Efterfølgende blev der vinket offside.

Dermed kunne Bayern München lade sig krone som europæiske mestre for sjette gang i historien. 


Af Andreas Roesen

78 kommentarer

Sims91 22:53          
Stort tillykke til Bayern. Utvilvsomt bedste hold i verden i øjeblikket.
De formåede at få lukket ned for PSG´s offensiv med meget større succes end man kunne have troet inden. Fremragende kamp af Kimmich. Man of the match i min bog. Neuer ser også virkelig godt ud igen. Han var der de få gange, hvor det var nødvendigt. Han er officielt tilbage på den store scene.

Endnu en nedtur for PSG. Deres midtbane var simpelthen ikke stærk nok og Neymar tabte hovedet i det øjeblik Bayern scorede. Pludselig ville han det hele selv, lavede forhastede afleveringer og frustrationsfrispark.
Mbappé viser han ikke helt er der endnu. Evnen til at afgøre de største kampe igen og igen er få forundt.
RobertTheRobber 22:54          
Fed finale og Bayern München er fortjente vindere af den. Den kunne godt have haft nogle flere mål, hvis holdene havde haft lidt mere end gennemsnitlig skarphed, men ellers havde den det hele. En af de mere interessante, velspillede, intense og følelsesladede kampe.

Bayern München har simpelthen bare fantastiske spillere, lige fra den sikre, virkelige dygtige målmand, til verdens bedste angriber, til et supertalent på backen, til den altid hårdarbejdende og eminente Müller.
Sikke en velfortjent triumf.
Fritz Bill 22:54          
Vilde Neuer!
Slettet(562119200410) 22:54          
Det var godt nok en uskøn finale.
Jesper88 22:54          
Fuck hvor er det godt!!

Tro mig, jeg hader Bayern, men hvor er det vigtigt at PSG ikke vinder Champions League
MaggiMagg 22:54          
plastikklubberne vinder aldrig. og tillykke til bayern, rigtig flot CL sæson for dem.
Guarana 22:55          
Champions League har sgu været én lang våd prut pga. Corona-krisen. Ganske forglemmelig affære. Tillykke til Bayern og lad os håbe på normale tilstande snart.
Lørdag 16. januar
Fredag 15. januar