Luk

Bayern smadrede Schalke 8-0 i åbningskamp

| Bundesliga | 54 kommentarer

Bayern München gennemtæskede Schalke 04 med hele 8-0, da de fredag aften åbnede den nye Bundesliga-sæson hjemme i München.

Bayern München har været fuldstændigt suveræne i 2020, hvor der kun er én kamp, som klubben ikke har vundet. 

Fredag aften skulle de forsvarende tyske mestre forsøge at tage den form med over i den nye sæson, da Schalke kom på besøg i åbningskampen.

Bayern-maskinen virkede velsmurt efter den korte sommerpause, for kun fire minutter inde i kampen, kom de foran.

Joshua Kimmich sparkede en lang bold op til Serge Gnabry, der tog den ned på kanten af feltet. Derefter tog han et enkelt træk til venstre, hvorefter han bankede bolden ind i det lange hjørne. 1-0.

Den føring blev fordoblet efter 19 minutter, hvor Goretzka straffede sin tidligere klub med et velplaceret spark fra kanten af feltet.

Angrebene væltede ned mod Schalke, der intet kunne stille op og efter en halv time, blev der begået straffespark på Robert Lewandowski.

Det tog polakken sig selv af, og han sparkede sikkert bolden i mål fladt i venstre hjørne. 3-0 til mestrene.

Det var også resultatet ved pausen, hvilket Schalke måtte prise sig lykkelige for, da Bayern i første halvleg havde haft chancer til meget mere.

Bayern skruede yderligere op i 2. halvleg

Anden halvleg var knap begyndt, før Leroy Sane blev sendt afsted i dybden. Ham kunne Schalke-forsvaret ikke fange, og så lagde han bolden på tværs til Gnabry, der kunne sætte bolden i tomt mål til 4-0.

Det fik ikke Bayern til at stoppe bare et sekund.

Hjemmeholdet spillede sig til chancer stort set hele tiden, og efter 59 minutters spil, scorede de igen.

Sane blev igen sendt i dybden, hvor han tog bolden ned med brystet. Igen lagde han den til venstre til Gnabry, der dermed kunne fuldbyrde sit hattrick. 5-0.

Og det skulle blive meget værre for Schalke.

Lewandowski var efter 70 minutter tæt på at komme helt fri foran mål. I stedet chippede han bolden på tværs med en rabona til Thomas Müller, der flugtede bolden i mål til 6-0.

7-0 blev det minuttet senere, da Kimmich udnyttede grotesk dårligt Schalke-forsvarsspil til endnu engang at sende Sane i dybden. Denne gang afsluttede kantspileren selv med stor sikkerhed.

Lige efter målet gav Bayern hvil til Boateng, Sane og Gnabry og satte nogle yngre kræfter ind i stedet. 

Blandt andre 17-årige Jamal Musiala, der små ti minutter efter sin indskiftning, viste sig frem. Den unge kantspiller fik bolden af Lewandowski på venstrekanten, og efter et par gode træk ind i banen, bankede han bolden i mål i det korte hjørne.

8-0 til Bayern efter 81 minutter.

Herfra slap Bayern München gassen lidt hen mod slutningen, og derfor endte kampen 8-0 til de forsvarende mestre, der dermed i den grad har sat kursen mod endnu en sæson på top-niveau.


Af Jonas Nielsen
Tirsdag 3. august