Luk

Bayern vinder Super Cup'en efter 120 minutter

| UEFA Supercup | 14 kommentarer

Infoboks

Bayern München - Sevilla 2-1
UEFA Super Cup
13' 0-1 Lucas Ocampos
34' 1-1 Leon Goretzka
104' 2-1 Javi Martinez

Sevilla bragte sig foran og kæmpede en brag af en kamp mod et insisterende Bayern München-mandskab, der efter forlænget spilletid tid sidst fik knækket spanierne og vandt den europæiske Super Cup med en sejr på 2-1.

Bayern München havde med 1-0-sejren over PSG i Champions League-finalen gjort sig fortjent til finaleopgøret i den europæiske Super Cup torsdag aften.

Det samme havde Sevilla, der i Europa League-finalen besejrede Inter med 3-2.

De to mandskaber mødte derfor hinanden på Puskas Arena i Budapest, hvor årets vinder skulle findes.

Bayern München satte sig med det samme tungt på opgøret, og Sevilla fik meget få chancer for at vise sine offensive kvaliteter frem.

Det lykkedes dem dog at sende et skudforsøg inden for den tyske ramme en enkelt gang i første halvleg efter 13 minutter, og det udnyttede de til fulde.

Forsøget kom fra Lucas Ocampos, som kunne lægge bolden på ellevemeterpletten, efter David Alaba nedlagde en fremadstormende Ivan Rakitic i feltet.

Efter et enormt langt tilløb sendte argentineren Manuel Neuer den forkerte vej og scorede sikkert til 1-0.

Bayern Mücnhen pressede efterfølgende hårdt på, og efter 34 minutter lykkedes det Leon Goretzka at sparke tyskerne tilbage i opgøret, da han på oplæg af Robert Lewandowski hamrede bolden i kassen få meter fra mål.

Flere mål fik hverken tyskerne eller spanierne sendt i netmaskerne, og så kunne de to mandskaber gå til pause med en stilling på 1-1.

VAR-underkendt mål i anden halvleg

Bayern München kom flyvende ud af omklædningsrummet, og seks minutter efter dommer Anthony Taylors startfløjt sendte Robert Lewandowski efter et et-to-spil med Thomas Müller bolden i målet bagved Bono i Sevillas mål.

På det efterfølgende VAR-tjek viste det sig dog, at Robert Lewandowski på indlægget fra Leroy Sane var millimeter i offside, og så blev målet annulleret til store protester fra Bayern München-spillerne.

Sevilla viste i anden halvleg stor styrke i forsvaret, og det lykkedes kun Bayern München ganske få gange at sende skudforsøg på mål.

I den anden ende havde Sevilla dog lige så svært ved at spille sig til chancer, og så kunne dommer Anthony Taylor fløjte kampen i forlænget spilletid.

Sevilla knækket i forlænget spilletid

I den forlængede spilletid udfoldede spillet sig mere jævnbyrdigt, hvor de to mandskaber begge fik rigeligt med tid på bolden.

Slutproduktet var dog en tand bedre for Bayern München, som ét minut før pausen fik knækket Sevilla.

På et clearet hjørnespark sparkede David Alaba ude foran feltet hårdt på mål, og forsøget kunne Bono i Sevilla-målet ikke holde fast i.

I stedet boksede han bolden tilbage i feltet, hvor Javi Martinez med et kraftfuldt hovedstød fra en stående position fik headet bolden i mål til 2-1.

Sevilla formåede ikke at presse på for en udligning, og efter 120 minutter kunne Bayern München dermed lade sig krone som vinder af årets europæiske Super Cup.


Af Lasse Rene

14 kommentarer

steiger 23:34          
Skøn fodboldkamp med et Bayern hold, der stadig leverer på et helt uhørt høj niveau. Offensivt og optimistisk. Flot kæmpet af Sevilla, der havde marginalerne på deres side.

To ting spolerede dog nærmest oplevelsen:
En helt skandaløs dommerindsats, der alene gør at Sevilla har en chance i opgøret (hvorfor bliver Bayerns mål annulleret da en Sevillaspiller falder ind i Lewandowski og hvorfor griber VAR ikke ind?) og en fuldstændig tåkrummende ringe og sindsygt irriterende kommentering af to kæmpe fjolser på 3+. Det var ulideligt og ærgerligt man skal slå lyden fra det meste af tiden når nu der endelig var tilskuere tilbage på stadion.
Fl@skebøf 23:34          
Fuldt fortjent. Det var envejstrafik det meste af kampen, lige udover de første 10-15 min af første halvleg hvor Sevilla var bedst.

Vi får desuden underkendt et helt legitimt mål og får samtidig ikke fløjtet et straffespark i de døende sekunder. Sløjt af dommeren og VAR.
hodja 23:43          
Hvis det her er dommerniveauet i PL, er det absurd skræmmende.
deutsche 23:52          
Dejlig med endnu en pokal, men hvor er TV3 stort kommentatorerne dog skrækkelige at høre på, tysk fodbold er nærmest en by i Rusland for dem... Ærgerligt ZDF ikke har rettighederne til CL mere.
BrianFantana 23:59          
Flot sejr til Bayern, men ærgerligt de skal ud i forlænget grundet dommeren, håber ikke det medfører nogen skader. Helt enig med jer andre omkring kommentatorerne.
casillas 05:24          
Så desværre ikke kampen men det viser alligevel at Sevilla har et vildt europæisk format, marginaler eller ej, at trække verdens pt. suverænt bedste hold ud i forlænget.
Mc86 06:53          
Er jeg den eneste der også så Bayern snydt for straffe i første halvleg.? Dér hvor en Sevilla-spiller tordner ind i ryggen af Goretzka ved en hovedstødsduel.
Synes da den på mange punkter var identisk med situationen omkring Sevillas straffe.
Mandag 26. oktober
Søndag 25. oktober
Venlo-målmand: Vil Ajax-keeper ydmyge mig?
13:31
Avis: Ny AaB´er dumpede lægetjek i FCM
13:29
Avis: Ny AaB´er dumpede lægetjek i FCM
13:29
Avis: Ny AaB´er dumpede lægetjek i FCM
13:28
Kvist: Ikke et must at ny træner har FCK-DNA
13:28
Kvist: Ikke et must at ny træner har FCK-DNA
13:27
Kvist: Godt at Zeca har fået anføreren Zanka
13:26
2. division og Sydbank Pokalen afvikles fortsat
13:23
Cykeltråden - 2 gange P.!
13:23
Hammarby forsøgte at hente Paulsen tilbage
13:22
F.C. Internazionale - Milano Siamo Noi
13:22
David N: Svært at se mig skifte til FCK
13:22
Venlo-målmand: Vil Ajax-keeper ydmyge mig?
13:20
Avis: Ny AaB´er dumpede lægetjek i FCM
13:19
2. division og Sydbank Pokalen afvikles fortsat
13:19
Arsenal - Partey Time!
13:18
Kvist: Godt at Zeca har fået anføreren Zanka
13:18
Kvist: Godt at Zeca har fået anføreren Zanka
13:17
Kvist: Godt at Zeca har fået anføreren Zanka
13:16
David N: Svært at se mig skifte til FCK
13:16
Avis: Ny AaB´er dumpede lægetjek i FCM
13:14
Cykeltråden - 2 gange P.!
13:14
Kaufmann: Det andet gule kort var tyndt
13:14
SIF-bomber har udløb: Stadig god dialog
13:14
David N: Svært at se mig skifte til FCK
13:12