Luk

BBC undskylder for at vise billeder af Eriksen

| EM | 12 kommentarer

Infoboks

BBC har udsendt en undskyldning for at vise de voldsomme billeder efter Christian Eriksens kollaps. Dækningen styres af UEFA, lyder det videre fra tv-stationen.

Frygtelige scener udspillede sig i Parken lørdag aften, efter Christian Eriksen kollapsede på banen og måtte modtage hjertemassage.

Det var voldsomme billeder, og hos DR valgte man at klippe til helikopter-billeder af Parken, men det var ikke tilfældet hos BBC.

Den engelske tv-station viste gentagne klip af Eriksens kollaps, den efterfølgende behandling og af danskerens kone, Sabrina, der var til stede i Parken.

BBC blev heftigt kritiseret for at vise de frygtelige billeder, og nu har tv-stationen udsendt en offentlig undskyldning.

BBC fastslår samtidig, at de ikke var ansvarlige for billederne, da det er UEFA, der styrer dækningen, lyder det.

- Alle på BBC håber, at Christian Eriksen kommer sig fuldstændig. Vi undskylder til alle, der er oprørte over billederne i udsendelsen, skriver BBC.

- Dækningen på stadion styres af UEFA som værtsudsenderen, og så snart kampen blev suspenderet, stoppede vi billeddækningen så hurtigt som muligt.

DBU oplyste sent lørdag, at Christian Eriksen var vågen og stabil, og at han skulle igennem yderligere undersøgelser på Rigshospitalet.


Af Sara Margren

12 kommentarer

NnS 07:58          
Der bliver øvet rygsvømning idag
LosMillonarios 08:22          
NmS: hvad mener du?
Mummisball 08:34          
Han mener at folk vasker Deres hænder med lamme undskyldninger
Gunners_Vanløse 08:56          
Jeg så kampen på BBC.

Og når man ser det live på den måde så tror man også automatisk det værste. Elektrisk chok, kæresten der storgræder på siden osv.
FCBayernM 09:19          
Usmageligt, hvorfor stiller BBC og NRK ikke om til studiet, i stedet for at vise live fra parken
Ludomania 09:34          
Hvorfor slår folk ikke væk hvis de ikke kan lide dækningen?
Jaws 09:36          
Det er en vattet formulering i den såkaldte undskyldning, som endda er sprogligt tydeligere i den engelske version fremfor oversættelsen. De beklager at nogen er blevet stødt. Men det udviser jo ikke en selvindsigt i, hvad man har gjort galt, at man bare siger, at man er ked af, at nogen er blevet stødt. Der får man det til at handle om andres reaktion fremfor sin egen fejl. Og så kommer de med den tåbelige "undskyldning" (som Nent også har brugt), at de jo bare sender det signal, de får fra UEFA, og så snart kampen blev suspenderet klippede de jo væk. Flot. De skulle senest klippe væk det øjeblik, der blev givet hjertemassage. Senest. På DR nåede man at høre kommentatorerne sige, at det her skal vi ikke se lige inden der blev klippet væk (ikke sagt at det var kommentatorernes kald, for der har siddet en producer bagved, som sandsynligvis allerede var i gang med at handle), og de reagerede tidligt. BBC (og Viaplay for den sags skyld) kunne og skulle have klippet tilbage til studiet eller til et godt gammeldags skilt med afbrydelse. Ja, det havde været en hård opgave for værter i et studie. Helt klart. Men alternativet er en syg tabloid billeddyrkelse af mennesker i nød, chok og en mand der reelt var død i en periode.
BBC´s undskyldning er hul og ansvarsfralæggende på den måde som mange undskylder, når de kan mærke på andre, at de er nødt til at sige undskyld, men ikke oprigtigt mener det eller forstår hvorfor: Ja, det beklager jeg, men det var fordi "alle mulige andre og alle mulige andre ting".
Torsdag 5. august
Onsdag 4. august