Luk

Beckhams klub overtrådte regler i Matuidi-køb

| Major League Soccer | 3 kommentarer

Infoboks

Atlanta United - Inter Miami CF
Major League Soccer samlet tabel (28/10)
Oddset 1,55 4,10 5,20

David Beckhams klub Inter Miami CF overtrådte de amerikanske budget-regler, da de sidste sommer hentede Blaise Matuidi i Juventus, oplyser MLS.

Inter Miami CF, som David Beckham er medejer af, er kommet i modvind, efter klubben er blevet fundet skyldig i at overtræde budget-reglerne i MLS.

I MLS må klubberne have to såkaldte 'designated players', der er højere betalt end ligaens lønloft plus en tredje spiller, hvis klubben så betaler et beløb til MLS, der splitter pengene mellem resten af klubberne.

Inter Miami hentede sidste sommer Blaise Matuidi i Juventus, og han blev ikke præsenteret som en såkaldt 'designated player'.

MLS har dog undersøgt sagen og fundet ud af, at Matuidi i 2020 blev betalt mere end lønloftet, og derfor burde han være angivet som en 'designated player'.

Inter Miami havde dog allerede opbrugt kvoten for de højtbetalte spillere, da Matias Pellegrini, Rodolfo Pizarro og Gonzalo Higuain også skiftede til klubben i 2020, og de tjener alle mere end de 'almindelige' MLS-spillere.

Inter Miami har siden udlejet Pellegrini til Fort Lauderdale - klubbens reservehold i tredjebedste række - men det ændrer altså ikke ved, at man har overtrådt reglerne.

MLS oplyser, at man vil offentliggøre de endelige konklusioner i sagen - inklusiv sanktioner - i nærmeste fremtid.

David Beckham er medejer og fodboldpræsident i Inter Miami, der sluttede som nummer 10 i den forgangne sæson af Eastern Conference i MLS.


Af Sara Margren
Søndag 24. oktober