Luk

Begejstret Capellas: Vi skal spille offensivt

| International | 15 kommentarer
Begejstret Capellas: Vi skal spille offensivt
Foto: Anders Kjærbye / fodboldbilleder.dk

Albert Capellas er beæret over at være ny U21-træner, og han vil spille offensivt, kreativt og dynamisk.

Det kom som en overraskelse for mange, at DBU onsdag trak Albert Capellas op af hatten som ny U21-landstræner. 

Den 51-årige hovedperson, der har en fortid som assistenttræner i Brøndby, lægger da heller ikke skjul på, at han er begejstret for at være tilbage i dansk fodbold.

- Jeg er meget glad for at være i dansk fodbold igen med min fortid i Brøndby, hvor jeg havde en fantastisk tid, siger Albert Capellas og fortsætter:

- Det er en ære at være den næste danske U21-landstræner. Jeg synes, at det her hold har været et af de bedste i deres alder i dette årti.

Han tager en stor inspiration fra særligt Cruyff og til dels Guardiola med sig til det nye job, hvor han vil forsøge at spille offensiv fodbold.

- Vi vil rigtig gerne spille offensivt, kreativt og dynamisk. Vi vil skabe chancer. Jeg vil presse højt, når vi taber bolden. Vinde bolden så hurtigt som muligt og så slå kontra. Hvis ikke, beholder vi bolden og spiller positionsspil, siger Albert Capellas.

Spanieren var i sidste uge til U21-EM med sin nye assistent Steffen Højer, og de var begge imponeret over, hvad de så.

Nu handler det om at bygge videre på den tidligere træner Niels Frederiksens indsats, forklarer Albert Capellas.

- Vi glæder os til at samarbejde med klubberne i Danmark og trænerne for at dele vores viden, vores erfaring og vores visioner for at udvikle dansk fodbold. Det er vigtigt, at vi kan samarbejde. Det handler det her om. At få dansk fodbold til at vokse. Derfor er jeg også glad for at få lov til at gøre det sammen med Steffen,  siger han og fortsætter:

- Jeg er glad for, at Steffen sagde ja. Jeg ved, at han bliver en stor hjælp. Vi har talt meget om fodbold de seneste dage, og vi har en klar ide om, hvad vi vil. Jeg håber, at vi kommer til at nyde rejsen og vejen til succes.

Albert Capellas og Steffen Højer har begge fået en toårig kontrakt med DBU.


Af Anders Borup

15 kommentarer

mexicoz 12:46          
Jaa...!! Endnu mere naiv fodbold til det danske landshold
Barcellona 13:42          
Fedt, det bli´r godt.
VBK - Leeds 13:45          
Ja heldigvis går de væk fra Åge stilen. God udvikling.
(u)tilfreds 15:35          
Jaaah, lad os helst tabe stort og blive et sekunda land end spille resultatorienteret og komme til slutrunder, -nu også med U-holdet!!

Hold nu op hvor er det trættende det der er gang i, brug nu fornuften og det materiale der er til rådighed, fremfor at vende tilbage til en "rød tråd" der fejlede stort og frarøvede os slutrunder vi kunne have deltaget i, hvis man havde spillet kynisk og fundet ud af hvordan man sætter vores bedste spillere op og sammen!

Hvad skal der til før DBU indser vi hellere vil til slutrunder end se optimistisk hovedløst offentsivt fodboldspil der giver tunge nederlag?? -Måske 12 år i træk uden slutrunder, og dertilhørende dundrende underskud, kan få tosserne i Brøndby til at sadle om??
MadsLeb 15:39          
Hold kæft hvor er der mange "eksperter" herinde - hvad kender i overhovedet til Capellas niveau?
Lakris 15:58          
Ja heldigvis går de væk fra Åge stilen. God udvikling.
Amen
Lakris 16:15          
Jaaah, lad os helst tabe stort og blive et sekunda land end spille resultatorienteret og komme til slutrunder, -nu også med U-holdet!!
Øhh, vi kom altså også til slutrunder tidligere, med en anden spillestil (eller hvad man nu skal kalde det primitive roderi) end Hareides, og U21 har kvalet til tre slutrunder i streg (!!) - ligeledes med en anden spillestil end Hareides; et momentum og en stil som Capellas ønsker at fortsætte.

I øvrigt var Hareides kvalifikation med andenplads i puljen og samlet sejr over "stormagten" Irland via playoff - ikke mindst hjulpet af en irsk landstræners kamikaze-taktik - ikke videre imponerende. Puljekampene til VM var ligeledes triste og i visse tilfælde mere held end forstand at vi fik point. Fatter simpelthen ikke hvorfor visse folk er så taknemmelige over Hareide-æraen indtil videre. Han forløste potentialet mod Polen og i anden halvleg mod Kroatien, og ellers har det været meget middelmådigt det hele ... Med det materiale han har til rådighed, må og bør man kunne forvente mere.
Hold nu op hvor er det trættende det der er gang i, brug nu fornuften og det materiale der er til rådighed, fremfor at vende tilbage til en "rød tråd"
Det dummeste i verden er at fortsætte Hareide-stilen, da den netop ikke harmonerer med det spillermateriale vi har til rådighed - og da slet ikke med de kommende generationer, som er flasket op fra barnsben med netop "den røde tråd". Det er med andre ord nu og de næste mange år, at frugterne af "den røde tråd" for alvor skal høstes, og her passer ansættelsen af Capellas og Hjulmand perfekt.
Tirsdag 23. juli