Luk

Begejstret Thorup: En sjældent set dominans

| 3F Superliga | 10 kommentarer

Jess Thorup er med egne ord sindssygt begejstret for FCK's første halvleg mod Randers. Jeg har sjældent set et hold på den måde løbe en modstander over ende, siger han.

FC København kom mandag tilbage på sporet med en vigtig 2-1-sejr over Randers i første runde af mesterskabsspillet.

Løverne fik en skidt start med et hurtigt mål til Randers, men så stemplede FCK ind og vendte på ingen tid kampen til at være foran 2-1, og der var chancer til flere mål.

Præstationen før pausen vækker stor begejstring hos FCK-træner Jess Thorup.

- Jeg er sindssygt begejstret for første halvleg. Jeg kunne næsten ikke få luft... jo, det kunne jeg godt, men jeg var rigtig, rigtig glad for første halvleg, da jeg kom ned i pausen, og så skal man jo vurdere den begejstring, man skal give, og så skal man huske, man kun er halvvejs, siger Thorup efter kampen og fortsætter:

- Jeg har sjældent set et hold på den måde løbe en modstander over ende og skabe chancer, og vi skulle jo score et par mål mere, så det var jeg jo sindssygt begejstret for. 

- Når man tænker på, at vi var bagud og kom med tre kampe og ét point, så kan det normalt godt få korthuset til at falde, men jeg synes, vi rejste os som mandfolk og spillede en super første halvleg, siger han.

FCK-træneren er ikke lige så imponeret af de sidste 45 minutter.

- Det er klart, det ikke er sådan, at jeg jubler over anden halvleg. Der skulle vi jo gøre tingene bedre, og vi skulle lukke den i øvrigt ved at score. Mo (Mohamed Daramy, red.) havde en kæmpe chance til sidst.

- Vi overlod lidt for meget af initiativet, så lidt trætte ud og banen virkede rigtig tung, og der skal vi blive stærkere og skarpere. De havde to, tror jeg, skud på mål. Det ene var et hovedstød, hvor de scorede, og så havde de den her i overtiden, og hvis jeg kunne have skrevet den historie, at Sten Grytebust kom ind og fik en afgørende redning til sidst, så var det fint for mig, når vi fik de tre point, siger Jess Thorup.

FCK er på en delt tredjeplads sammen med AGF med ni runder tilbage af mesterskabsspillet.

Københavnerne har otte point op til topholdet FC Midtjylland og syv til lokalrivalerne fra Brøndby, som venter på udebane på søndag.

F.C. København på hjemmebane. Find dit gavekort til store oplevelser her!


Af Martin Schmidt
Mandag 19. april
Søndag 18. april