Luk

Bekræftet: Rooneys Derby fratrukket 12 point

| Championship | 11 kommentarer

Infoboks

Derby - Blackburn
Championship (30/10)
Oddset 2,60 3,40 2,55
bet365 2,60 3,30 2,62

Championship-klubben Derby er blevet sat under administration grundet økonomiske problemer og fratrækkes derfor 12 point.

Derby havde egentlig skrabet ti point sammen i sæsonens første otte kampe, men den engelske klubs pointtotal er nu i stedet minus to.

I weekenden søgte den økonomisk trængte klub om at blive sat under administration, og onsdag bekræfter Derby, at tre administratorer er blevet valgt. Der er tale om Andrew Hosking, Carl Jackson and Andrew Andronikou fra rådgivningsfirmaet Quantuma.

Klubejer Mel Morris har tidligere fortalt, at Derby taber omkring 13 millioner kroner om måneden.

Pointstraffen på 12 point er automatisk, fordi Derby er blevet sat under administration, men ifølge Sky Sports kan det ende med 21 point, fordi klubben angiveligt også har brudt reglerne om Financial Fair Play.

Med pointstraffen går Derby fra 12.-pladsen til sidstepladsen i Championship, hvor der nu er ni point op til den rigtige side af stregen.


Af Martin Schmidt

11 kommentarer

cornholio 15:41          
Selvom det altid er en fornøjelse at se Derby på sidstepladsen, så bør det altså ikke foregå på denne her måde.
De sportslige resultater må tale for sig selv, og rod i økonomien bør vel aldrig give udslag i tabellen, hvor Derby jo nærmest er nedrykingsdømt nu, særligt hvis der kommer en supplerende pointstraf. Derfor ender man næsten direkte med også at give klubben en økonomisk straf, da nedrykningen jo vil være katastrofal for klubben. Hvorfor denne dobbeltstraf, når klubben klarer sig fint på banen under de givne forhold?
Slettet(521717212010) 15:44          
Fordi de har kørt klubben for hårdt økonomisk.
Det skulle være stoppet for længst.

For at Derby kan reddes, tror jeg det kræver at "man starter forfra". Sælg alle spillerne, minimer trænerstab til det absolut laveste og byg op med ungdomsspillere, om så de ender i L2. det er trods alt bedre end at klubben er væk om 1 år.
BoroDane 15:48          
Fordi de kun har kunne klare sig på banen ved at leve over evne. Hvis man havde fulgt reglerne havde de ikke opnået samme resultater. Man gamblede over evne på oprykning, det glippede og nu må man tage straffen. Det er synd at det går ud over fansene, mens Mel Morris sikkert kommer ud uden de store økonomiske konsekvenser. Det ligger endvidere lige til højrebenet at de også får 9 point mere for deres regsnskabsfusk, så de er jo mere eller mindre sikre nedrykkere. Derby har vildledt og trukket sagen så meget i langdrag at flere uafhængige straffe nu ramler sammen om ørene på dem samtidig.

Regler er regler, og dem skal alle overholde. Konsekvenserne er ret klare. Derby har tilmed haft en repræsentant i EFL´s bestyrelse de seneste par år, så det er jo ikke just overraskende at der er konsekvenser for de klubber der forsøger at omgå reglerne eller lever over evne.

Tilsyneladende er Reading næste klub der får en straf, og de forhandler pt med EFL om en 9 points straf.
Silverblue500 16:03          
Jeg er overrasket over det kun er 12 point

Synes det er fint havde forventet de evt ville ende med at blive tvangs nedrykket.

Tror bare de skal være glade for at have en chance for at spille sig til at blive i rækken og så få styr på økonomien.
Det var et longshot at de endte med at kunne registere et hold så alt i alt

Billigt sluppet.

de har trods alt kun tabt 2 af 8 kampe (de lignede endda en sikker nedrykker før sæson start)
efter -12 point er de stadig kun 9 point til at komme over stregen.

Det er ikke kun gambling med en manglende oprykning Co-Vid kostede langt mere for dem. de mindre klubber har bare ikke det samme penge flow i form af trøje salg. merchandise store sponsor aftaler. osv.

Så de lider ekstra nu.

Det rammer også Reading tror mit bud de slipper med -5 point :) kan jeg odds på det hehe.
Balder24 16:06          
Luton fik -30 point i League 2 dengang. De måtte ned og bygge op forfra i conference. At de så er kommet meget fint igen er så det positive.

Så - 12 point burde ikke betyde sikker nedrykning, men det er kritisk for Derby med deres trup in mente.

Flere klubber har taget turen ned, for at vende stærkere tilbage, men det kan også tage tid. (Sunderland ligger vel på 3.-4. år i League 1 og roder)
TAG 16:20          
Kunne godt tænke mig det samme med finansiel fairplay, hvis store klubber køber for vildt osv. Gerne med tilbagevendende kraft. Men det ville være svært. De klubber er for magtfulde.
SotD 16:25          
Hvorfor snakke om stensikker nedrykning allerede? Jo jo, hvis de får smidt yderligere point i nakken så fair nok, men de har jo immervæk hentet 10 point i de første 8 kampe og er "kun" 9 point bag stregen med 38 kampe tilbage.

Hvis de holder deres snit ender de på 45-46 point (inklusiv de fratrukkede point). Det er mere end de overlevede med sidste sæson.

Selvfølgelig skal snyd og bedrag straffes, men i en periode med pandemi skulle man måske være lidt mere lempelig, hvis man kan bevise at nedgangen i økonomien er direkte sammenhængende med restriktionerne.
Mandag 25. oktober