Luk

Bekymret Jess Thorup: Noget stikker dybere

| 3F Superliga | 14 kommentarer

Infoboks

AaB - FC København
Superligaen Grundspil (03/02)
Bet25 3,10 3,55 2,25
Oddset 3,10 3,50 2,25
bet365 3,10 3,40 2,25

FC København-træner erkender, at der er mere end resultaterne at arbejde med i klubben. Der er noget, der stikker dybere. 

Det er ikke det strømlinede FC København, som man ofte har været vant til at se, som man kan opleve for tiden. 

Resultaterne er yderst svingende, og selv et trænerskifte har ikke givet den ønskede effekt endnu med to nederlag i 3F Superligaen siden Jess Thorup tog over. 

FC København-træneren erkender da også, at der er mere end bare resultater at arbejde på.

- Det er klart, at vi har ikke fået den start, jeg håbede på. Det skal jeg være den første til at erkende. Jeg skal tage ansvaret for, at vi ikke har fået vendt den resultatmæssige krise. 

- Jeg kan fornemme, at der måske også er noget, der stikker dybere. Det har jeg måske brug for også at tilkendegive overfor omgivelserne, for spillerne, fansene, sponsorerne og hele klubben. Det her er ikke noget, vi bare lige vender, fordi vi hedder FCK. Der ligger måske noget dybere, og det skal vi være sammen om. 

- Det kommer jeg ikke til at klare alene. Vi skal alle være bevidste om, at det bliver et langt, sejt træk, men jeg er slet ikke tvivl om, at vi kommer styrket ud på den anden side, siger Jess Thorup til klubbens hjemmeside. 

FC København møder søndag SønderjyskE på udebane. 

 

 

Abonnement til F.C. Københavns hjemmekampe - Fast adgang fra 79 kr./md.* (*6 md. binding / min. 474 kr.)


Af Andreas Roesen

14 kommentarer

Crusader 18:02          
Yes Jess, det stikker nemlig dybere. Management by fear kan virke og virke godt i en periode. Men på et tidspunkt kollapser det.

Det tager tid at hjernevaske spillerne som er vænnet til at være ydrestyret. Nu skal de ikke på samme måde konstant kigge ud mod far Ståle for at finde ud af om de gjorde det rigtige.

De skal tilbage til at være selvstændige fodboldspillere der i mindre grad frygter at begå fejl. Det tager tid.
Maxbold 18:21          
Spillerne savner at blive ydmyget på norsk
Tom Wanks 18:29          
Naturligvis har Ståle lod og del i truppens historie og tilstand, men det forekommer ganske hovedløst at pege den igangværende krise udelukkende tilbage på ham.

Vel var der spillemæssig krise op til Ståles fyring, men vi kan på hele historien forstå at der også har været ledelsesmæssig krise i nogle år - i og med at dialogen har været yderst begrænset, og ingen fra bestyrelsen har engageret sig i fodboldforretningen. Og kan man give Ståle hovedansvaret for dette? Næppe, selvom han naturligvis er medansvarlig part i et forløb, som over flere år knirker betydeligt.

Da Ståle blev afskediget havde klubben netop vundet over Nordsjælland, hvor engagementet og spillet var for opadgående ... eller ihvertfald på et godkendt niveau. Ganske få måneder inden havde holdet spillet næsten lige op med Manchester United, slået bl.a. Celtic og de tyrkiske mestre, mens indsatsen i superligasæsonen 19/20 samlet kunne accepteres. Lægger man en længere historik, og ikke kun en bekvemt kortsigtet, til grund, iagttager resultaterne og betingelserne (herunder skadessituationen), så er der jo ikke en fyringssag, medmindre at man tænker meget kortsigtet (og så kommer man ikke i den euroæiske subtop).

En del taler for at en spillemæssig krise, på et tidspunkt hvor truppen har sagt farvel til bl.a. Damen - og Ståle har sagt farvel til Lange, koblet til 3-4 åbenlyst problematiske nyindkøb, dannede grundlag for fyringen. Fyringen har imidlertid ikke blot chokeret flere af spillerne, men også - givet dens brutale og tankeløse udførelse samt en løgnagtig og amatøristisk lancering i pressen - bragt klubben i en omfattende krise, hvor flere niveauer af organisationen er stærkt udfordrede.
Stagger Lee 18:43          
Spillerne skal til at lære at spille fodbold igen, efter de i årevis har spillet kedelig, uinspireret, resultatorienteret beton fodbold. Det er Ikke noget, der sker over natten og derudover så skal der nye spillere til på et par positioner. Der skal mere fart, fysik og dynamik ind på holdet, så de kan spille mere moderne og offensivt fodbold.
AK78 18:47          
FCK er i kæmpe store problemer.
Nordea vil ha penge, mange penge og har lukket for kreditterne...
Det nye team Jess Thorup & Peter Christiansen?
Jeg tror ikke at de to sammen skaber FCK´s næste Champions League hold...
De er i problemer som stiller meget dybt..
XSDU 19:15          
Enhver kan jo komme og sige at problemerne stikker dybere.....Men hvor dybt, og hvad tror I der skal til for at rette op på dem?
At give Thorup skyld for noget ser jeg som dybt forfejlet, med drn korte tid han har haft, in mente. Men hvad kan løse de dybere peoblmer??
Peter Pan. 19:24          
Solbakken havde mistet sin mojo - han var kørt fast - bedst illustreret i de efterhånden hyppige, og pinlige verbale udbrud, mod alt og alle.
Thorup har nu med egen øjne konstateret, at truppen er voldsomt overvurderet og desuden mangler selvtillid - det er en kæmpe opgave han har foran sig.
Tirsdag 26. januar
Mandag 25. januar