Luk

Bekymring i Brøndby: Vi er ikke et mesterhold

| 3F Superliga | 12 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - Silkeborg 1-1
Superligaen Grundspil
20' 0-1 Mark Brink
39' 1-1 Simon Hedlund

Niels Frederiksen savner kvalitet og slår fast, at Brøndby på ingen måde spiller som et mesterhold for tiden.

Otte point og blot én sejr i otte forsøg.

Brøndbys start på titelforsvaret i 3F Superligaen har været alt andet en prangende, og Niels Frederiksen lægger efter fredagens 1-1-deler mod Silkeborg ikke skjul på sin skuffelse.

På spørgsmålet, hvorvidt det er bekymrende, at et oprykkerhold kan spille helt lige op med de danske mestre på udebane, svarer Brøndby-træneren:

- Der er to ting i det spørgsmål, som ikke holder vand. Det ene er at kalde os et mesterhold, og det er vi ikke lige nu. Det andet er præmissen om, at Silkeborg er et normalt oprykkerhold. Det er de heller ikke.

- De ligger i top-6 og har spillet uafgjort mod FCK inde i Parken. Silkeborg er et rigtig godt hold, som gjorde det godt, ligesom de har gjort i alle deres kampe, siger Niels Frederiksen.

Han uddyber kommentaren om, at Brøndby ikke er et mesterhold således:

- Vi var mestre i sidste sæson, men lige nu spiller vi ikke som et mesterhold, og lige nu er vi ikke et mesterhold, i den forstand at vi ikke ligger nummer et, konstaterer cheftræneren, som ikke var tilfreds med ret meget mod Silkeborg.

- Jeg savner kvalitet. Jeg savner kvalitet i vores boldomgang, fart og tempo i vores spil, og så savner jeg også, at vi er dygtigere i presset.

Niels Frederiksen betegner de otte point i otte kampe som skuffende, men påpeger også, at der er sket meget på transferfronten, hvor flere store profiler har forladt klubben.

- Det er selvfølgelig under, hvad vi havde håbet på, men heller ikke nogen katastrofe. Vi ved, vi har lavet en stor udskiftning i vores trup og har fået nye spillere ind løbende.

- Der er stadig nogle nye spillere, som ikke har trænet med holdet endnu, og jeg er sikker på, at vi bliver dygtigere fra nu af. Vi er i opbygningsfase, tror jeg, må være rimeligt at sige.

Forsvarsspilleren Kevin Mensah er endnu mere klar i mælet, når han vurderer pointhøsten.

- Det er overhovedet ikke noget, der er værdigt, lyder den kontante melding fra Mensah, som ikke mener, udskiftningen i truppen må være en undskyldning.

- Vi er et fodboldhold, som har været vant til, at der kommer stor udskiftning, så det kommer vi ikke på nogen måde til at skulle bruge som undskyldning for, at vi ikke har flere point.

Brøndby træder på torsdag ind i Europa Leagues gruppespil med en hjemmekamp mod tjekkiske Sparta Prag, og med tanke på sæsonstarten og de mange kampe forude er Kevin Mensah bekymret over tingenes tilstand.

- Vi har et spændende, men voldsomt program, og det bekymrer mig, at vi ikke har fået sat flere sejre sammen på nuværende tidspunkt.

- Vi er stadig et godt hold, så selvom jeg er bekymret, har jeg også en tro på, at vi kan grave endnu dybere og forlange endnu mere af hinanden, så vi får vendt det her hurtigt, siger Mensah.

Brøndbys otte point rækker til en foreløbig syvendeplads i Superligaen.

/ritzau/


Af Sara Margren

12 kommentarer

Beenhakker 07:38          
Man kan jo heller være en Michelin restaurant og handle ind i Aldi.
Bolabrazil 08:13          
Nej Niels.
I var ikke mestre sidste sæson og jo, Silkeborg er oprykker.
Gad vide hvilket alternativt univers han lever i?
Vilfort Park 08:50          
@Bolobrazil: Du kan jo prøve at læse, hvad han siger, før du skriver dine tåbeligheder. Det er tilladt at gå i dybden og ikke kun tale i overskrifter, selv om det åbenbart er over det niveau, du kan forstå.
Tziki 08:50          
Man går fra hele holder overpræstere til at sælge en del, mens andre er ved at ramme det normale niveau.
Juventi 08:54          
Historie bøgerne skal tilsyneladende ændres.. Da Brøndby ikke blev MESTRE i sæsonen 20-21.!!
krøllet ben 09:14          
Jeg forstår ikke hans logik. Mener han, at det ikke er så slemt at spille 1-1 mod Silkeborg, fordi Brøndby nu er et af ligaens dårligste hold? Det er da i sig selv bekymrende, at de forsvarende mestre kan synke så dybt.

Han har dog ret i, at Silkeborg ikke er et typisk oprykkerhold. Det er en imponerende start, de har fået. Både resultat- og spillemæssigt.
jesperyellow 09:18          
Hold kæft folk sludrer herinde. Brøndby blev fortjente mestre sidste sæson fordi de over 32 runder fik flest point. Den kan man ikke pille ved selvom nogen kunne ønske det. Lige nu er Midtjylland bedst fordi de har 18 point, men har jo heller ligefrem imponeret i alle kampe.
Niels har fået svære arbejdsbetingelser i år og skal spille et nyt hold sammen. I min optik en bedre trup end sidste år, så det skal nok komme før eller siden.
Det første kvarter i går var Brøndby outstanding. Klart det bedste i sæsonen og herefter var det rædderligt. Men nyt hold og nyt system. Hvad havde folk regnet med??
Lørdag 25. september