Luk

Belgien legede sig til sejren mod San Marino

| EM | 8 kommentarer

De belgiske landshold kvalificerede sig som det første hold til EM, da de besejrede San Marino med hele 9-0 i torsdagen EM-kvalifikationskamp. 

Belgien var storfavoritter til aftenens opgør mod San Marino, men de italienske underdogs forsvarede sig fint i kampens indledning.

De belgiske stjerner kunne ikke finde frem til de helt store chancer, og efter 25 minutter var stillingen stadig 0-0.

Da først Belgierne fik hul på bylden gik det imidlertid stærkt ned ad bakke for enklavestaten San Marino.

Efter knap en halv times spil sendte Romelu Lukaku en forkølet afslutning afsted, men den formåede Benedettini i målet ikke at afværge. 1-0 til Belgien.

Derefter gik det stærkt. På bare et kvarter scorede Belgien fem gange yderligere.

Først drejede Nacer Chadli kuglen i nettet, og kort efter scorede San Marino i eget net.

Før pausen fik både Romelu Lukaku og Toby Alderweireld sendt bolden i mål, inden Youri Tielemans i første halvlegs overtid fik udbygget føringen til 6-0.

San Marino skiftede to ved pausen, og det hjalp en smule.

Selvom Belgierne fastholdt deres dominans, så formåede de ikke at finde netmaskerne i samme tempo som i første halvlegs afslutning.

Efter 65 minutters spil misbrugte Romelu Lukaku en kæmpe chance fra bare en meters afstand, og kort efter var det Hans Vanakens tur til at sparke over fra kort afstand.

Så gik den imidlertid ikke længere for San Marino. Ti minutter før tid drejede Christian Benteke et fladt skud i mål, og fem minutter før tid udbyggede indskifte Yari Verschaeren føringen på straffespark.

Til slut fik Timothy Castagne scoret til 9-0, og Belgierne kunne derfor holde fyraften med en væsentligt forbedret målscore. 

Belgien indtager førstepladsen i gruppe I med maksimumpoint, 21, efter syv kampe. Det betyder, at Belgien som det første hold er kvalificeret til EM.


 


Af Benjamin Alexander Helbo
Onsdag 16. oktober