Luk

Belgisk forslag om liga-stop skal forbi UEFA

| 1. Division A | 4 kommentarer
Belgisk forslag om liga-stop skal forbi UEFA
Foto: Dean Mouhtaropoulos / Getty Images

Infoboks

Det belgiske fodboldforbund sender sit forslag om at stoppe sin liga forbi UEFA for at sikre landets pladser i UEFA-turneringer næste sæson.

I denne uge offentliggjorde det belgiske fodboldforbund planerne om at sætte en tidlig stopper for sine ligaer og kåre Club Brugge til belgisk mester i denne sæson.

Forslaget er blevet stemt igennem, men der mangler fortsat en blåstempling ved en generalforsamling i det belgiske forbund, før det er helt gældende - noget, der dog betragtes som en formalitet.

Siden meldte UEFA sig på banen med en trussel om, at ligaer, der slutter før tid, ikke kan forvente at få plads i de europæiske turneringer i næste sæson, hvorfor UEFA og det belgiske forbund fredag mødtes til det, der blev kaldt en konstruktiv diskussion.

Fredag aften diskuterede UEFA-præsident Aleksander Ceferin og Belgiens fodboldforbunds præsident Mehdi Bayat nok engang, og her kom de til en fælles løsning. 

Løsningen bliver, at det belgiske forbund skal sende sit forslag forbi UEFA's eksekutivkomité, der skal vurdere forbundets argumenter for det tidlige ophør af den belgiske liga, inden generalforsamlingen altså ventes at stemme det igennem den 15. april.

Det oplyser det belgiske forbund på sin hjemmeside, og årsagen er, at man vil sikre de belgiske pladser i UEFA's turneringer næste sæson.

- Som et led i den fælles løsning bliver den belgiske ligas forslag præsenteret for UEFA's eksekutivkomité, lyder det og fortsætter:

- Formålet er at bevare pladserne til belgiske hold i europæiske turneringer i 2020/21-sæsonen. Desuden ønsker det belgiske fodboldforbund igen at udtrykke sin støtte til UEFA's proces om at have en samlet tilgang til at komme gennem coronakrisen.

Hvad der sker, hvis UEFA fortsat er imod det tidlige stop i Belgien er endnu uvist, og forbundet skriver, at man ikke har yderligere kommentarer til emnet.

 


Af Jonas Dalgård
Lørdag 6. juni