Luk

Bellingham slipper med bøde for dommer-kritik

| Bundesliga | 49 kommentarer

Infoboks

Hoffenheim - Dortmund
Bundesliga (22/01)
Oddset 2,95 4,10 2,10
bet365 3,00 4,00 2,10

Dortmunds Jude Bellingham skal betale 40.000 euro i bøde for hans matchfixing-kommentar mod dommer Felix Zwayer og han slipper dermed for karantæne. 

- Du giver en dommer, som tidligere har været involveret i matchfixing, lov til at dømme den største kamp i Tyskland. Hvad forventer du?

Sådan lød den spydige kritik fra Dortmunds Jude Bellingham mod dommer Felix Zwayer efter 2-3-nederlaget mod Bayern München i lørdags. 

Det fik efterfølgende det tyske fodboldforbund, DFB, til at åbne en sag mod den unge englænder, hvilket der tirsdag er faldet en afgørelse på. 

En bøde på 40.000 euro skal Bellingham betale, men han slipper altså for karantæne. Hovedpersonen har allerede accepteret sin straf, skriver DFB. 

Der hænger dog fortsat en mulig sag over hovedet på ham, da også det tyske politi har sigtet ham for at insinuere, at der foregik matchfixing.

Felix Zwayer blev i 2005 kendt skyldig for at have modtaget 300 euro for at dømme til fordel for Wuppertaler, hvilket kostede ham en karantæne på seks måneder. 


Af Andreas Roesen

49 kommentarer

MortenM 12:37          
Så har de os lige til julefrokosten i DFB(-:
Thedude78 12:42          
Så kan de passende invitere deres venner fra Bayern med.
Pindhunden 12:44          
Ikke overraskende. DFB har totalt svigtet at adressere den gamle matchfixing-sag med Fekix Zwayer, så hvis de uddelte karantænedage, ville de blive nødt til selv at deltage i diskussionen om dommeren.
Lidt off topic: Er der nogen, som ved, om det er muligt at finde ud af i budgetterne, hvad fodboldforbund bruger bødepenge på. Det ville jo være det bedste signal, hvis de penge gik til en god sag - og netop ikke julefrokosten :)
Desperados 12:45          
40.000 euro er prisen for at gå til medierne og fortælle om Felix Zwayers eskapader. Dette fik DFB jo holdt hemmeligt i adskillige af år, indtil die Zeit gravede det frem.
Sydens stjerne 13:05          
Fint. Så længe det er første gang man kommer med så alvorlig beskyldning der lige er en tand for meget. Man må også komme videre fra hvad der er sket 16 år før.
Har I set mine nøgler? 13:09          
Det er vildt at opleve den iver, som boldbrugere har efter at kommentere på noget, som de slet ikke har sat sig ind i. Det er spøjst. For nu ikke at sige torskedumt.
hfn 13:17          
Det mærker han ikke, 3-6 mdr karantæne fra alt fodbold var bedre
Fredag 21. januar