Luk

Bendtner tog topscorertitlen i debutsæson

| Eliteserien | 62 kommentarer

Nicklas Bendtner og Rosenborg tabte søndag aften med 1-0 til Odd, men danskeren kunne alligevel fejre personlig succes, da han endte øverst på topscorerlisten i Norge.

Nicklas Bendtner har haft en imponerende debutsæson i Norge, hvor den lange, danske angriber har været en væsentlig årsag til Rosenborgs suveræne vej til mesterskabet.

Og selvom Trondheim-klubben for længst havde sikret sig guldmedaljerne, så var landsholdsangriberen alligevel at finde i Rosenborg-startelleveren i aftenens kamp udekamp mod Odd. Bendtner havde nemlig en personlig agenda i sæsonfinalen.

Inden sidste spillerunde toppede Nicklas Bendtner nemlig topscorerlisten i Eliteserien med 19 mål - to flere end sin nærmeste konkurrent.

Det blev dog ikke til yderligere mål denne aften, da de nykårede mestre endte med at tabe sæsonens sidste kamp med 1-0 til Odd.

Mike Jensen spillede ligesom Nicklas Bendtner samtlige 90 minutter for Rosenborg.

Bendtners førsteudfordrer til topscorertitlen, Stabæks Ohi Anthony Omoijuanfo, havde umiddelbart gode arbejdsbetingelser for at tilføje flere mål til sin konto, da de i sidste spillerunde mødte bundproppen fra Viking.

Det blev dog en dårlig dag på kontoret for Omoijuanfro og co., da de ikke fik netmaskerne til at blafre og endte med at tabe opgøret med 2-0, og angriberen ender dermed på 17 sæsontræffere for sæsonen.

I opgøret mellem Haugesund og Kristiansund kom Frederik Gytkjær på måltavlen to gange, men desværre for danskeren endte Haugesund med at tabe kampen med 3-2.


Af Kenneth Hansen
Torsdag 20. januar
Onsdag 19. januar