Luk

Benfica efter skandale: Ikke ansvarlige

| Primeira Liga | 5 kommentarer

Benfica-præsident Rui Costa afviser, at Benfica kunne gøre andet end at møde op og spille kampen mod Belenenses, der udviklede sig til en stor farce.

Den portugisiske liga fik lørdag aften skrevet et mørkt kapitel i sin historie, da Belenenses og Benfica stødte sammen.

Før kampen var Belenenses hårdt ramt af et coronaudbrud, så kun ni spillere kunne være med i startopstillingen, men trods forsøg på at rykke kampen, blev holdene nødt til at spille for ikke at få fratrukket point.

Det fortalte Belenenses-præsidenten efter kampen, og Benficas præsident Rui Costa melder også, at der intet var at gøre for Benfica, der endte med at vinde 7-0 efter 48 minutter, da kampen blev afbrudt, fordi Belenenses havde seks mand på banen.

- Jeg er ked af det, der er sket, og jeg er ked af denne sorte side i historien om portugisisk fodbold og for landet.

- Benfica gjorde ikke andet end at følge reglerne, da vi på samme måde som Belenenses var tvunget til at møde op til kampen. Hvis vi ikke var mødt op, havde vi tabt kampen, siger han og tilføjer ifølge A Bola.

- Vi skal alle skamme os over, hvad der er sket, men Benfica er ikke ansvarlig for denne sorte side. Vi var ikke glade for at spille kampen.

Han fortæller, at der inden kampen var talrige samtaler om, hvad holdene kunne gøre, men det var aldrig på tale at kunne rykke kampen på grund af reglerne - desuden bedte Belenenses heller ikke formelt om at rykke kampen, lyder det.

Han opfordrer desuden til, at der sker ændringer fra ligaen, da han ikke vil se lignende hændelser udspille sig igen. Ifølge Reuters har den portugisiske spillerforening indkaldt til krisemøde med sundhedsmyndigheder og den portugisiske liga.


Af Jonas Dalgård
Mandag 17. januar