Luk

Berejst Troels Bech har fulgt Superligaen tæt

| 3F Superliga | 2 kommentarer
Berejst Troels Bech har fulgt Superligaen tæt
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Troels Bech er hjemvendt efter en jordomrejse med fokus på alt andet end fodbold, men den tidligere Brøndby-sportsdirektør og Superliga-træner har fulgt godt med herhjemme.

I sommer rykkede Troels Bech sammen med sin familie teltpælene op og drog ud på en jordomrejse.

Efter at have oplevet 14 forskellige lande på ni måneder måtte Troels Bech og co. i sidste uge afblæse turen grundet coronavirus, og familien er derfor vendt hjem til Danmark før tid.

Den mangeårige Superliga-træner, der senest arbejdede som sportsdirektør i Brøndby, gør status efter en spændende og oplevelsesrig rejse, der adskilte sig meget fra at være i fodboldens verden.

- Det har været indholdsrigt på en helt anden måde, end når man er midt i orkanens øje, hvor alt for mange af de ting, der sker, er udefrakommende. Her kom det indefra i form af det, vi er og ønsker os.

- Det er en anden måde at opleve på og en fantastisk mulighed for at opleve sig selv, hinanden og verden på én gang. Det var, mens verden stadig var åben, hvor der nu er denne forfærdelig situation, som har sat spørgsmålstegn ved alle de ting, vi normalt tager for givet, siger Troels Bech til bold.dk.

Var det en nødvendig beslutning for dig at komme lidt væk fra fodbolden?

- Det var ikke et fravalg af noget, men i stedet et tilvalg af hinanden og den mulighed, som vi gav hinanden ved at have modet til at sige alt det etablerede op. Vi sagde vores arbejde op, solgte vores bil og hus og sørgede på den måde for, at vi var letbenede igen.

- Nogle gange kan folk ende med at gøre noget, som bliver definerende, så man ender med at indrette sig efter det. Det kan eksempelvis være et arbejde, og så bliver man det, der passer til det, man gør.

- Vi prøvede at give hinanden en mulighed for at blive fri for alt det, vi skal gøre, og så i stedet bare være det, vi synes bedst om at være. Så kan vi sidenhen vælge at gøre det, der passer til det. Det har rejsen været en mulighed for, og nu skal vi så følge op, siger Troels Bech.

Mødte sig selv på en ny måde

Foruden en masse spændende oplevelser er Troels Bech på den lange jordomrejse blevet meget klogere på sig selv og sin familie.

- At kende sig selv er ikke enhver beskåret, og vi fik lov til at møde os selv på en anden måde, når vi næsten ikke gjorde noget af nødvendighed, men det meste af tilvalg, siger han og fortsætter:

- Vi er jo en stor flok bestående af otte børn og to voksne. Én rejste godt nok hjem i oktober, men ellers var de første syv måneder af rejsen med hele familien samlet på relativt få kvadratmeter i alle døgnets 24 timer.

- To af perioderne var i autocampere, og der er man tæt sammen i både vågen og sovende tilstand, og det giver på alle måder en oplevelse af hinanden. 

- Jeg er ikke i tvivl om, at det også var en af grundene til, at vi valgte at følge regeringens opfordring om at komme hjem, når der nu er det, man vist roligt kan kalde ugler i mosen, lyder det fra Troels Bech.

Ikke nogen kold tyrker fra fodbold

Selvom Troels Bech har rejst verden rundt, har han haft svært ved ikke at følge med i den sport, som han har brugt så stor en del af sit liv på.

- Fodbold er en livsstil, og det er jo svært at sige fuldstændig farvel til en livsstil, men det har været rigtig givende ikke at skulle noget ud af familien. Men derfor har jeg alligevel fulgt meget med i fodbold.

- Jeg har primært fulgt med i Superligaen, men også international fodbold. Det er ikke hele verden, hvor der er lige gode muligheder for wifi, men jeg har fulgt godt med, så det har ikke været nogen kold tyrker, slår Troels Bech fast.

Så du er opdateret på det hele?

- Det tror jeg da, men det er selvfølgelig lidt mere på en brugerflade end på den helt indvendige side. Men jeg har været privilegeret af, at mit kolossale netværk i fodboldverdenen har henvendt sig til mig.

- Udover at være professionel er jeg også en person, der får relationer undervejs, og en del af dem har henvendt sig til mig i løbet af rejsen, og det har været dejligt, lyder det.

Savnede du fodbolden?

- Jeg savnede absolut ingenting på den tur. Jeg var optaget af alle oplevelserne, så jeg har ikke på den måde savnet hverken Danmark eller fodbold. Men jeg er et relativt engageret menneske, så derfor kan jeg godt mærke, hvad der sker i de forskellige klubber.

- Jeg har jo aktier – ikke økonomiske – i stort set alle klubber efterhånden, så jeg har haft travlt med at følge med i dem alle, siger Troels Bech med et grin.

Troels Bech stoppede som sportsdirektør i Brøndby ved udgangen af 2018 efter tre og et halvt år på den københavnske vestegn.

Tidligere har han været træner i OB, FC Midtjylland, Esbjerg og Silkeborg.


Af Martin Schmidt
Onsdag 1. april
Tirsdag 31. marts