Luk

Berggreen: Maradona ville have mig til Napoli

| Serie A | 4 kommentarer

Infoboks

Den tidligere landsholdsspiller Klaus Berggreen fortæller, at han efter en scoring mod Napoli var på ønskesedlen hos Serie A-klubben og Diego Maradona.

Den tidligere landsholdsspiller Klaus Berggreen brugte en stor del af sin karriere i italiensk fodbold i 80'erne, og her viste han sig blandt andet frem i en kamp mod Napoli og den argentinske legende Diego Maradona.

Noget uventet tog han og Pisa en sejr på udebane mod Napoli på mål af danskeren, og det betød, at argentineren og storklubben pludseligt jagtede den danske midtbanespiller.

Det fortæller Berggreen i podcasten 'Bag om Trøjen'.

- Det er en meget sjov historie. I '85 spillede jeg i Pisa, og vi skulle møde Napoli på udebane. På det tidspunkt var det det mest sikre ettal på tipskuponen overhovedet, men der skete det, at vi lavede miraklet i Napoli og vandt 1-0, og jeg lavede målet, erindrer han i podcasten og tilføjer:

- Det betød, at året efter ville Maradona have mig til at spille i Napoli, og det er et kæmpe kompliment for mig, at han ville have mig dertil. Så Maradona og Napoli havde egentlig købt mig fra Pisa, men jeg havde på det tidspunkt talt med min gode ven Sven-Göran Eriksson, som var træner i Rom, og ham havde jeg lovet, at jeg gerne ville spille i Rom.

- På det tidspunkt mente jeg, at han og Sepp Piontek var verdens bedste trænere, og jeg ville meget gerne spille for Rom og jeg ville meget lidt spille for Napoli. Deres kærlighed til fodbold var så stor, at man ikke kunne gå på gaden og man ville ikke have noget som helst privatliv. Sådan ville jeg ikke kunne leve. 

Han fortæller om forløbet, hvor han endte i AS Roma, hvor han siden endte med at spille i en sæson, inden han drog videre til Torino.

- Men der skete det en dag, at jeg blev kaldt ind på Pisa-præsidentens kontor. Han kunne ikke finde ud af det, for han havde solgt mig til Napoli for det, der dengang hed tre milliarder, som cirka svarede til 18 millioner i 1986, fortæller han og tilføjer:

- Jeg sagde, det ikke nyttede noget, at han havde solgt mig, for han havde ikke min accept på det. Men jeg sagde, jeg til gengæld allerede havde skrevet under med Roma.

- Han så på mig og blev i første omgang lidt halvrasende. Han satte sig så ned, begyndte at sidde og regne. Dengang var det sådan, at han kunne få en sum afhængigt af min årsløn ganget med min alder og nogle forskellige ting.

-  Han sad og regnede, og pludselig kom han hen og gav mig et stort kys på panden, fordi han havde regnet ud, at han i stedet kunne få 24 millioner for mig. Så jeg havde lavet en endnu bedre handel, end han selv havde gjort.

- Men jeg vil da sige, at jeg var meget beæret over, at Maradona ville have haft mig til at spille i Napoli.

Berggreen endte karrieren i Lyngby.


Af Jonas Dalgård
Torsdag 17. juni