Luk

Beskyldt for Roony til FCK: Persona non grata

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Infoboks

FC København - OB
Superligaen Grundspil (20/02)
Bet25 1,50 4,30 6,20
Oddset 1,40 4,40 7,80

Robin Asterhed kalder Roony Bardghji det største talent, han har arbejdet med, men afviser, at han tog juvelen med til FCK, som Malmö-fans har beskyldt ham for.

FC København var i sommeren 2020 på rov i Malmö FF og snuppede dengang 14-årige Roony Bardghji.

At miste stortalentet til FCK vakte ærgrelse i og omkring den svenske storklub, og nogle Malmö-fans udpegede ungdomstræneren Robin Asterhed som syndebuk.

Knap et år tidligere havde han rykket samme vej ved at forlade Malmös ungdomsafdeling til fordel for FC Københavns, hvor han blev assistent på U19-holdet, men Asterhed tvivler på, at han havde noget betydning for Roonys skifte.

- Da han tog til Malmö, tror jeg, at mere eller mindre hele fodboldeuropa kendte til Roony. For nogle Malmö-fans er det lidt, som om jeg har tippet FCK om ham, og at de ikke vidste, hvem han var før det, og det kan jeg roligt sige, at sådan var det ikke i hvert fald. 

- Han havde været hos Manchester United, og han var blevet inviteret til Tottenham, da han var i Malmö, og Chelsea-scouts fulgte ham tæt.

- Han er vel blevet nævnt i nogen sammenhæng i FCK, og så har jeg sagt, at han var god, men jeg er sikker på, at FCK havde helt styr på det, siger Robin Asterhed til bold.dk.

Ståle-udtalelse giver forståelse

Robin Asterhed forstår godt, at Malmö-fans kunne tro, at han havde en finger med i spillet i forhold til at få Roony Bardghji til FC københavn.

For nylig blev der dog kastet lys over skiftet, da den daværende FCK-manager Ståle Solbakken fortalte om processen til B.T.

- Jeg kom vel til FCK ni-ti måneder inden Roony, så jeg forstår jo, at man drager parallellen, hvis man ikke ved, hvor godt styr ungdomsafdelingerne har på talenter i nærområdet, men jeg synes, det blev ret tydeligt her for nylig, da Ståle fortalte, at da de havde misset Andreas Schjelderup (skiftede til FCN, red.), skulle de ikke misse Roony. Så forstår man nu, at min påvirkning ikke var så stor.

- Der har været rygter fremme om store summer, og jeg havde ikke rigtig den position i FCK, at jeg skulle bestemme, at der skulle investeres flere millioner i en ung spiller, pointerer Robin Asterhed.

Han oplevede Malmö-fans spekulere i skiftet på Twitter, hvor det blandt andet lød, at han ikke længere var velkommen på Malmös hjemmebane.

- Det har ikke været skrevet direkte til mig eller med mig tagget, men mit navn er blevet nævnt i den sammenhæng. Der blev skrevet, at jeg var persona non grata på stadion, men der er ikke blevet rettet noget direkte til mig, fortæller Asterhed.

Mit FCK-skifte var helt rimeligt

For et års tid siden forlod Robin Asterhed FC Københavns ungdomsafdeling for at blive cheftræner i Värnamo, som han sidenhen har ført til oprykning til Allsvenskan.

Han kommer dog ikke til at stå i spidsen for oprykkerne i Sveriges bedste række, for til nytår tiltræder han som ny chefscout i sin tidligere klub Malmö.

Her er fansene ikke ligefrem kendt for at elske FCK, men at han har været hos konkurrenterne, lægger Robin Asterhed dog ikke noget i, nu hvor turen går tilbage.

- Nej, egentlig ikke. Fansene i Malmö kan jo ikke lide FCK, så det er vel mere det, at jeg har været der, som ikke nødvendigvis gavner mig, men for mig var det helt rimeligt.

- Det var virkelig noget, som var vigtigt, for at jeg kunne komme videre i min udvikling at tage et skridt videre, og der er ikke så mange klubber på Malmös niveau i nærheden.

- Der er jo et par muligheder i København, og der fik jeg kun tilbud fra én, så det var ikke så mærkeligt. Jeg har fine relationer til rigtig mange, som jeg var med i FCK, og jeg har kun godt at sige om mine kollegaer der. Så det er ikke noget, jeg rigtig tænker på. Det har helt klart hjulpet mig fremad, siger Asterhed.

Han er ikke i tvivl om, at det i Malmö gør ekstra ondt på fansene at miste spillere eller personale til FCK.

- Absolut. For Malmö er der nogle klubber i Skandinavien, som der konkurrerer, og dem skal vi helt klart være bedre end. Den konkurrence er der altid, og Malmö og FCK er jo klubber med lignende ambitioner, så selvfølgelig vil man være bedst.

Aldrig set nogen så overlegen

Robin Asterhed arbejdede med en række store talenter i Malmö, men det blev ret hurtigt klar for ham, at Roony Bardghji var noget særligt.

- Ja, det vil jeg sige. Jeg havde ikke haft ham i træning eller set ham så meget, inden han kom til vores akademi, men jeg kan bare huske, at efter første træning stod det bare så klart. Jeg har aldrig set nogen, så var så overlegen i den aldersgruppe.

- Alt, han gjorde på banen, var vældigt modent, voksent og selvfølgeligt. Havde han en idé, blev det oftest sådan. Lidt som man så, da han lavede skudfinter og fik AGF-spillere til at sætte sig på røven i Parken.

- Han har fuldstændigt styr på, hvad modstanderne vil gøre, og hvordan han skal udnytte det. Det føles, som at han har haft det siden første træningspas, og det er ganske få, som har det. At han så gør det på den måde i sin debut i Superligaen, er jo ikke rigtig klogt egentlig, siger Asterhed.

Han ser Roony Bardghji som det største talent, han har haft med at gøre.

- Allerede første gang jeg så ham træne, tænkte jeg bare 'Jävlar. Altså der findes noget her, som jeg ikke havde set i nogen spillere før'. Anel Ahmedhodzic, Mattias Svanberg og de 99'ere var i den aldersgruppe, jeg havde haft før, og det var gået ganske godt, og de slog igennem og så videre, men det var alligevel noget med Roony.

- Han var så fodboldklog og havde bare timing, forståelse og modenhed til ligesom at forstå tid og rum. Det var meget interessant, siger Robin Asterhed.

Den kommende chefscout er ikke i tvivl om, at Roony Bardghji kan nå rigtig langt, hvis han holder snuden i sporet.

- Han føles vældigt rolig og cool, og han er hele tiden medvidende om næste skridt, og at han skal tage det fremad. Både som spiller og person er han moden. Kan han fastholde sin mentalitet med at ville overbevise hele tiden og blive den bedste, kan han nå langt, siger Robin Asterhed til bold.dk.

Roony Bardghji blev i sidste weekend Superliga-historiens yngste starter, da han debuterede mod AGF i en alder af 16 år og seks dage.

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Martin Schmidt
Mandag 24. januar
Søndag 23. januar