LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

BIF-boss: Et mål at have danskere på holdet

| Superligaen | 26 kommentarer
BIF-boss: Et mål at have danskere på holdet
Foto: Getty Images

Brøndbys sportsdirektør Troels Bech understreger over for Ekstra Bladet, at det er en ambition for klubben at have danske spillere på holdkortet.

Brøndby skrev søndag aften historie, da klubben blev den første i Superligaens historie til at starte en kamp med 11 udlændinge på banen i 1-0-sejren over Hobro.

Cheftræner Alexander Zorniger antydede i forbindelse med kampen over for TV3 Sport, at kvaliteten i Brøndbys Masterclass ikke er høj nok, og at det var en af forklaringerne på danske spilleres fravær i startopstillingen.

Sportsdirektør Troels Bech understreger, at det er en ambition for klubben at have danskere i startopstillingen.

- Ja, det er det. Vi kan se incitament til at have det på flere områder. For det første skaber det en kulturkontinuitet. Vi har også en rolle i forhold til talentudviklingen, siger Bech til Ekstra Bladet.

- Det giver en forankring for dem, der holder med os. De hepper på Jon fra Albertslund, og det var også en af grundene til at en spiller som Riza Durmisi var så populær.

Lasse Vigen Christensen var i de to kampe op til Hobro-kampen eneste dansker i startopstillingen, men Vigen havde karantæne mod Hobro.

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikkel Nøhr

25 kommentarer

Saint 07:43          
Det her kan godt gå hen og blive springfarligt for Brøndby internt. Men i sidste ende er der jo en konflikt i mellem Bech og Zorniger.
SotD 07:53          
Jeg synes da ikke, at Bech siger noget der modstrider trænerens beslutning. Én ting er, at have det som en overordnet strategi og målsætning, noget andet er, hvordan man håndterer det. Zorniger har jo almindeligvis ikke en trup udelukkende bestående af udlændinge. Det var skader der lå til grund herfor.

Derudover kan man jo også pege på Bech, som gerne skulle have købt danske spillere med et sådant niveau, at de kunne starte inde. Det har han måske ikke formået, så pilen peger jo ikke alene på Zorniger.

Talentarbejdet kommer jo heller ikke over en nat, så at strategien siger ét og det aktuelle billede er noget andet er ikke i sig selv kritisk. Det er dog kritisk når man gang på gang ændrer strategi og aldrig når i mål med egne målsætninger. Her har Brøndby igennem mange år fejlet. Og det igennem flere forskellige personer.
Saint 08:02          
Konflikten ligger i at Zorniger føler et behov for at gå ud og snakke om det. Det falder jo som du selv nævner tilbage på Bechs indkøb der har prioriteret det tyske marked frem for danske talenter.
Tingbørge 08:04          
Han hedder Joel fra Albertslund! Godmorgen Bold ; -)
ByensStolthed92 08:34          
"Han hedder Joel fra Albertslund! Godmorgen Bold ; -) "
Om det er en dansker eller 0 gør ikke den store forskel. I har altid fortalt os andre hvor vigtig det var med egne talenter og hvor usmageligt det er med moderne fodbold og købe hold som FCK.
Det kan være i skal prøve med nogle danskere i startopstillingen. FCK havde som bekendt 6 danskere fra start i Horsens nedslagtningen.
apb 08:42          
Zorniger synes jeg har et syn på spillere der handler meget om vilje og stærke psyker. Det er fair nok. Men jeg synes der er et et kæmpe problem med den holdning. For hvad mon den unge brilliante tekniker som er mild af sind og som ikke besidder Zornigers yndlings kompetencer? Ja den spiller tager næppe til BIF. Så BIF ender som en gang knoklere. FCN gafler dem med den fine teknik. Jeg tror ikke et sekund på Zornigers syn på unge spillere. Men så kan BIF selvfølgelig bare spille med de tyske lejesvende der trives i det system. Prøv at spørge unge talenter om de tror de kan udvikle sig i BIF....
MNH 08:44          
Man skulle tro det var agurketid, så meget spalteplads en start 11´er mod Hobro får. Og lidt påfaldende at det ikke nævnes, at vi skifter tre danskere ind og har Vigen (en normal starter) ude med karantæne, så det havde så været fire på banen. Men det giver jo ingen clicks.

Og da fck var altdominerende for nogle år siden, spillede de stort set også helt uden danskere i startopstillingen, så deres såkaldte fans skal da om nogen stikke piben helt ind i den her snak :-D
Lørdag 25. maj