Luk

BIF-boss: Lindstrøm giver holdet noget ekstra

| 3F Superliga | 3 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - AC Horsens 2-1
Superligaen Grundspil
5' 1-0 Jesper Lindstrøm
45' 2-0 Simon Hedlund
90' 2-1 Michael Lumb

Brøndby-cheftræner Niels Frederiksen jubler over, at 20-årige Jesper Lindstrøm har fået en god start på sæsonen. Han er dog ikke synderligt overrasket. 

Jesper Lindstrøm kickstartede søndagens kamp mellem Brøndby IF og AC Horsens på Brøndby Stadion med et forrygende langskudsmål til 1-0 tidligt i kampen.

Siden lagde han også op til Simon Hedlunds 2-0-scoring, og den stærke præstation kom i kølvandet på sidste uges mål mod FC København.

Lindstrøm har spillet på den centrale midtbane for Brøndby i denne sæson, og netop i den rolle giver 20-årige Lindstrøm noget ekstra til Brøndby-holdet.

Det fortæller Niels Frederiksen i kølvandet på 2-1-sejren over AC Horsens.

- Han giver vores hold noget ekstra, fordi han er så dygtig til at vende op i mellemrummene og få front mod målet. Det kan han gøre på et touch, og det giver noget ekstra, når vi møder hold, som står lidt lavere. 

- Det giver noget at have en hurtig spiller derinde, som kan lægge et ekstra tryk mod deres bagkæde og enten selv sparke eller aflevere, vurderer Niels Frederiksen og fortsætter om Lindstrøms overgang fra angriber til midtbanespiller:

- Vi er ikke overrasket, for vi har hele tiden sagt, hans mest optimale position er en 10’er-position. Problematikken har været, om han kunne dække de rum og lave de tacklinger, det kræver, på otteren. Det synes vi, at han er blevet bedre til, men han skal stadig lægge på.

Lindstrøm startede ude i den første kamp i sæsonen mod FC Nordsjælland, da han døjede med en lægskade. At Lindstrøm siden har gjort det så godt, overrasker dog ikke cheftræner Niels Frederiksen.

- Der er faktisk ikke sket noget med hans udvikling, for vi har syntes, at han har set rigtig godt ud i noget tid, men han fik en skade i preseason, som holdt ham ude op til den første kamp, så vi vurderede, han ikke var klar, siger Niels Frederiksen og fortsætter:

- Det er han så blevet nu, men det har ikke været et spørgsmål om, at vi har vurderet, han har flyttet sit niveau meget. Vi har følt, han har haft dette niveau i lang tid, så det er mere et spørgsmål om, at han er blevet fit.

Overrasket over højt AC Horsens-pres

I søndagens opgør mod AC Horsens imponerede Brøndby ikke, og cheftræner Niels Frederiksen var da heller ikke tilfreds med, at man blev presset tilbage af AC Horsens.

- AC Horsens overraskede os med sit høje pres, det er der ingen tvivl om. Vi skulle være klogere og spille lidt længere, for der var ingen grund til at spille lige ind i deres pres og på forsiden af dem. Det gjorde vi for mange gange, sagde han og fortsatte:

- Vi prøvede at rette det undervejs, og det blev lidt bedre, men ikke sådan 100 procent godt.

- Jeg kunne godt tænke mig, at vi blev bedre til at håndtere bolden.

Problemet med at have et hold, der har hurtige spillere, som er dygtigt til at spille i længderetningen er, at spillerne hele tiden tænker på det og vil sende dem afsted.

- Det betyder, at det bliver hektisk og stresset, og der skal vi for fremtiden være bedre til at tage afvejningerne af, hvornår vi skal prøve at flytte bolden og få dem i ubalance, og hvornår vi skal gå dybt. Den balance mellem at spille dybt og holde fast i bolden, den var vi ikke så gode til at finde mod AC Horsens.

Brøndby har vundet tre ud af tre kampe i Superliga-sæsonen. Det har man ikke gjort siden 2005.


Af Jonas Dalgård
Mandag 26. oktober