Luk

BIF-chef med tårer i øjnene: Jeg tudede ikke

| 3F Superliga | 3 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - Vejle Boldklub 3-2
Superligaen Grundspil
26' 0-1 Allan Sousa
31' 1-1 Andreas Bruus
57' 1-2 Lukas Engel
82' 2-2 Mikael Uhre
86' 3-2 Christian Cappis
90' 3-2 Jerome Opoku
Brøndby IF
3F Superliga
Niels Frederiksen

Brøndby-cheftræner Niels Frederiksen erkender, at det var et forløsende øjeblik, da Christian Cappis scorede til 3-2. Det gav tårer i øjnene, men ikke de tudende af slagsen, siger han.

Niels Frederiksens puls steg fra '80 til 280', da Christian Cappis sparkede det forløsende 3-2-mål ind i søndagens sejr over Vejle BK.

Det var til at se i øjnene på Brøndby-cheftræneren.

Niels Frederiksen lignede nemlig en rørt mand med tårer i øjnene, men efter kampen afviste han, at han stod og var rørstrømsk over comebacket.

Det skyldtes noget helt andet.

- Nogle gange, når jeg hidser mig op, eller jeg får et udfald, som jeg gjorde der, så kan der godt stå vand i øjnene på mig. 

- Men det er mere enten fordi jeg hyperventilerer eller bliver ophidset. Så kan jeg ikke styre tingene oppe i hovedet, men det var ikke sådan, at jeg stod og tudede.

- Men det var da et forløsende øjeblik, og pulsen stiger jo lige fra 80 til 280 på fem sekunder, siger han og fortæller, at han så sejren som en fortjent en af slagsen i en lige kamp, hvor fodboldens marginaler godt kunne have sendt sejren til begge lejre.

Brøndby kæmper for sejre: Irriterer mig da ad helvede til

I søndagens kamp var Brøndby bagud i to omgange, og derfor krævede det altså et flot comeback, før de danske mestre kunne sikre en snæver sejr over Superligaens bundprop.

Det var Brøndbys tredje sejr i sæsonen, og de få sejre skyldes blandt andet, at Brøndby netop har haft for stor tendens til at komme bagud i denne sæson.

- Sejrene kom til os i sidste sæson. I år kæmper vi hårdt for hver eneste sejr, vi skal have. Det gør vi så, og på et eller andet tidspunkt tror jeg på, vi kan begynde at vinde flere i streg, siger han og erkender:

- Det irriterer mig da ad helvede til. Jeg ville da gerne have, at vi bare hentede dem uden problemer, men det gør vi ikke.

- Vi tror stadig på, at vi kan komme i en situation, hvor vi får sejrene noget nemmere, end vi gør nu. Et af punkterne, vi skal starte med, det er at undgå at komme bagud hele tiden, for så skal vi spille op ad mod et hold, der stiller sig ned og forsvarer.

- Vi vil gerne foran, for det er i voldsomt mange kampe, vi er kommet bagud.

- Det er med pil op lige nu

Brøndby sneg sig med sejren ind i top seks, og Niels Frederiksen mener, at Brøndby på det seneste har fået pilen til at pege opad efter en sæsonstart, der har sendt Brøndby noget efter toppen af rækken.

- Det er vigtigt at sige, at når man ser på det samlede billede for denne sæson, så fik vi tre point i de første fem kampe, og det er det, der hænger på os nu.

- I de sidste syv kampe har vi fået 12 point, og det er næsten så tæt på, som det kan være at hente to point i snit per kamp. Det er godkendt nok, men i helhedsbilledet halter vi på grund af vores første fem kampe.

- Det er ikke så nemt at hente ind, for der skal hentes point, man ikke forventede, men det er da med pil op, og det var der også i kampen mod Vejle, siger Frederiksen.

Brøndbys næste opgave er på torsdag i Europa League mod Rangers, inden FC København gæster vestegnen søndag.


Af Jonas Dalgård
Mandag 29. november