LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk
Julekalenderen er sponsoreret af Mr Green

BIF-fan faldt pladask for Sand og Hansen

| Brøndby IF | 14 kommentarer
BIF-fan faldt pladask for Sand og Hansen

Infoboks

FC Midtjylland - Brøndby IF
Superligaen Mesterskabsspil (22/04)
bet365 1,75 3,80 4,33
NordicBet 1,82 3,85 4,20
Oddset 1,75 3,90 4,50
Der har efterhånden været en del gode angribere i Brøndby, men for vores læser Morten er der ingen, der overgår Ebbe Sand og Bo Hansen - det kan du læse mere om i dagens julekalender-afsnit.

I 2015 bestod bold.dks julekalender af 24 fodboldpersonligheders All-Star-hold, og i år byder julekalenderen så på de bedste og mest interessante drømmehold fra vores fantastiske og indsigtsfulde læsere. Mange tak for alle bidragene!

Denne højhellige torsdag har vi Brøndby på programmet, og det er vores læser Morten, der har sat holdet efter efterhånden mange års kærlighed til klubben fra den københavnske vestegn.

- Jeg har været fan i 28 år og følger altid Brøndby. Jeg kommer altid på stadion i Jylland, da jeg bor herovre. 

- De kampe, jeg husker bedst, er meget vidt forskellige. Den ene sikrede mesterskabet i 2005 - det var nemlig 5-0-sejren over ærkerivalen inde fra byen, og den anden er kampen mod AC Horsens, hvor vi sikrede overlevelse i Superligaen. 

- Det allerstørste og den, flest nok ville nævne, er den, der sikrede mesterskabet i 1996, hvor Mogens Krogh scorede på hovedstød til stillingen 3-3 på overtiden mod AGF - det var fantastisk. 

- Noget andet, der er svært at glemme, er nederlaget til Roma - hvad kunne der ikke være sket, hvis vi var endt i en finale i Europa Cuppen?

Mortens Brøndby-hold ser således ud:

Målmand
Mogens Krogh: 
464 kampe, 1 mål

Morgens Krogh er alletiders store Brøndby-målmand. Man kunne også have taget Peter Schmeichel, men Mogens har stået så mange flere kampe og er bare et klubikon, så han er svær at komme udenom.

Forsvar
Søren Colding:
274 kampe, 21 mål
Lars Olsen: 281 kampe, 26 mål
Per Nielsen: 547 kampe, 29 mål
Kim Christofte: 204 kampe, 17 mål

Lars Olsen er bare Lars Olsen. Hans ro og attitude var fantastisk.

Per Nielsen har lidt af det samme som Lars og er bare Mr. Brøndby fra inderst til yderst. 

Kim er også Brøndby-dreng og var i klubben i flere omgange. Han vandt tre danske mesterskaber, var med i semifinalen i Europa, og så scorede han selvfølgelig også lige det der sidste straffespark mod Holland ved EM.

Søren spillede syv år i Brøndby og nåede 194 kampe og 18 scoringer i Superligaen, hvilket er helt okay for en højreback - og så var han en fighter og løber, der aldrig gav op. Han var utrolig vellidt af Brøndby-fans. Folk, man også kunne have valgt, er Jens Risager, Daniel Agger, Uche Okechukwu og manden med kamprekorden, Bjarne Jensen.

Midtbane
John Faxe Jensen: 376 kampe, 22 mål
Kim Vilfort: 470 kampe, 119 mål
Michael Laudrup: 55 kampe, 30 mål

Michael Laudrup, Kim Vilfort og John Faxe. Nærmere forklaring behøves nærmest ikke. Alle, der skal sætte et allstar-hold med Brøndby, vil have de tre med.

Her kunne man også have taget Morten Wieghorst, Martin Retov, Thomas Kahlenberg, Michael Krohn Dehli, Dennis Rommedahl, men de fire andre er bare svære at slå af.

Kantspillere og angriber
Ole Bjur:
384 kampe, 55 mål
Bo Hansen: 143 kampe, 50 mål
Ebbe Sand: 188 kampe, 85 mål

Ole Bjur er et klubikon. Han spillede i Brøndby i ti år i klubbens absolutte storhedstid. 

Ebbe Sand er Brøndbys bedste angriber nogensinde. 85 mål i 188 kampe er for et rigtig pænt snit, og han er bare et Brøndby-ikon, der ikke kan glemmes, når man siger angriber og Brøndby. 

Ved siden af Ebbe Sand har vi Bo Hansen. Han var, som Ebbe, en målræv, og de to i front i sæsonen 1997/1998 var utroligt - der kommer aldrig et angrebsmakkerpar som de to igen. 

Her var Matthias Jonson, Peter Møller og Johan Elmander også gode bud, men de kunne ikke slå de to andre af pinden.

Læs med igen i morgen, når der er en London-klub på tapetet.

Kilde: brondbystats.dk, brondby.com

julekalender@bold.dk
Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

14 kommentarer

apb 09:01          
Bo Hansen var en meget talentfuld spiller. Inter lurede på ham. På få måneder gik han fra Holstebro til BIF til efterårets spiller i Superligaen og endelig til landsholdet. Han var lynhurtig, intelligent og med lækker teknik. Meget ærgerligt at tre alvorlige skader stort set smadrede ham.
SotD 10:18          
Jeg mangler Uche og/eller Dan Eggen, ellers er det vel bare et all-time Dreamteam - I øvrigt lidt kedeligt efter min mening. De fleste mennesker i Danmark kan gå ind og kigge på antal spillede kampe, og lave en generel betragtning af de nævnte spillere og så placere dem så holdet er stærkest muligt.

Det er svært at argumentere imod, men med tanke på gårsdagens charmerende Inter-artikel, så falder vi igen ned i nærheden af det absolutte nulpunkt med denne i min optik.
Tøffe har altid ret 10:40          
Jeg mangler Uche og/eller Dan Eggen
Samme her - Ville ligeledes bytte Bo med Claus Nielsen. Ville faktisk også rate Martin Albrechtsen over Lars O. MA var en stor del af vores redning og transformation. MA er sammen med Allan Nielsen den eneste der har lavet skiftet fra Parken til Brøndby med stor succes og er end med at blive accepteret fra Faxe/Sydsiden. Der gik over et år før han havde hans første "fernebache" hvilket viser at han havde hjertet med i det han lavede, ikke kun i Bif men også i FCK, Derby og WBA.

En favorit opstilling ala den der her er lavet til denne artikel er lavet meget ud fra antal spillede kampe.

Et all-time dreamteam med de aller bedste ud fra hvad de nåede i deres karriere ville vel se nogenlunde sådan ud:

P Schmeichel
Bartram - Agger - M Rieper - Uche
B Laudrup - Faxe - Kalle
M Laudrup
Sand - Turbo
Toon Toon! 12:41          
Bomber-Bo - klassespiller (der pissede på saunaen i Holstebro Boldklub).
SW6 12:46          
P Schmeichel
Bartram - Agger - M Rieper - Uche
B Laudrup - Faxe - Kalle
M Laudrup
Sand - Turbo
Jeg kan faktisk bedre lide julekalender budet, fordi dem han har valgt alle er deciderede klub ikoner, hvor flere af dem du vælger er folk der opnåede deres hæder for andre klubber.
Har godt nok svært ved at se et all time bif hold uden Per Nielsen, Vilfort og Krogh. De er ihvertfald dem der står klarest i min erindring når jeg tænker bif (Men jeg er også fck`er, så det er dem jeg husker der var værst at møde op igennem halvfemserne :) )
Yildis 14:56          
Jeg synes, der er mange rigtige ting i denne startopstilling. Jeg synes, det skal tælle, at man har spillet mange kampe for Brøndby. Derfor bør Brian og Michael Laudrup, Allan Nielsen, Uche, Daniel Agger, Morten Wieghorst m.fl. altså udelades.

Schmeichel spillede vel nok kampe til at komme med. Alligevel synes jeg, det er fint at vælge Krogh, som vel nåede tre-fire gange så mange og om nogen er én af de største legender.

Forsvaret kan jeg heller ikke sætte noget på. Lars Olsen og Per Nielsen er bundsolide centralt, måske med Dan Eggen som bobler. Og med Christofte og Colding, der pudsigt nok begge huskes bedst for jubelscener fra hhv. EM92 og VM98, er nostalgien virkelig bevaret.

Faxe og Vilfort er selvfølgelig selvskrevne på midtbanen. At man tager Rommedahl og Krohn-Dehli med som boblere til den centrale midtbane, kan jeg dog ikke tage seriøst. De spillede begge på hver sin kant i Brøndby, og af dem var det da kun Krohn-Dehli, der havde niveauet til at blive nævnt her. Skulle man have haft en tredje mand med, kunne man med rette kigge på en Kim Daugaard. Thomas Kahlenberg er også et bud, men det var vel kun til sidst, han spillede centralt, og han var jo klart bedst under Laudrup, hvor han spillede på venstrekanten.

Hvad angår kantspillere og angribere, er jeg helt med på Ole Bjur og Ebbe Sand. Bo Hansen var også god og en af mine barndomsfavoritter i 90´erne sammen med Ebbe, men jeg synes ikke helt, han havde kvaliteten til at være med i dette selskab. Og med Laudrup-brødrene ude vil jeg i stedet pege på Turbo, som var i klubben ad to omgange.

Her er mit bud:

Krogh - Colding, Per, Lars, Christofte - Bjur, Faxe, Vilfort, Kahlenberg - Ebbe, Turbo.


RETTELSE: Christofte spillede vel egentlig heller ikke så forfærdeligt mange Brøndby-kampe. Ham tager vi ud, og så kommer Bjarne Jensen med, manden med flest førsteholdskampe for Brøndby. Det er også kun ham, Per Nielsen og Krohn-Dehli, der har prøvet at blive årets spiller i Brøndby 2 gange.
kellodk 15:12          
@Yildis

Meget enig i hvad du skriver. Jeg vil nok også udelukke de to Laudrup brødre. Eller ihvertfald sætte Michael som angriber.

Udover det synes jeg også det er nærmest latterligt at nævne Rommedahl.! Husker slet ikke ham som have gjort noget specielt i Brøndby.

Havde vel nærmest glemt han har været i klubben..
Fredag 19. april