LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

BIF-kaptajn: Tibbling har taget alle med storm

| Danmark | 14 kommentarer
BIF-kaptajn: Tibbling har taget alle med storm
Foto: Getty Images
Johan Larsson er meget imponeret af landsmanden Simon Tibbling, der ifølge Brøndby-anføreren har en høj fodbold-IQ og desuden ‘er for dum til at forstå, hvornår han er træt’.

Brøndby spiller torsdag eftermiddag pokalfinale mod Silkeborg, og i forhold til sidste sæsons 3-1-nederlag mod FC København i pokalfinalen er der kommet nye kræfter ind på holdet.

Én af dem er den 23-årige svenske midtbanespiller Simon Tibbling, der har imponeret landsmanden Johan Larsson stort.

- Han betyder utroligt meget for os. Han er en del af vores midtbane, der er nerven på vores hold - især i vores angrebsspil, hvor de sætter fart på kuglerne, siger Larsson til bold.dk og tilføjer:

- Simon har taget os alle med storm, men jeg vidste selvfølgelig godt på forhånd lidt om, at det var en dygtig spiller, vi fik ind Jeg har spillet mod ham tidligere og set ham en del gange. Han passer bare rigtigt godt ind i vores puslespil.

Hvorfor passer han så godt ind?

- For det første er han for dum til at forstå, hvornår han er træt. Han løber bare i 90 minutter uanset, hvad der står i kampen eller hvad der ellers sker.

- Han elsker at komme ud på græsset. Han er som en lille dreng, og bare han får sin bold, er han glad, siger Larsson med en kærlig tone om landsmanden og tilføjer:

- Derudover har han en meget høj fodbold-IQ. Han forstår, hvordan vores spillestil fungerer, og han har haft meget nemt ved at tilpasse sig vores idéer.

- Han ved godt, at det ikke kun handler om at løbe meget, men også om at få presset til at fungere, og det har han 100 procent forstået.

Er Simon Tibbling undervurderet efter din mening?

- I Danmark forstår de fleste vist, at han er rigtigt god. Men jo, han er nok lidt undervurderet i aviser og medier i forhold til vores angribere, der scorer mange af vores mål og derfor får meget af opmærksomheden.

- Men jeg synes også, der er andre at fremhæve. Anthony Jung har været virkelig stærk på det seneste. Vi har tre midterforsvarer, der roterer og altid er meget stabile. Og alle ved vist godt, hvor god Frederik Rønnow er.

- Først og fremmest er vi dog solide og stabile som hold, siger Larsson.

Tibbling kom i sommeren 2017 til Brøndby fra hollandske Gronningen på en aftale, der gælder til sommeren 2022.

mikael@bold.dk

Stream Esbjerg fB – Brøndby IF på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Mikael Blond
Fredag 22. marts
Torsdag 21. marts