Luk

BIF-kreatør erkender: Ikke helt faldet ind endnu

| 3F Superliga | 2 kommentarer

Infoboks

Sparta Prag - Brøndby IF
Europa League Gruppe A (09/12)
Oddset 1,72 4,00 4,60
bet365 1,72 4,00 4,50

Brøndbys Mathias Greve erkender, at han endnu ikke er faldet helt ind på hovedet, som han havde håbet på, men han arbejder med at vænne sig til en ny rolle. 

Mathias Greve er en af flere nye spillere hos Brøndby i denne sæson, efter han skiftede til klubben fra Randers FC, hvor han var en af holdets store profiler. 

Han har efterhånden haft over to måneder i klubben, hvor det er blevet til ni kampe med et enkelt assist, men ingen mål til følge. 

Han erkender da også selv, at han stadig mangler at falde helt ind hos de danske mestre. 

- Det har været spændende. Du får et indblik i, hvor stor og fed en klub det er. Der er mange fans på lægterne, og du får nogle store oplevelser og store kampe. Det har været fedt at opleve den del af klubben. Det er noget, der giver smag på mere.

- Rent personligt og spillemæssigt er jeg ikke helt faldet ind i det, som jeg havde håbet på, men sådan er fodbold nogle gange. Heldigvis må man sige, at de kampe og rammer, som fansene skaber, har givet megameget blod på tanden i forhold til at finde det niveau, som jeg havde for et par måneder siden, og som jeg stadig har.

- Det skal findes frem under nogle andre omstændigheder, i forhold til der er noget spillestil, som jeg stadig kæmper lidt med. Jeg skal have sat mine spidskompetencer i scene, i forhold til den måde der bliver spillet på her.

- I Randers udviklede vi holdet rigtigt meget i en retning, der passer mig som spiller. Det blev vildt godt. Nu må vi se, hvordan jeg skal finde frem til at få mine spidskompetencer sat mere i scene i kampene her i Brøndby, siger Mathias Greve til bold.dk. 

Spiller mere defensivt og centralt i Brøndby

En del af forklaringen er, at Mathias Greve spiller lidt længere tilbage på banen og mere centralt, end han var vant til at gøre i Randers FC.

- Jeg har spillet lidt mere som midtbane og lidt mere defensivt, end jeg var vant til i Randers, hvor jeg lå som en indadgående kant og skulle kreere spillet derfra.

- På den måde er der nogle andre løbemønstre og relationer, som var der, vi var sindssygt stærke i Randers i forhold til de indbyrdes relationer. Jeg havde et godt samarbejde med backen og de andre midtbanespillere. Det har jeg ikke 100 procent fundet ind i endnu her i Brøndby, men det kommer forhåbentligt. 

Mere konkret skal den 26-årige midtbanespiller finde nogle andre rum, end han var vant til i Randers. 

Samtidigt er rollen i Brøndby mindre fri, hvorfor han ofte vil arbejde i de samme rum kampen i gennem, hvor han selv mener, han skal lære at positionere sig bedre, så han kan komme bedre med i spillet.

- Primært har jeg arbejdet med at finde positioner, så jeg får bolden mere og bliver mere involveret i kampene. Mange af kampene har problemet været, at jeg har haft virkelig få aktioner på bolden. Det har været lidt et problem for mig.

- Jeg skal finde positioner i måden, vi spiller på, så jeg kan blive aktiveret i det offensive spil. Det er noget, vi arbejder på til træning, så jeg kan drive bolden og sætte medspillere i scene, som er nogle af mine spidskompetencer. 

Det er han også sikker på, at han har kvaliteten til, ligesom han ikke føler det som et problem, at han måske var en større profil på Randers-mandskabet.

- Jeg synes også, der var rigtigt mange dygtige spillere i Randers, så det ved jeg ikke, om man 100 procent kan sige. Men det er klart, at jeg var en stor profil der, men det har jeg også kvaliteten til at være her, men det kan da være en forklaring.

Har haft problemer mod lavtstående hold

Samtidigt med Mathias Greve har bokset med at finde sig til rette i Brøndby, så har holdet også haft problemer på banen, hvor spillet ikke har kørt på skinner som i mesterskabssæsonen. 

- Det er klart, at det er alt andet lige nemmere at integrere nye spillere, når det er, at det kører, stammen er på plads og tingene ruller. Det kan godt være, at det også har været en medvirkende faktor til, at det ikke bare har rullet lige fra dag et af. Der har været mange ting at slås med, forklarer Greve. 

Holdet har haft et tætpakket program med europæisk fodbold og pokalbold, og derfor var det tiltrængt med en landskampspause, hvor der kunne blive arbejdet med nogle af Brøndbys udfordringer.

- Vi har kigget lidt på det her med at kreere chancer mod laverestående hold og organisationer, for det er det, vi har haft lidt problemer med. Jeg tror ikke, der er nogen, der er i tvivl om, at Brøndby er gode til omstillinger.

- Vi har set knap så gode ud, når vi har mødt lavere organisationer og skulle bryde det op. Det er nogle af de ting, vi som hold har arbejdet på de seneste dage, så vi kan komme frem til chancer mod hold, der står lidt lavt. 

Det kunne Mathias Greve godt tænke sig at være nøglen til at løse. 

- Det er en af mine spidskompetencer at arbejde i lidt mindre rum og finde løsningen mod en lavere organisation. Jeg skal også lige finde de rum, som vi har snakket om, før det bliver sat i scene fra mine fødder af, men jeg arbejder med det sammen med de andre. 

Kommer spillet til at flyde, så åbner det også op for at få tanket nogle point til kampen om top seks i de kommende tre runder, hvor Vejle, FC København og Viborg venter.

- Vi er lidt bagud både i forhold til målsætning og top seks, som er den næste skillelinje. Målsætningen er vel at vinde alle tre kampe. Du nævner Viborg og Vejle, som er de hold, der pt. ligger rundt omkring os. To sejre her er selvfølgelig succeskriteriet. 

- FCK på Brøndby Stadion. Der er rigtigt mange, der også ønsker en sejr, så lad os håbe, det hedder ni point i de næste tre kampe, siger Mathias Greve til bold.dk.

Brøndby er nummer otte med 12 point for 11 kampe i 3F Superligaen. 


Af Andreas Roesen
Onsdag 8. december
Tirsdag 7. december