Luk

BIF og Sparta blev holdt i skak i intens duel

| Europa League | 46 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - Sparta Prag 0-0
Europa League Gruppe A

En intens og lige affære mellem Brøndby og Sparta Prag i Europa League endte med et 0-0-resultat. Begge hold leverede masser af dueller, men kampen var fattig på chancer. 

Brøndby indledte torsdag aften deres Europa League-eventyr med en hjemmekamp på eget græs imod et gæstende mandskab fra Sparta Prag, hvor man godt kunne mærke på lægterne, at glæden over europæisk gruppespil var stor efter 16 års venten. 

Niels Frederiksen havde til opgøret lavet to ændringer siden weekendens kamp i 3F Superligaen mod Silkeborg i form af Sigurd Rosted og Anis Slimane, der gled ind i startopstillingen til fordel for Christian Cappis og Mathias Greve, der startede på bænken. 

Det lignede dermed, at Frederiksen havde valgt at gå tilbage til en tre-back-kæde i modsætning til Silkeborg-kampen, hvilket de første par minutter af kampen også bekræftede. 

Kampen blev fløjtet i gang til fyrværkeri uden for stadion, og det var det også lige ved inde på banen, da Andreas Bruus blev spillet i dybden i højre side i kampens første minut, men han fik hverken afsluttet eller afleveret ind foran til Michael Uhre, der ellers sled sig fri. 

Sparta Prag tog herefter initiativet på bolden i en intens første del af kampen og efter små ti minutter, opfangede venstrekanten Lukas Haraslin en fejlaflevering fra Andreas Maxsø i et højt pres, men Maxsø ryddede selv op og gav hjørnespark, som ikke blev farligt efterfølgende. 

Intens og duelpræget første halvleg

Intensiteten i spillet fortsatte fra begge hold, men efter små tyve minutters spil var det så igen tjekkerne, der kom frem til en mulighed, da David Hancko kom først på et hjørnespark. Hans hovedstød endte dog et par meter ved siden af fjerneste stolpe. 

Bølgegangen frem og tilbage fortsatte kort efter, da det så var Brøndbys tur til at true tjekkerne. 

En lækker tunnel af Simon Hedlund på midten af Sparta Prags banehalvdel indledte en håndfuld gode minutter, hvor hjemmeholdet blev ved med at holde trykket lige omkring tjekkernes målfelt – uden dog rigtigt at komme fri til afslutning. 

Halvvejs i halvlegen var det så alligevel ved at lykkes, da en animeret Hedlund modtog bolden fra Bruus inde i det tjekkiske målfelt, men trods flere forsøg på at komme afgørende fri blev bolden til sidst clearet i stedet for, at der kom en afslutning ud af aktionen. 

Efter lidt over en halvtime var det tæt på, at aftenens første mål faldt – Sparta Prag kørte en kvik kontra, der endte i højre side hos Jakub Pesek til frit skud, der dog sparkede bolden et pænt stykke forbi. 

Båret frem af hjemmepublikummet fortsatte Brøndby ufortrødent med at presse på, og kort efter tjekkernes mulighed havde Anis Slimane et stærkt gennembrud i højre side, hvor han rystede flere tacklinger af sig, inden han fandt Hedlund i dybden. 

Svenskeren var dog offside, så hans blokerede skud endte med frispark til Sparta Prag i stedet for hjørnespark til Brøndby. 

De mange dueller, som generelt prægede første halvleg, fortsatte herefter, men det blev hverken til flere chancer for hjemmeholdet eller gæsterne, inden dommer Aleksandar Stavrev fløjtede til pause ved stillingen 0-0. 

Anden halvleg fortsatte som første – mange dueller, få chancer

Tidligt i anden halvleg var tjekkernes livlige venstrekant, Haraslin, på spil igen. En lang pasning fra modsatte side fandt ham på kanten af feltet, men han mislykkedes med sin flugter. 

Dét svarede Brøndby bagefter hurtigt tilbage på. 

Kevin Mensah blev sendt afsted i venstre side, og da Sparta Prags højreback, Tomas Wiesner, ikke kunne følge med, kunne Mensah uhindret lægge bolden ind foran til Michael Uhre midt i modstanderfeltet, men han formåede lige præcis ikke at få kontakt med den. 

På den måde startede anden halvleg, som den første var sluttet – bølgende frem og tilbage mellem de to felter med en masse intense dueller undervejs. 

Efter tyve minutters spil efter pausen – og godt hjulpet på vej af hjemmepublikummet – begyndte hjemmeholdet så småt at få overtaget i duellerne, og det blev gradvist mere på deres præmisser, omend Sparta Prag hele tiden lurede i omstillingerne og til tider også tog bolden til sig. 

Det var derfor Brøndby, der efter 65 minutter fik kampens hidtil bedste chance, da Mensah blev spillet i dybden af Kevin Tsiembe og efter et træk forbi Wiesner ind i tjekkernes felt kom til skud. Det blev dog akkurat blokeret i sidste øjeblik af Ondrej Celustka. 

Lille Sparta-pres til slut

Stadig 0-0 og hjemmeholdet sendte kort herefter Marko Divkovic på banen til sin debut i håbet om, at han kunne skaffe det sejrsgivne mål. 

Det var dog Sparta Prag, der med lidt over et kvarter igen fik kampens bedste mulighed. 

Efter et Brøndby-hjørnespark blev bolden sendt frem til Pesek, der fandt sig selv i en én-mod-én situation med Mensah fra midterlinjen af, og han løb bolden hele vejen ned i danskernes målfelt, tog et træk ind til højrebenet, men afslutningen landede lige i Mads Hermansens favn. 

Det tippede initiativet over i gæsternes hænder, og på et hjørnespark med ti minutter igen, kom de så for alvor tæt på. 

Nok engang kom Hancko højest på en offensiv dødbold, og denne gang ramte han inden for målrammen. Hermansen i Brøndby-målet stod dog i vejen med en refleks, og han var hurtigt over returen, så det forblev 0-0. 

Tjekkerne formåede dog at holde hjemmeholdet under pres, og det var nu dem, der havde en lille overhånd i duellerne. 

Det blev dog ikke til reelle chancer for dem heller, men i kampens sidste minut fik de alligevel tvunget et sus igennem Brøndby Stadion, da de fik en afslutning inden for rammen. Hermansen klarede dog sikkert. 

I sidste ende holdt de to hold hinanden i skak, som de havde gjort det meste af kampen, og så  endte det med en remis i Brøndbys tilbagevenden til europæisk gruppespil. 

Næste gang gælder det Lyon på udebane. 


Af Kristoffer Lind Pedersen
Lørdag 23. oktober
Fredag 22. oktober