Luk

Bizart tysk selvmål gav Frankrig fornem start

| EM | 55 kommentarer

Infoboks

Frankrig - Tyskland 1-0
EM Gruppe F
20' 1-0 Mats Hummels

Mats Hummels scorede et mærkværdigt selvmål, da Frankrig tirsdag fik en glimrende start på EM med en 1-0-sejr i en spændende duel mod Tyskland.

Stjernespillere var der nok af, da Tyskland og Frankrig tirsdag aften krydsede klinger i EM-gruppespillets nok største kamp.

Mens franskmændene havde en potent offensiv med Antoine Griezmann, Kylian Mbappé og tilbagevendte Karim Benzema, havde tyskerne et par særdeles rutinerede herrer i form af Manuel Neuer, Mats Hummels, Toni Kroos og Thomas Müller med fra start.

Det store opgør fik en intens indledning med mange hårde dueller, og hvor der var langt mellem de store chancer.

Efter godt og vel et kvarter bed Frankrig første gang fra sig. Et par hurtige kombinationer skaffede et hjørnespark, som Paul Pogba nok burde have stanget i nettet.

Momenter senere var Kylian Mbappé tæt på, men Manuel Neuer reddede flot i tyskernes mål.

Bundrutinerede Neuer var dog chanceløs i det 20. minut, da Mats Hummels scorede et ganske bizart selvmål. 

Paul Pogba fandt Lucas Hernandez med en fremragende aflevering, og da sidstnævnte smækkede den ind foran, bankede Hummels den direkte op i eget nettag og sendte således Frankrig i front på uheldig vis.

Tyskland kom bedre med efter franskmændenes føringsmål, men Joachim Löws udvalgte manglede offensiv skarphed.

Den målfarlige midtbanespiller Ilkay Gündogan fik en fin mulighed efter 38 minutter, men Manchester City-profilen fik ikke ordentlig træf, så bolden sneg sig et stykke forbi. Derfor stod der 1-0 til Frankrig ved pausetid.

Franske kasser blev annulleret

Kort inde i anden halvleg var Kylian Mbappé igen på spil, men tyskernes defensiv holdt stand.

Endnu tættere på var Frankrig i det 52. minut, hvor Adrien Rabiot var helt alene igennem. I stedet for at spille en spejlblank Antoine Griezmann midt for mål forsøgte Rabiot sig selv, men stolpen stod i vejen for midtbanespilleren.

Herefter åbnede kampen mere op, og Serge Gnabry var tæt på kort efter, men afsluttede tæt over overliggeren. Tyskland fortsatte med at skabe pæne chancer og greb taktstokken.

Frankrig var dog også farlige, og midtvejs i anden halvleg scorede Kylian Mbappé til 2-0 efter en fremragende detalje, men scoringen blev underkendt for offside.

Mod slutningen af kampen stod Frankrig meget dybt på banen, mens Tyskland dominerede på bolden, men det var Les Bleus, der var farligst rent chancemæssigt.

Kylian Mbappé lavede en vanvittig spurt 12 minutter før tid og følte sig snydt for et straffespark, men dommerens vurderede, at Mats Hummels tog bolden i duellen og vinkede således afværgende.

Mbappé var på spil igen en håndfuld minutter senere, da han fandt Karim Benzema, som scorede til 2-0 fra en helt fri position midt for mål, men igen blev scoringen annulleret for offside.

Selvom Tyskland levede til det sidste i jagten på en udligning, lykkedes det aldrig at passere Hugo Lloris i det franske mål, så Frankrig kørte en vigtig 1-0-sejr hjem og åbnede således EM på planmæssig vis.


Af Martin Schmidt
Torsdag 5. august
Onsdag 4. august