Luk

Bjur fik debut mod FCK: En kæmpe oplevelse

| Danmark | 4 kommentarer

Infoboks

B93 - FC København 0-3
Sydbank Pokalen
23' 0-1 Julian Kristoffersen
27' 0-2 Kasper Kusk
49' 0-3 Kasper Kusk

Peter Bjur, som er søn af Brøndby-ikonet Ole Bjur, fik debut for B93 onsdag aften mod FC København. Og det var en kæmpe oplevelse, fortæller den 17-årige kantspiller.

Peter Bjur har næsten lige rundet 17 år - og onsdag aften fik han debut for B93, da han kom på banen efter 35 minutter i DBU Pokalens ottendedelsfinale mod FC København.

Og den unge herre med det velklingende navn var overordentlig glad for debuten.

- Det var en kæmpe oplevelse - og så i Parken. Det kunne jeg ikke have drømt større, siger Peter Bjur til bold.dk

- Jeg var helt vildt spændt og nervøs, fordi jeg skulle ind og spille mod det bedste hold i Danmark. Så der var da nerver på, men mest af alt glædede jeg mig bare til det. Det er jo ikke noget, jeg får lov at prøve igen, siger Bjur med henvisning til debuten for B93.

Søn af en Brøndby-legende
Måske har navnet allerede afsløret det. Men Peter Bjur er søn af en vis Ole Bjur, som op gennem 90’erne susede op og ned langs kridtstregerne i Brøndby, hvor han endte med at gøre sig selv til lidt af en legende.

Men familieforholdet er ikke noget 17-årige Bjur bringer med sig på banen - selvom der i drevet med bolden godt kan trækkes paralleller til faderen.

- Det er selvfølgelig lidt specielt, men jeg tænker jo slet ikke over det, når jeg er på banen. Jeg spiller mit eget spil og tænker ikke på, hvordan han gjorde det, siger Peter Bjur med et smil, inden han afslører, at han heller ikke har noget mellemværende med FCK, selvom farmand tørnede ud for ærkerivalerne.

- Jeg har ikke noget i klemme med FCK. Jeg har stor respekt for klubben. De har en virkelig stærk trup og et flot stadion, så for mig var det bare en kæmpestor oplevelse, siger Peter Bjur.

Tilfreds med debuten
Peter Bjur fik som sagt næsten en time på banen i sin debut, og han var glad for, hvordan det forløb.

- Jeg synes, at vi spillede rigtig godt og havde masser af gode muligheder, som vi skulle have haft mere ud af. Jeg er virkelig positivt overrasket over vores indsats, og jeg synes sagtens, at vi kunne have scoret et par mål, siger Bjur, som nyder den meget boldspillende spillestil i B93.

- Jeg kan godt selv lide at have bolden, så det passer mig rigtig godt, siger Bjur med et smil.

- Det går hurtigt for tiden
Peter Bjur blev i december udtaget til U17-landsholdet for første gang og var med til samling i januar - og nu, blot et par måneder senere, har han altså fået debut for B93 - men han lader det ikke stige ham til hovedet.

- Det går hurtigt lige for tiden - men det er bare fedt. Jeg får nogle kæmpestore oplevelser, som jeg lærer en helt masse af, og som gør mig bedre. Så det er bare fedt, at det går hurtigt.

- Jeg skal selvfølgelig også huske, at jeg selv skal kunne følge med. Jeg prøver at tage det et skridt ad gangen. Jeg sørger for at være meget i nuet og ikke tænke så meget fremad.

- Når jeg er med landsholdet tænker jeg på at gøre det godt der, og når jeg får chancen sådan en dag som i dag, så lægger jeg al fokus på at gøre det godt her. Jeg tager det stille og roligt og sørger for, at det hele ikke løber fra mig, siger Peter Bjur.

Peter Bjur fortæller desuden, at han ikke forventer at vælte sig i spilletid i 2. division i løbet af foråret. Han tager det stille og roligt og tager tingene, som de kommer.

nicolai@bold.dk


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Mandag 18. januar