Luk

Blume-brag sikrede snæver Lyngby-sejr

| Europa League | 52 kommentarer

Infoboks

Lyngby - Bangor City 1-0
Europa League Kvalifikation
13' 1-0 Bror Blume
87' 1-0 Hallgrimur Jonasson

Lyngby burde have vundet overbevisende over Bangor City i Europa League-kvalifikationen, men brændte massevis af chancer og tager en snæver 1-0-sejr med til returen.

Torsdag indledte bronzevinderne, Lyngby, deres europæiske eventyr, da de tog hul på Europa League-kvalifikationen. Walisiske Bangor City var modstanderen i første runde, og det første opgør blev spillet hjemme i Lyngby. 

Lyngby kom stærkt fra start og trykkede Bangor langt ned på banen tidligt i kampen. Efter knap ti minutter var Kim Ojo tæt på at bringe Lyngby foran, men Bangor-keeper Connor Roberts afværgede, og et øjeblik senere måtte walisernes målmand endnu engang i aktion på et forsøg af Rygaard.

En Lyngby-scoring lå i luften i indledningen, og efter 13 minutter lå bolden i nettet. Bolden landede hos Bror Blume, der bragede den i nettaget til 1-0. Flot scoring, og Lyngby var kommet stærkt fra land.

Efter en halv time var Kim Ojo endnu engang tæt på med hovedet. Angriberen mødte bolden efter et hjørnespark, men igen stod den walisiske keeper i vejen. Lyngby kunne nemt have ført med mere, men måtte nøjes med en 1-0-føring ved pausen.

Bangor truede meget sjældent offensivt, men efter knap en time var de lige ved at score et vigtigt udebanemål. Gary Taylor-Fletcher var alene igennem, men Lyngbys nye keeper, Mikkel Andersen, blokerede med fødderne.

Lyngby kunne godt bruge et mål mere at tage med til returen i Wales, og med tyve minutter igen havde Lyngby en god mulighed for at gøre det til 2-0. Målscoreren Blume kom igennem i feltet og lagde bolden på tværs. Ved bagerste stolpe kunne David Boysen dog ikke få bolden under kontrol, og chancen løb ud i sandet.

Et par minutter senere fik Lyngby endnu en stor mulighed for at komme foran med to. David Boysen fik en afslutning blokeret, og et par minutter senere var debutanten Mathias Hebo Rasmussen også tæt på.

Lyngby pressede på for 2-0-målet, og med fem minutter igen burde Jeppe Kjær nok have scoret. En løs bold landede hos Lyngby-angriberen tæt foran mål, men den ellers så skarpe angriber skarpede over.

Få øjeblikke senere blev Lyngby reduceret til ti mand. Hallgrimur Jonasson, der allerede havde fået et gult kort, hev en Bangor-spiller ned, og så måtte Lyngby spille færdig med en mand i undertal.

Der blev ikke scoret mere, og Lyngby tager en 1-0-sejr med til returen. De vil dog formentlig være en smule skuffede over, at sejren ikke var større.

Støt Lyngby Boldklub - forudbestil din 100-års jubilæumstrøje


Af Peter Miles
Mandag 18. januar