Luk

Bo H. jubler over mange Joronen-penge

| Superligaen | 16 kommentarer
Ankersen om hærværk mod Jens Stages lejlighed: 'Forfærdeligt at det kan ske i Danmark - det er pinligt'
'Absolut ikke en drømmedebut - han fumlede rundt': Thygesen med hård dom over ny FCK'er
FCK i mesterligt comeback mod OB - men er N'Doye offside ved det afgørende mål?
Slagen Bo H.: Målmandens skyld vi ikke taber større
Dybt imponerende: FCN smadrer Horsens - se alle målene her
Bo H. jubler over mange Joronen-penge
Foto: Getty Images

Bo Henriksen fortæller, at klubben får mange penge i kassen, efter at FC København har solgt Jesse Joronen til Brescia.

FC København har solgt Jesse Joronen til Brescia for et beløb, der angiveligt når op på omkring 37,5 millioner kroner, og en del af de penge ryger videre til det østjyske.

AC Horsens sikrede sig nemlig en videresalgsklausul, da klubben sidste sommer solgte finnen til hovedstadsklubben – og det er manager Bo Henriksen meget glad for.

- Vi var virkelig stolte over at sælge Jesse Joronen til Skandinaviens største klub, og i dag er vi glade for, at FC Københavns gode købmandskab sikrer os mange penge igen, siger Bo Henriksen i en pressemeddelelse.

- Som klub kunne vi ikke have solgt ham for det beløb, vi nu har fået ind, og derfor er det en fremragende case for os at hente spillere og sælge dem til eksempelvis FC København og FC Midtjylland.

- De to klubber er i en liga helt for sig selv, når det gælder om at sælge til udenlandske klubber for store beløb. Salget af Joronen er en cadeau til både FCK og os.

- Som fodboldnation er vi i Danmark heldigvis blevet dygtigere til at handle internt mellem klubberne, og det er en fantastisk udvikling, for det giver bedre økonomi, en bedre liga og et bedre fundament for fremtiden, siger Bo Henriksen.

Jesse Joronen nåede kun en enkelt sæson i FCK.

Stream Brøndby IF – AC Horsens på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Nicolai Skovsgaard Tøfting

16 kommentarer

MadsLeb 14:48          
Kan kun give Bo Henriksen ret - personligt er jeg glad for at vi i FCK er begyndt at hente flere spillere fra Superligaen fremfor at kigge udenlandsk.

Som den sælgende klub er det surt når en anden Superligaklub snupper ens spiller. Jeg ser dog store foredele i, at vores penge fra vores europæriske deltagelser bliver holdt i ligaen, i stedet for at bruge dem på spillere i udlandet. Det styrker ligaen som helhed, da det gavner de mindre klubber i DK, som f.eks. Horsens i dette tilfælde, som pludselig får 5-6 mio., eller AGF som pludselig får 17 mio. for Jens Stage.

Som sagt, så er det surt her og nu for den sælgende klub, men på lang sigt styrker det Superligaen at pengene bliver i landet.
Blokvogn 15:09          
Vi er også taknemmelige for salget FCK hat gjort, nu ønsker vi bare ACHorsens bruger lidt af dem til at Leje Søren Reese i FCM og så finde en angriber med mål i støvlerne. Så så ville allevære glade, også ACHorsens fans.
danishram 15:32          
Det løser bare ikke problemet med at FCK og FCM har fået for mange økonomiske muskler i forhold til resten af ligaen og på sigt kan give os skotske tilstande hvor der ingen spænding er om mesterskabet udover indbyrdes mellem de to klubber.
Jeg mener man burde være langt mere proaktiv i forhold til at arbejde med en lønloft og måske også antallet af udlændinge i hver klub. Man kunne også kræve at f.eks 25 % af alle superligaklubbers trup skulle bestå af spillere fra egen ungdomsafdeling
Jensen99 15:32          
Lad mig slå fast at JA, det er super for AC. Men vent nu ikke for længe med at finde en styrmand til forsvaret og en rigtig angriber der kan noget på egen hånd.
Og det skal være en angriber som skal kunne noget med benene og ikke kun med hovedet. De lange bolde i feltet HAR modstanderen luret allerede i sidste sæson.
Sæt i værk!!
SW6 16:03          
Det løser bare ikke problemet med at FCK og FCM har fået for mange økonomiske muskler i forhold til resten af ligaen og på sigt kan give os skotske tilstande hvor der ingen spænding er om mesterskabet udover indbyrdes mellem de to klubber.
Jeg mener man burde være langt mere proaktiv i forhold til at arbejde med en lønloft og måske også antallet af udlændinge i hver klub. Man kunne også kræve at f.eks 25 % af alle superligaklubbers trup skulle bestå af spillere fra egen ungdomsafdeling
Jeg må indrømme at jeg er uenig med dig her. For mig er det lidt det samme spørgsmål som "bredde eller elite", og virkeligheden er jo at begge dele kræver hinanden for at kunne eksisterer. Hvis FCK ikke havde de økonomiske muskler, og ikke kunne være nordens træk lokomotiv, så ville det jo gå ud over ligaen. Så ville vi ikke have chancen for at få så mange hold ud og spille europæisk hvert år. Det ville koste på eksponeringen, mulighed for store salg, og i sidste ende ramme negativt på alle klubber.
Jeg synes det er en skidt vej at gå, og begynde at skabe begrænsninger for at kunne samle alle om den laveste fælles nævner, fremfor at gøre som Bo H og Horsens i dette tilfælde, nemlig at udvikle og tjene mest muligt på sine talenter, netop igennem salg FCK.
Horseman 16:24          
Nu er der en EU lovgivning som ikke gør det muligt at indføre sådan et loft om udenlandske spillere. Ved godt det er længe siden, men der faldt jo engang en dom omkring det i Bosman sagen. Jeg er heller ikke sikker på at det vil styrke ligaen med sådan et loft, det gælder jo om at få de bedste spillere til ligaen, så de danske spillere om spiller i ligaen også har en mulighed for at udvikle sig som spillere. Hvis den næsten kun bestod af danske spillere, så ville niveauet falde, og det er ikke til gavn for hverken klubber eller fans. Så ville vi have meget svært ved at klare os internationalt, og det er jo svært nok som det ser ud nu, da ikke mange klubber formår at kvalificere sig til diverse gruppespil.
spartan 16:52          
Desuden er det da lidt komisk at øffe over at Herning(!) er ved at stikke økonomisk af fra brøndby, AGF og OB. Det er jo sket indenfor de sidste par år. Jeg teori simpelthen ikke på at superligaen får et bedre produkt og bliver rigere af at vi holder de succesfulde hold nede gennem lønloft og andre tossede tiltag. Vi kommer i hvert fald til at få dårligere europæiske resultater.

Når det så er sagt, er jeg da også glad for at pengene bliver i dansk fodbold - men det er kun fordi det er frivillige win-win transaktioner
Onsdag 17. juli