Luk

Bo H. om 16-årig: Rekorden er ikke vigtig

| 3F Superliga | 9 kommentarer

Infoboks

AC Horsens - Randers FC
Superligaen Grundspil (01/03)
bet365 2,87 3,25 2,45
NordicBet 2,95 3,20 2,45
Oddset 2,80 3,25 2,60
YouBet 2,95 3,30 2,45

Snart 16-årige Jeppe Kjær har imponeret for AC Horsens i opstarten, og manager Bo Henriksen er klar til at smide den purunge kreatør i aktion, hvis han holder kursen. 

AC Horsens har i sin opstart haft den blot 15-årige kantspiller Jeppe Kjær med omkring førsteholdet, hvor han blandt andet scorede og lagde op til et mål i 2-4-testnederlaget til Hobro i januar.

Kjær går stadig i niende klasse, men manager Bo Henriksen er klar til at bruge teenageren, hvis opstartens lovende takter fortsætter. 

Kjær er dog først tilgængelig fra 1. marts, hvor han fylder 16 år.

- Han er en del af førsteholdet i det omfang, det kan lade sig gøre, og han spillede en fænomenal anden halvleg mod Hobro, hvor han var med i begge vores mål. Han sparkede den første fantastisk op i hjørnet og slog hjørnesparket ved det andet mål. Han er spændende, siger Henriksen til bold.dk og fortsætter:

- Vi skal passe på ham. Han skal have lov at spille fodbold og hygge sig, men når man er 15 år og scorer i en kamp mellem to Superliga-hold, er det ikke så dårligt endda.

- Han er ekstremt spændende, men desværre må vi jo ikke bruge ham før 1. marts, når vi møder Randers FC.

Zohores rekord står for fald

Kjær bliver den yngste Superliga-spiller i historien, hvis han kommer på banen mod Randers 1. marts eller i en af de følgende tre kampe i marts, og rekorden står muligvis for fald.

- Rekorden er ikke så vigtig for mig, men hvis han er bedre end de andre, så spiller han. For mig handler det kun om at vinde. Jeg skal sørge for, at AC Horsens har et Superliga-hold, siger Bo Henriksen.

- Vi vil også gerne udvikle mennesker og sørge for, at de får de muligheder, som de har fortjent. Men jeg kigger ikke så meget på alder og alt muligt andet, men mere på kvaliteter, så vi må se. Lige nu tager han kæmpe skridt, men det kan jo gå op og ned med unge mennesker.

En tidlig Superliga-debut har historisk set ikke nødvendigvis været lig med en stor karriere.

- Zohore har vist rekorden nu, og han har gjort det helt okay, men ellers er der andre på top ti-listen, der ikke er blevet så store, siger Bo Henriksen.

- Men det er egentligt slet ikke interessant for mig. Det er kun interessant for mig, om han er dygtig nok, og hvis han fortsætter på niveauet fra for eksempel kampen mod Hobro, så bliver det morsomt.

- Ikke mindst for ham selv, for han har nogen helt åbenlyse kvaliteter. Han kan nogle ting, som ikke ret mange andre kan, og han kan se ting, som ikke ret mange andre kan se. Og det er en ekstremt vigtig del af fodboldspillet i dag, at man kan noget specielt, siger Henriksen og tilføjer om sit stjernefrø:

- Han er en venstrebenet højrekant eller offensiv midtbanespiller. Han er en teknisk meget stærk og klog kreatør, der kan se spillet og finder mellemrumme. Så skal vi have bygget nogle flere defensive ting på ham, men det er egentligt ikke så vigtigt lige nu. Han skal have lov at spille fodbold.

AC Horsens åbner uden Kjær deres forår, når de søndag gæster FC Nordsjælland.

Køb billetter til Horsens' kommende hjemmekampe her!


Af Mikael Blond

9 kommentarer

InfoMinisteren 09:20          
Kæft nogle muligheder Jeppe Kjær har! Det er virkelig en dreng fyldt med talent. At holde benene på jorden, og at spille i klub der giver dig al den plads og tid du kan få, er alpha omega pt.

Så håber vi, at han bliver hentet af en lige så talentudviklingsvillig europæisk klub, når han skal videre om et års tid.
Gustav09 09:27          
Ah det må godt vare lidt mere end et år inden han skal videre, lad ham nu blive 18.
PeterBold 11:20          
Selvfølgelig skal han på banen, bare 1 minut uanset hvad
om så stillingen er 0-0 og modstanderen har hjørnespark
SkeletonBjitch 12:43          
Spændende. lidt svært at vurdere hvor god han er, når vi snakker Horsens (sorry). Kunne forstille mig at Ajax vil have ham til sommer, men tror det er bedre at få førsteholdsfodbold i superligaen end ungdomsfodbold i AJAX.

Hvis han virkelig er så god, skal Horsens være kolde ang. et salg og sætte prisen højt.
Ratata 13:04          
@SkeletonBjitch

Indtil videre er det tilsyneladende Juventus og Southampton, som har vist mest interesse for ham, da de begge har haft ham til prøvetræninger. Han har vist nok været afsted 2 gange til Southampton
markdk 16:09          
Har aldrig hørt om ham men held og lykke til knægten...nu er jeg måske en smule kynisk men han ryger til Ajax eller Dortmund som 16 årig og kommer hjem som 19 årig for at kick starte karrieren igen...kan I huske f.eks. Marcus Bay, der blev hypet op til den næste Laudrup...(den gode af dem:-))...

Det største 16 årige monster jeg har set siden Rooney i Everton er Jude Bellingham fra Birmingham...allerede bygget som et offentligt lokum og spiller central midtbane i Championship, hvor der eddermagme bliver gået til stålet. Og 30 årige voksne spillere slår sig på ham! Han ryger vist til United til sommer for 300-400 millioner...han er på en HELT anden planet end ham der Horsens-knægten og de er lige gamle

Min pointe er bare, at vi danskere skal stoppe med at hype de der unge knægte, der kommer fra villa, vovse og volvo.
cabbagefever 16:15          
Monstertalent! Godt at se at 2004erne så småt begynder at leve op til hypen omkring 2003erne. Tør i øvrigt godt lægge en skilling på at han ryger et smut til FCN inden han tager til udlandet.
Fredag 28. februar
Torsdag 27. februar
FCK-skurk om straffe: T-rex-hånden var i vejen
01:34
To uventede helte i fantastisk FCK-sensation
01:33
Falk efter choksejr: Et kæmpe kvalitetsstempel
01:26
FCK - Bliv Ståle!
01:20
Danmark er stadig meget tæt på to CL-pladser
01:18
Ståle hylder Nelsson: Lige en kamp for ham
01:17
To uventede helte i fantastisk FCK-sensation
01:10
Eriksen havde hovedrolle i Inters avancement
01:10
Man United-tråden
01:08
Danmark er stadig meget tæt på to CL-pladser
01:06
Ståle hylder Nelsson: Lige en kamp for ham
01:05
Arsenal - Enter The Age of Arteta
01:03
Danmark er stadig meget tæt på to CL-pladser
01:02
Kæmpedrama da Arsenal blev sendt ud af EL
01:00
Danmark er stadig meget tæt på to CL-pladser
00:59
Danmark er stadig meget tæt på to CL-pladser
00:57
Johnsson efter kanon-redning: Den var vigtig
00:57
Danmark er stadig meget tæt på to CL-pladser
00:53
To uventede helte i fantastisk FCK-sensation
00:52
Danmark er stadig meget tæt på to CL-pladser
00:51
Danmark er stadig meget tæt på to CL-pladser
00:50
Danmark er stadig meget tæt på to CL-pladser
00:49
Falk efter choksejr: Et kæmpe kvalitetsstempel
00:48
Danmark er stadig meget tæt på to CL-pladser
00:48
Danmark er stadig meget tæt på to CL-pladser
00:47