Luk

Bo H: Randers er et irriterende og dygtigt hold

| 3F Superliga | 8 kommentarer

Infoboks

FC Midtjylland - Randers FC 1-0
Superligaen Grundspil
17' 1-0 Erik Sviatchenko

Bo Henriksen fra FC Midtjylland letter på hatten for Randers FC efter søndagens 1-0-sejr over dem. Han synes, at de har taget et step op og er irriterende at spille imod.

FC Midtjylland tog søndag imod Randers FC i en af de første af fem 3F Superligakampe, og det blev til endnu en 1-0-sejr til hjemmeholdet trods et tungt pres fra gæsterne i særligt anden halvleg, hvor et udligningsmål var tæt på af flere omgange.

I sidste ende trak FCM sig dog sejrrigt ud af opgøret og fører fortsat an i rækken med ét point ned til FC København.

Derfor var FCM's cheftræner, Bo Henriksen, også godt tilfreds med sejren efterfølgende, men han anerkendte dog, at resultatet kunne have endt anderledes, ligesom der var nogle taktiske ting, som kunne have gjort præstationen bedre.

- Vi får ikke sat det rigtigt op. Vi mangler nogle procenter med bolden, specielt i anden halvleg. Vi får ikke spillet igennem deres kæder og specielt ikke truet deres bagrum, så de kan stå højt. Så rent taktisk var der nogle ting, som ikke var godt i dag, siger Henriksen.

Han mener da heller ikke, at præstationen var en af klubbens bedre i sæsonen, men det viser holdets kapacitet, vurderer han også.

- Når vi kan vinde sådan en fodboldkamp, hvor vi måske spiller den andendårligste kamp på året, og så stadigvæk kan vinde, det siger jo noget, hvor langt vi er nået i forhold til i hvert fald vores defensive udtryk. De får altså svært ved at score på os, mener Henriksen.

Trods den gode defensive præstation er Henriksen ikke helt tilfreds med den overordnede præstation, men her sender han også noget ros i retning af søndagens modstander, som også gjorde deres til at besværliggøre dagen for FCM.

- Vi må også bare erkende, at Randers har taget et step op, vi må også erkende, at de er et rigtigt irriterende og dygtigt hold at spille imod.

- Hvis de fortsætter med præstationer som det her, så ser det da godt ud for dem. Så det er en af de sejre, vi er glade for. Nu har vi taget først FCK og Randers med to 1-0-sejre, uden at det har været prangende, siger Henriksen.

FCM's cheftræner udtalte sig også om nyindkøbet Marrony, der fik debut i Superligaen mod Randers, som han glædede sig over at se, men fortsat mente var et godt stykke fra at være fuldt fysisk klar.

FCM fører med sejren Superligaen efter ti runder. Næste gang har de AGF på hjemmebane.


Af Kristoffer Lind Pedersen

8 kommentarer

Esbjerg - fan 12:27          
Er det ikke lidt 2 samme hold som spiller på samme måde?

Så det går vel begge veje.
Defensive Tunger 12:56          
Næ, men de spiller det samme spil.

Hvad går begge veje?
JEGerUenig 14:28          
Der hvor det går galt er vores midtbane... 2 meget Defensive midtbane gutter og den ene af dem Charles der desværre ikke kan spille andet en defensiv. Vi havde ingen mellemlags spil den skulle direkte fra forsvaret til angrebet hver gang, og når man spiller det spil uden så at bygge på kontra spil så har man givet sig selv en lorte situation...

Man så da en hurtig Marrony kom ind sidste 15 min og gik over i kontra spil hvordan han fik skabt 2 kontra chancer på det spil som egentlig til sidst kunne have lukket kampen til 2-0 også.

Det var desværre ikke det taktiske der vandt kampen idag men et taknemmelig højt forsvars Niveau.
Solid Gold 14:35          
Thomasberg har udviklet sig til en meget driftssikker håndværker. Spørgsmålet er om han på et tidspunkt får mulighed for at træne et af de store hold i provinsen, som fx Aab, OB eller AGF.
jeppe!rfc 15:36          
Jeg tænker han har det fint i Randers for tiden ;) AAB har det vel også fint med Marti Cifuentes. OB er en rode klub og kan overhovedet ikke se, hvorfor han skulle tage dertil. Randers sigter stadigvæk efter og finde nogle udenlandske investorer, men de er påpasselige med hvem det skal være. Vi skulle jo nødigt ende som Sønderjyske, Vejle og for den sags skyld Esbjerg. :-) Jeg tænker der er fint med den udvikling der er i Randers til Thomasberg og han finder ikke samme stabilitet i de andre klubber.
fig 00:16          
sålænge fcm som klub og bestyrelsen ikke har noget imod at køre med et seksmandsforsvsr(fire forsvar, to defensive midtbaner) og trække tid/spille på kontra så vil fcm formentlig vinde resten af kampene 1-0 uanset hvor ringe de spiller og hvor meget der buhes
men deres trup og samme defensive udtryk som horsens under bo henriksen, så bliver de umulige at score mod
røvsygt og elendigt men logisk nok en guldformel hvor usmbitiøst det end er
spørgsmål er jo om de kan komme igen hvis de kommer bagud, ikke meget der tydede på det igår og det er bel i erkendelse heraf at man vælger at parkere bussen kamp efter kamp ude og hjemme
at rfc overhovedet kan måle sig med og brokke sig over marginaler er udslagsgivende er dybt imponerende, de har rykket sig ufatteligt meget på få sæsoner og så med 5-6 egne talenter i truppen, også der ligger vi vel i toppen i ligaen - sammen med SIF formentlig

og SIF hatten af for dem, et oprykkerhold der tør og kan spille fodbold, det voldsomt imponerende, hvad de har gang i
billebums 00:33          
Fig
Det er kun i to kampe man "parkerede bussen"...
Man parkerede bussen mod FCK fordi man var en mand i undertal. I går parkerede man (fejlagtigt) bussen i anden halvleg fordi man ikke kunne spille sig igennem RFC. Man formåede dog stadig at tilspille sig chancer, på trods af man "havde parkeret bussen". FCMs midtbane kunne ikke fastholde bolden og sætte spillet op, hvilket den lave aflevering præcision også vidner om. Om det skyldes typen af spillere man havde på banen, en nervøs startdebut til Charles eller RFC fortjeneste må være op til den enkelte at vurdere.

Derudover var FCM nærmere 5 end 6 mand i forsvaret, men det er irrelevant i det samlede billede. Holdet stiller i en 3-4-3 / 3-5-1, så fleksibiliteten gør man kan forsvare og angribe med flere.
Søndag 17. oktober
Lørdag 16. oktober