Luk

Børn buhede: UEFA frifinder Prag for racisme

| Europa League | 17 kommentarer

Infoboks

Lyon - Rangers
Europa League Gruppe A (09/12)
Oddset 1,90 3,85 3,65
bet365 1,90 3,60 3,80

UEFA har lukket sagen mod Sparta Prag, efter det europæiske forbund undersøgte, hvorvidt Rangers-spilleren Glen Kamara blev udsat for racisme af tjekkiske børn.

Sparta Prag har flere gange haft problemer med racistisk adfærd, men Casper Højers klub er blevet frikendt for den seneste sag.

Den opstod i slutningen af september, hvor Rangers var på besøg i Europa League. Kampen skulle oprindeligt være spillet uden tilskuere, fordi Sparta var blevet straffet for racisme mod en Monaco-spiller tidligere på året, men tjekkerne fik lov at lukke børn ind til kampen mod skotterne.

Efter kampen mente Rangers dog, at midtbanespilleren Glen Kamara blev udsat for racisme, da børnene buhede af finnen med afrikanske rødder og angiveligt sang smædesange med racistisk indhold, men det har UEFA ikke fundet bevis for.

- Undersøgelsen har nu konkluderet, at der ikke var tilstrækkeligt bevis på racisme eller diskriminerende adfærd til kampen til at berettige indledningen af en disciplinærsag, skriver UEFA ifølge nyhedsbureaet AP.

Glen Kamara blev tilbage i foråret udsat for racisme af en spiller fra Sparta Prags lokalrivaler, Slavia Prag, hvilket kastede en lang karantæne af sig på ti dage.


Af Martin Schmidt

17 kommentarer

Kilgaron 19:12          
Ja det er der ikke noget overraskende i. "godt arbejde" uefa
fodbøldsmølf 19:25          
Hvorfor er der ikke noget overraskende idet?
Det er da ikke fordi uefa er tilbageholdende med racisme domme.
Jeg havde forventet et andet udfald...men jeg kender ikke detaljerne i sagen, så kan ikke afgøre hvad det er korrekt.
Kosmisk Kaos 19:33          
Forhåbentlig venter der en straf til Rangers-lejren, man kan da ikke bare ustraffet smide om sig med racismebeskyldninger i tide og utide.
grumblesnake 19:58          
Nej det var nok helt tilfældigt at de var efter ham hele kampen...
Det er sjovt at det eneste de to klubber kan enes om, er at være racistiske. Tjekkiet burde være blevet udelukket fra europæisk fodbold, for det er vist den eneste måde man kan få dem til at forstå at de har gjort noget forkert.
Desperados 20:03          
Jeg forstår ikke hvorfor, at UEFA og lign. straffer for racisme. Er det ikke ligegyldigt? Næste år tager vi til VM i et land, som uddeler fængselsstraffe for homoseksualitet. Hvem er det lige, som sætter standarden for en tolerant sport?
Kilgaron 20:23          
Hvorfor er der ikke noget overraskende idet?
Har du ikke fulgt med? De giver dem en straf uden tilskuere netop pga racisme, men så vælger de alligevel at give børn (med voksne som følgere) adgang, som så buher og synger smædesange til en mørk mand. De giver selvfølgelig ikke straf for det, når de selv har dummet sig i første omgang.
bruger 188768 21:11          
Noget misvisende overskrift når det jo netop ikke vurderes at det er sket.
Mandag 6. december