Luk

Bøving og Stage sikrede FCK sejren i Randers

| 3F Superliga | 15 kommentarer

William Bøving og Jens Stage blev målscorerne for FC København, da det søndag blev til en 2-0-sejr på udebane mod Randers FC i 3F Superligaen.

FC København var inden fredagens kampe i 3F Superligaen på førstepladsen med syv point efter syv kampe.

Men med FC Midtjyllands 2-0-sejr over FC Nordsjælland, så var Bo Henriksens mandskab på toppen inden søndagens Superliga-kampe blev spillet.

Her skulle FCK på besøg hos Randers FC, der også holdt sig godt til i toppen. Blot tre points forskel var der på hjemmeholdet og udeholdet inden søndagens opgør.

Thomas Thomasberg havde skiftet fem mand i forhold til seneste runde, der bød på et 1-2-nederlag til Silkeborg, mens FCK var uden ændringer fra 4-0-sejren over Vejle Boldklub.

Og det var Jess Thorup og københavnernes valg, der først gav pote.

For kampens første chance kom til Pep Biel efter ni minutter, men spanieren kom ud af balance, da han skulle afslutte, og Patrik Carlgren havde derfor ikke problemer med at holde bolden ude af målet.

Få minutter efter kom gæsterne så foran.

Et indlæg fra Kevin Diks blev headet ind på Erik Marxen af Lukas Lerager. Bolden røg videre hen til Jonas Wind, der skubbede den over til William Bøving, som køligt bankede bolden forbi Carlgren til 1-0.

Randers lod sig ikke ryste af den tidlige scoring, og hjemmeholdet fik mere tid på bolden, som minutterne gik.

Der var dog langt imellem de helt store chancer og bortset fra en Alhaji Kamara-afslutning, som blev sendt til rettet af til et hjørnespark, så var Randers ikke for alvor tæt på en udligning inden pausen.

I modsatte ende havde FCK heller ikke de store chancer, men der var ofte optræk til fine muligheder, hvor den sidste kvalitet manglede.

Derfor kunne de to hold gå til pause med en 1-0-føring.

Ny tidlig scoring efter pausen

Fra starten af anden halvleg kom FCK blæsende, og efter blot 50 sekunders spil stod det også 2-0.

Victor Kristiansen kom igennem på venstrekanten, hvor han lagde bolden ind til Pep Biel.

Spanierens afslutning blev pareret op i luften af Patrik Carlgren, men Jens Stage var hurtigt over returen og headede 2-0-målet i kassen.

Randers forsøgte at ændre på kampen ved at sætte Jakob Ankersen og debutanten Stephen Odoy på banen efter 58 minutter i stedet for Simon Tibbling og Frederik Lauenborg.

Indskiftningerne fik dog ikke den ønskede effekt for få minutter senere blev det 3-0 til FCK. 

William Bøving kombinerede godt med Jonas Wind, inden bolden blev lagt ind foran mål til Pep Biel. 

Spanierens mål fik dog ikke lov at stå, da det blev vurderet, at Bøving havde den ene støvle for langt fremme i opspillet til målet.

Dermed stod det fortsat 2-0 til FCK.

Kort efter blev Bøving skiftet ud, og nyindkøbte Isak Bergmann Johannesson fik sin debut for københavnerne.

Kampen blev derefter en mere rodet affære, hvor Randers kom mere på bolden, mens FCK stillede sig langt tilbage på egen banehalvdel.

Det gav en mulighed til indskiftede Jakob Ankersen, der efter 78 minutter testede Kamil Grabara med et godt skud mod det fjerne hjørne, men den polske målmand kom ned og fik pareret.

Fem minutter senere fik hjemmeholdet en ny god mulighed. Denne gang var det debutanten Stephen Odoy, der fandt plads til en afslutning mellem Nicolai Boilesen og Victor Kristiansen i FCK-feltet, men igen var Kamil Grabara klar med en redning.

Randers fik et hjørnespark ud af situationen, som endte med en afslutning fra Vincent Onovo, der hamrede bolden forbi mål.

FCK stod fortsat langt tilbage på egen banehalvdel, og Randers lagde et tungt pres på for en reducering.

Hjemmehold kom dog ikke tættere på en reducering i slutminutterne, hvorfor FCK kunne tage 2-0-sejren og de tre point med tilbage til København.

Med sejren er FCK nu tilbage på førstepladsen med 20 point efter otte kampe. Der er aktuelt to point ned til FC Midtjylland på andenpladsen og seks point ned til Randers på fjerdepladsen i tabellen.

Få store oplevelser i Parken! Find billetter til F.C. Københavns hjemmekampe fra 100 kr. her


Af Krister Olsen
Lørdag 25. september