Luk

Bordinggaard skal udvikle flere som Havertz

| Bundesliga | 2 kommentarer

Infoboks

Bayer Leverkusen - FC Köln
Bundesliga (17/04)
Oddset 1,65 3,85 5,30
bet365 1,66 3,80 5,25

Keld Bordinggaard fortæller her om sit nye job i Bayer Leverkusen, hvor han er ansat som leder af klubbens trænerakademi.

Bayer Leverkusen blev i ugens løb en dansker rigere, da landsholdets tidligere assistenttræner Keld Bordinggaard blev præsenteret som ny Head of Coaching på klubbens trænerakademi.

I den rolle skal den 58-årige fodboldtræner blandt andet bidrage til, at den traditionsrige Bundesliga-klub kan fortsætte med at føre talenter frem på den største scene.

Det har man eksempelvis gjort med klubbens aktuelle midtbanespiller Florian Wirtz, som kom til Leverkusens ungdomsafdeling i begyndelsen af 2020, og man har gjort det med Kai Havertz, der i sommer blev solgt til Premier League-klubben Chelsea efter at have gået fra Leverkusens akademi til at være stjernespiller i klubben.

De to er blot få i en lang række af prominente spillere, der er brudt igennem i Leverkusen, men trods det gode udgangspunkt, kan Leverkusen ikke hvile på laurbærrene, siger Bordinggaard til bold.dk.

- Akademiet i Bayer Leverkusen fungerer jo allerede fremragende. Hvis man kigger tilbage på de sidste seks-syv år, så tror jeg, at Leverkusen har leveret mange af årets talenter i tysk fodbold, og i forrige sæson var Leverkusen også det hold, der gav mest spilletid til egenudviklede spillere, siger Keld Bordinggaard til bold.dk og tilføjer:

- Men fodbolden udvikler sig hele tiden, og det samme gør konkurrencen om de store talenter. Det samme med måden, man træner på, så min og vores store opgave bliver at følge med spillets udvikling i det tempo, det udvikler sig i, så vi kan blive ved at levere spillere til klubbens førstehold.

- Måden vi udvikler talenter på skal følge den måde, som spillet udvikler sig på, så vi også kan konkurrere på det her område om fem år, lyder det fra fynboen.

- Strategien skal stå fast i blæsevejr

Keld Bordinggard har allerede et godt kendskab til Bayer Leverkusen, da han siden 2019 har haft en rolle som ekstern rådgiver i klubben, samtidig med at han var Head of Coaching i Vejles talentsektor.

Som rådgiver for Leverkusen var Bordinggaard involveret i at udvikle klubbens strategi, og han var mest involveret i den fodboldfaglige del.

Særligt var der fokus på spillestilen og træningen i den tyske storklub, og den skal han nu implementere i klubben på fuld tid.

- Efter en strategiproces fremlagde jeg nogle ting sidste år, som de købte ind på, og i halen på det tilbød de mig så det her job, hvor jeg skal være med til at implementere de ting, fortæller Bordinggaard og uddyber:

- Noget af det centrale arbejde har omhandlet spillestilen og vores træning. Det er et spørgsmål om, hvor klubben gerne ser sig spille med, og hvordan klubben så kan konkurrere der, og der er spillestilen og træningen vigtige parametre.

I det arbejde har Keld Bordinggaard og Leverkusen de lange briller på, for Leverkusen skal kunne stå solidt plantet i en branche med mange forskellige konkurrenter.

- Det er ikke et projekt fra i dag til i morgen, det er mere på mellem og lang sigt, og den slags arbejdsopgaver har længe haft min interesse. Tendensen til at slingre mellem beslutninger og strategier i fodboldverdenen har ikke rigtig ført os et bedre sted hen, så jeg synes det giver mening at arbejde på den længere bane.

- Fodbolden er udfordret af, at både spillet og forretningen hele tiden udvikler sig. Se bare på de nye forretningsmodeller med nye investorer og selskaber, der ejer flere klubber som City Group og Red Bull. De er meget konkurrencedygtige og gør det godt, så ved at have en længere strategi forsøger vi i Leverkusen at være på forkant med de ændringer.

- Vores strategi skal stå nogenlunde fast i blæsevejr, og hvis der kommer nye konkurrenter til med nye modeller. Så det er hovedsageligt målet.

Bayer Leverkusen er i øjeblikket noteret for 37 point i 23 kampe i Bundesligaen i denne sæson.

Ikke frit valg på alle hylder

I arbejdet med udviklingen af træningen og spillestilen i Bayer Leverkusen har der dog ikke været helt frit valg.

Klubben er nemlig påvirket af en identitet og en historie, som indgyder offensiv og dynamisk fodbold.

- Spillestilen er på en måde vores strategi. Vi siger, det er den her spillestil, vi vil konkurrere med. Godt, hvordan skal vi så træne?

- Vi skal skabe en sammenhæng mellem, hvordan vi vil spille og hvilke øvelser vi så laver til træning. Vi har jo i forhold til spillestilen ikke frit valg på alle hylder for Leverkusen har jo en historie og identitet som et meget teknisk orienteret hold med en dynamisk og kreativ spillestil.

- Det var en af de første klubber, som inviterede brasilianske spillere til Europa, og det er stadig en stor del af klubbens selvforståelse, den spillestil som brasilianerne tog med sig, så det fylder hos os.

Leverkusen møder lørdag Borussia Mönchengladbach.


Af Jonas Dalgård
Lørdag 17. april
Fredag 16. april