Luk

Borgmester: CL-kamp var biologisk bombe

| Serie A | 6 kommentarer

Infoboks

Borgmesteren i Atalantas hjemby Bergamo, Giorgio Gori, mener, at Atalantas Champions League-kamp i Milano mod Valencia var en biologisk bombe.

Den 19. feburar spillede Atalanta og Valencia Champions League-ottendedelsfinale på San Siro i Milan. Kort efter var et hav af spillere og stabsmedlemmer i Valencia smittet med coronavirus.

Dengang var coronavirussen endnu ikke noget stort tema i forhold til kampen, men netop den kamp kan have været katalysator for en stor del af virussens udbredelse, mener Giorgio Gori, der er borgmester i Bergamo, hvor Atalanta hører hjemme.

- Den kamp var en biologisk bombe, siger Giorgio Gori ifølge flere medier, deriblandt footballcritic.com, i et Facebook-interview.

- På det tidspunkt vidste vi ikke, hvad der var i gang. Den første patient i Italien var den 23. februar. Hvis virussen allerede cirkulerede, blev de 40.000 fans på San Siro smittet.

- Ingen vidste, at virussen allerede cirkulerede. Mange så kampen i grupper, og der var mange, der var i kontakt den aften. Virussen flyttede sig fra den ene til den anden, siger Gori.

I Atalanta er keeper Marco Sportiello umiddelbart den eneste spiller, der er blevet ramt af coronavirussen.


Af Nicolai Skovsgaard Tøfting
Søndag 13. juni
Lørdag 12. juni