Luk

Braithwaite brændte straffespark i nullert

| Ligue 1 | 2 kommentarer

Martin Braithwaite brændte et straffespark i sidste runde af Ligue 1, hvor Toulouse spillede 0-0 mod Dijon. Bastia og Nancy rykker ned, mens Lorient skal i playoff.

Ligesom den spanske liga går franske Ligue 1 på sommerferie denne weekend. Lørdag var der fuldt program at slutte af på.

Spændingen var koncentreret til bundstriden, da Monaco, Paris SG, Nice og Lyon, i nævnte rækkefølge, allerede har fordelt de øverste fire pladser mellem sig.

Bundstriden var til gengæld ganske åben. Fem hold lå i farezonen og skulle fordele de tre nederste pladser, hvor de to nederste rykker direkte ud, mens det sidste skal i playoff-kampe mod nummer tre fra Ligue 2.

Det endte med at blive Nancy og Bastia, der trak de to sorteper-kort og må en tur ned i Ligue 2. Oprykkeren Nancy vandt godt nok 3-1 over St. Etienne, men det var ikke nok til at redde livet.

Bastia, med den kommende FCK’er Pierre Bengtsson på banen i de første 82 minutter, tabte 1-0 til Marseille, som slutter som femmer.

Lorient må vente lidt med at få sin skæbne afklaret. De spillede 1-1 hjemme mod Bordeaux og skal i playoff-kampe mod Troyes om en ny sæson i Ligue 1.

Danskeren i Ligue 1, Martin Braithwaite, var desuden uheldig på den sidste spillerunde.

I hjemmekampen mod Dijon fik han ansvaret for et straffespark lige før pausen, men danskerens forsøg tog overliggeren og gik over. Kampen endte 0-0, Toulouse ender på en 13. plads og med Braithwaite som topscorer med 11 mål.

Mestrene Monaco lukkede med en 3-2-sejr hos Rennes, mens den kommende Champions League-bejler Nice spillede 3-3 ude mod Lyon. Alexandre Lacazette lavede to mål for Lyon og slutter på 28 mål – syv færre end topscorer Edinson Cavani fra Paris SG.


Af Jonas Lund
Fredag 22. januar