Luk

Braithwaite lynede: Barca vandt i forlænget

| Copa del Rey | 14 kommentarer

Infoboks

UE Cornella - Barcelona 0-2
Copa del Rey
92' 0-1 Ousmane Dembélé
118' 0-1
120' 0-2 Martin Braithwaite

FC Barcelona brændte to straffespark undervejs, da de slog Cornella efter 120 minutters fodbold, hvor Martin Braithwaite scorede til slutresultatet 2-0 i Copa del Rey. 

FC Barcelona skulle torsdag aften forsøge at rejse sig ovenpå søndagens finalenederlag i den spanske Super Cup mod Athletic Club.

Modstanderen var Cornella, der spiller i den tredjebedste spanske række og også er fra Katalonien.

Det undertippede hjemmehold slog Atletico Madrid ud i den seneste runde af turneringen, så det var et selvtillidsfyldt mandskab, der ventede for Barcelona på deres vej mod ottendedelsfinalen af Copa del Rey.

Danske Martin Braithwaite startede for gæsterne, der måtte undvære karantæneramte Lionel Messi.

Tidligt i kampen var Cornella tæt på at levere en chokstart, da de bolden sneg sig tæt forbi Barcelona-målet efter et hjørnespark, hvor der efterfølgende opstod noget klumpspil tæt under mål.

Midvejs i første halvleg var det den unge Barcelona-kantspiller, der forsøgte sig, da et hjørnespark blev clearet ud til kanten af feltet, hvor portugiseren samlede bolden op.

Han flugtede første gang til bolden, der strøg et pænt stykke over mål.

Fem minutter før pause fik gæsterne et af spillets største chancer, da Ronald Araujo blev sparket i maven på sin vej til at heade et frispark mod mål. Det blev takseret til et straffespark, som Miralem Pjanic skulle tage sig af.

Det slap den bosniske midtbanespiller ikke særligt godt fra, da han afsluttede fladt til venstre, men blev læst af Cornella-målmanden, der reddede sparket.

Derfor gik de to hold til pause uden scoringer.

Dembele brændte også fra pletten

Anden halvleg var 12 minutter gammel, da Pjanic var ved at gøre skaden fra første halvleg god igen.

Han vippede smart et frispark i feltet, hvor et uopmærksomt Cornella-forsvar ikke fulgte Antoine Griezmann, der dog flugtede indlægget over mål.

Kort efter var det i stedet hjemmeholdet, der kom tæt på føringen, da et indlæg havnede ved bageste stolpe hos en fri Eloy Eloy, der halvflugtede bolden tæt forbi den venstre målstolpe.

Mod afslutningen på den ordinære spilletid burde FC Barcelona have afgjort det. 

Først fik Ousmane Dembele muligheden fra straffesparkpletten, men ligesom Pjanics forsøg i første halvleg, så blev også dette straffespark reddet. 

Fem minutter før tid fik også Martin Braithwaite chancen, da et hjørnespark blev forlænget til den bageste stolpe, hvor danskeren fik tid til at tæmme den, inden han halvflugtede forbi mål.

Derfor måtte kampen ud i forlænget spilletid. 

Braithwaite lukkede og slukkede

Her fik Dembele hurtigt revancheret sit brændte straffespark, da han i det 92. minut bankede bolden i nettet via overliggeren fra kanten af feltet. 

I det 118. minut blev hjemmeholdets Albert Estelles udvist for sit andet gule kort, og fra omklædningsrummet kunne han høre Barcelona juble to minutter senere, da Martin Braithwaite afgjorde kampen definitivt med scoringen til 2-0. 

Efter en omstilling kom danskeren alene i gennem med Pedri, der uselvisk trillede bolden til side til Braithwaite, der kunne sparke bolden i det tomme net. 

Dermed er FC Barcelona klar til ottendedelsfinalen af Copa del Rey. 


Af Andreas Roesen

14 kommentarer

Niller95 23:42          
"lynede"...
Chris4700 23:42          
Cornella et godt organiseret hold, med gejst, fight og vilje, som åbenbart er de store holds absolute svaghed. De havde gode chancer her og der, men Barca med uhørt mange 100% chancer som simpelthen bliver pisset væk.
Den manglende skarphed er simpelthen pinligt, ligegyldigt hvor mange B spillere og reserver der får spilletid. Især har Braithwaite en giga chance som næsten er umulig at brænde. Og 2 brændte straffe!?

God debut af Illaix, Araujo er stadig et bæst i det forsvar, Mingueza gjorde det også fint. Endnu en spildt chance for Trincao, havde ellers virkelig høje forhåbninger ved sæsonstart.
Flot med forlænget spilletid i 3 kampe i streg, passer da glimrende ind i det i forvejen ultra stramme kampprogram.
Forstår ikke Koeman tager Puig ud, spillede ellers en god 1. halvleg, håber ikke han er skadet. Og ærgerligt Konrad ikke får spilletid før i forlænget spilletid.
Cornellas keeper man of the match
mmahen1962@hotmail.com 23:46          
Selv med real og atletico ude får barca svært ved at vinde cdr med det spil. braithwaite scorede et mål ens bedstemor ku score på. vil hellere lægge vægt på han s mega brændert, og hvor lidt han tilføjer til angrebet.
interessant at se konrad og puig. aroujo styrede det forsvar flot.

som altid brænder barca straffe til højre og venstre. man sku tro de ku sparke bedre for millioner af euros de får. man ved på forhånd de brænder alt fra pletten.

3 kamp i træk på en uge med 120min. i en kamp. det er det sidste holdet har brug for.
rodebutik 23:47          
Nu har jeg hængt på i 120 min, så en kommentar... Barcelona må skille sig af med Junior, ubrugelig spiller. Det samme kunne man sige om Braithwaite, han bliver kun anvendt som tap in-forward, ellers bliver han ikke inviteret med i spillet overhovedet. Nu scorede han godt nok til sidst i forlængningen (kampen var afgjort), men det bliver mere og mere mærkeligt hvad han laver på det hold.

Som ovenfor - jeg var også imponeret af Konrad, ikke så meget af Moriba. Puig dynamisk.
Stagger Lee 23:49          
Braithwaite lynede sgu ingen steder og man kan snart lige så godt spille med en dør på banen. Cirka samme teknik og taktisk sans.

Frygtelig kamp, der dog havde få lyspunkter i Moriba og et par gode indhop i Konrad og i særdeleshed Pedri, som jo bare er en nydelse at se på.

Ærgerligt at Koeman ikke formår at få mere ud af energibomben, Puig. Vist spiller han ikke nogen god første halvleg, men det var der sgu ingen, der gjorde. Hvorfor fanden coacher Koeman ham ikke ordentlig, i stedet for at pille ham ud. Det giver ingen mening, når han nu var den eneste, der fik ting til at ske.

Ellers ikke noget at skrive hjem om, andet end de sædvanlige miserable afslutninger. Den kamp burde have været vundet 5-0, selvom Cornella dog fik vist i første halvleg, hvorfor de kunne slå Atleico ud.
Mike55 23:56          
Lavpunktet af elendighed blev opnået i 2. Halvleg. Magen til alibi fodbold skal man lede længe efter. Pinlig indsats, ingen energi, ingen tager ansvar, og Dembele topper det med det ringeste straffe i mands minde, man bliver flov og træt på samme tid..
Bruno Brun 00:12          
Man troede ikke, det var muligt, men holdet synes at blive ringere og ringere. Jeg har mine kraftige tvivl om Koemans kvaliteter.
Lørdag 6. marts
Fredag 5. marts