Luk

Brandvarm Salah med to kasser i CL-storsejr

| Champions League | 7 kommentarer

Infoboks

FC Porto - Liverpool 1-5
Champions League gruppe B
18' 0-1 Mohamed Salah
45' 0-2 Sadio Mané
60' 0-3 Mohamed Salah
75' 1-3 Mehdi Taremi
77' 1-4 Roberto Firmino
81' 1-5 Roberto Firmino

Mohamed Salah fortsatte sin forrygende start på sæsonen, da han scorede to mål i Liverpools 5-1-sejr over Porto. Roberto Firmino kom også ind og scorede to.

Liverpool skulle tirsdag forsøge at følge op på sidste rundes 3-2-sejr over AC Milan, da Jürgen Klopps tropper gæstede FC Porto, som indledte Champions League-kampagnen med en nullert mod Atletico Madrid.

Liverpool var uden spillere som Thiago Alcantara og Trent Alexander-Arnold, mens Mohamed Salah, Sadio Mané og Diogo Jota udgjorde fronttrio.

Hos Porto var der lidt at bekymre sig om i opvarmningen, for her måtte Pepe udgå inde kampens gik i gang.

På banen var det en ganske lige indledning i Portugal, hvor begge hold spillede til og søgte offensive åbninger.

Porto viste sig blandt andet frem ved Luis Diaz, der kom til et par afslutninger, men han sendte sin sidste afslutning forbi.

Efter kun 13 minutter måtte værterne dog skifte, da Otavio måtte udgå og erstattes med Fabio Vieira, og kort efter blev den uheldige Porto-aften værre.

Curtis Jones brød igennem i venstre side, hvor han drog ind i banen og skød på mål. Skuddet var for hårdt til at redde for Porto-keeperen, der parrerede den ud i fødderne på en holdkammerat, som ikke kunne gøre mere ved bolden end at nå at tjatte til den.

Derfor faldt bolden lige for fødderne af Mohamed Salah, der uden problemer kunne sparke returbolden i et tomt mål efter 17 minutter.

Efter scoringen fik Liverpool lagt en dæmper på Porto, der var startet godt, og så tog favoritterne teten med et solidt overtag i boldomgangen.

Det var Liverpool, som var farligst i denne periode, og blandt andet var Diogo Jota tæt på at score efter flot forarbejde af Andy Robertson. Jotas forsøg blev dog reddet over mål.

Liverpool ledte efter 2-0-målet, men manglede ofte det sidste, før det blev helt farligt. 

Kort før pausen viste Porto så tænder, da værterne for en gangs skyld igen viste sig frem, som de gjorde i indledningen. Luis Dias fik bolden i en lovende position, men fik slet ikke ram på sin afslutning.

Liverpool virkede opsatte på at øge føringen inden pausen, og først var Jordan Henderson tæt på med et godt frispark, inden det så lykkedes for Sadio Mané at score til 2-0.

James Milner fik bolden efter et fremstød på højrebacken. Milner lagde bolden fladt ind foran mål, hvor det virkede til, at Porto-lejren gik fejl i sin kommunikation. Derfor fløj bolden igennem feltet og over til Sadio Mané, der scorede til pausestillingen 2-0.

Fire kasser i livlig anden halvleg

Efter pausen fortsatte Liverpool med at være dominerende, og det gav flere muligheder tidligt i halvlegen.

Diogo Jota var blandt andet tæt på med en flugter, inden Mohamed Salah så kunne score sit andet mål i kampen, da han efter godt en time bragte Liverpool foran 3-0.

Velspillende Curtis Jones erobrede flot bolden og førte den frem ad banen. Han fandt en åbning i Porto-forsvaret, der gjorde plads til en frispilning af Mohamed Salah, der for tiden er brandvarm – derfor scorede han da også med den største selvfølgelighed, så Liverpool kom på en tremålsføring.

Således nåede Salah sit ottende sæsonmål i samme antal kampe.

Efter lidt over en times spil skiftede Liverpool tre mand ud, og det betød et hvil til Salah, Mané og Milner.

Mens Liverpool lod til at slække lidt på gassen, fik Porto mere plads at boltre sig på, og det kostede for Klopp og co. efter 77 minutter.

Et indlæg blev sparket ind dybt fra højre, og her kom Mehdi Taremi heroisk først på bolden, og så stangede han flyvende bolden i mål.

Liverpool svarede dog igen, og nok en gang var en velspillende Curtis Jones involveret. Han lagde bolden frem mod indskiftede Roberto Firmino, der kunne udnytte en skidt, skidt placering af Porto-keeperen, hvorfor brasilianeren kunne trille bolden i mål langt udefra. 4-1 til Liverpool.

Det skulle endda blive til 5-1 lige efter, da Roberto Firmino igen kom på måltavlen.

Han var først over en løs bold, der faldt ned efter en blokering af et Curtis Jones-skud, og så sparkede han sikkert bolden i kassen.

Det skulle ikke blive til flere scoringer i kampen, der altså endte med en 5-1-sejr til Liverpool.

Dermed tegner Liverpool sig for seks point i Champions League-gruppespillet.


Af Jonas Dalgård
Søndag 16. januar