Luk

Brasilianske rivaler forenet i FCM: En fordel

| 3F Superliga | 3 kommentarer

Infoboks

FC Midtjylland - Ludogorets
Europa League Gruppe F (16/09)
Oddset 1,67 3,90 5,20
bet365 1,75 3,75 4,50

Juninho har været vant til, at Charles spillede for rivalerne, men nu spiller de sammen i FCM. Han mener, det er en fordel, at de har kunnet hjælpe hinanden.

FC Midtjylland har denne sommer oprustet med to nye brasilianere i form af forsvarsspilleren Juninho og midtbanespilleren Charles.

De er kommet fra henholdsvis Bahia og Ceara, der er rivaler i Brasilien, og derfor har de to tidligere stået over for hinanden.

- Jeg kender Charles fra vores intense opgør om pokalen i det nordøstlige Brasilien. Bahia og Ceará har mødtes i finalen de sidste to år, og vi har en stærk rivalisering. Vi vandt heldigvis trofæet senest, så jeg har håneretten.

- Vi rejste til Danmark sammen og har brugt meget tid sammen de sidste uger. Det har været en fordel, at vi har været i samme situation og har kunne hjælpe hinanden, fortæller Juninho til fcm.dk.

Forsvarsspilleren kendte i forvejen yderligere to af sine nye holdkammerater i form af Paulinho og Junior Brumado, og dermed var FCM heller ingen ukendt størrelse.

- Jeg kender 'Paulo' og Junior fra deres tid i Bahia, så jeg har faktisk holdt øje med FC Midtjylland i længere tid og særligt efter, at jeg så klubben i Champions League. Det er en turnering, der fylder meget i Brasilien, og det er min drøm at spille mod de største hold i Europa, siger Juninho.

Han regner med, at tilpasningen til dansk fodbold nok skal gå rimelig hurtigt.

- Jeg er tæt på topformen, for jeg har trænet og spillet fast i Brasilien, så jeg glæder mig til at lære mine nye holdkammerater at kende og vise mig frem for trænerne og fansene. Der er selvfølgelige nogle kulturelle og taktiske ting, som jeg skal vænne mig til og have ind under huden – særligt på banen, men det skal jeg nok få styr på.

- Jeg vil beskrive mig selv som hurtig og stærk i duelspillet. Jeg er god i luften og vil gerne være med til at diktere spillet langs græsset, og selvom jeg er forsvarsspiller, så håber jeg, at jeg kan bidrage med scoringer, siger Juninho.

Både Juninho og Charles er udtaget til lørdagens udekamp mod AaB, hvor de altså kan få debut for FC Midtjylland.


Af Martin Schmidt
Torsdag 16. september
Onsdag 15. september