Luk

Bremen og Heidenheim delte i første gyser

| Op/nedrykningsspil | 3 kommentarer

Infoboks

Werder Bremen - FC Heidenheim 0-0
Bundesliga kvalifikation
87' 0-0 Niklas Moisander

Hverken Werder Bremen eller Heidenheim kom på tavlen i det første playoff-opgør, der sluttede 0-0. Bremen-anfører Niklas Moisander blev udvist til sidst.

På sidste spilledag lykkedes det akkurat Werder Bremen at undgå direkte nedrykning ved at snige sig op på 16.-pladsen i Bundesligaen.

Det er dog ikke ensbetydende med overlevelse, men derimod lig med to drabelige playoff-opgør mod treeren fra 2. Bundesliga, hvilket blev Heidenheim.

Torsdag udkæmpede Bremen og Heidenheim første slag på Weserstadion i Bremen, men første halvleg skulle blive en ganske chancefattig og låst affære, hvor kampens store betydning tilsyneladende begrænsede spillerne.

Werder Bremen var meget på bolden indledningsvis, men værterne havde svært ved at omsætte overtaget til åbne målchancer, hvorfor det fortsat var 0-0 efter første halvleg.

Efter pausen kom Werder Bremen til flere afslutninger, men helt farligt blev det for sjældent fra værterne.

Milot Rashica vær nærgående midtvejs i anden halvleg, men præcisionen manglede, hvilket også var tilfældet for Yuya Osako i det 78. minut, hvor japaneren headede et godt stykke over mål.

Werder Bremen fik lagt et lille tryk mod slutningen af kampen, og indskiftede Fin Bartels sendte en afslutning igennem et tætbefolket Heidenheim-felt, men Kevin Müller i målet reddede.

Med syv minutter igen fik Werder Bremen en streg i regningen, da anfører Niklas Moisander modtog sit andet gule kort i kampen, hvorfor finnen måtte forlade grønsværen før tid og nu ikke er med i returkampen.

Heidenheim-keeper Kevin Müller var lige ved at koste et mål til sidst, men målmanden slap med skrækken.

Til allersidst var Heidenheim ikke langt fra at få et fantastisk udgangpunkt til returkampen, men stopperen Timo Beermann headede tæt forbi den fjerneste opstander, så det sluttede 0-0.

Dermed er alt fuldstændig lige forud for returkampen i Heidenheim på mandag.


Af Martin Schmidt
Fredag 22. januar