Luk

Brentford slog Everton og kom på ret køl

| Premier League | 14 kommentarer

Infoboks

Brentford - Everton 1-0
Premier League
24' 1-0 Ivan Toney

Brentford hentede sin første sejr i seks kampe, da Everton blev nedlagt med 1-0 i Premier League takket være en straffesparksscoring af Ivan Toney.

Brentford var uden sejr i de seneste fem kampe i streg i Premier League, og derfor var der uhyre vigtige point på spil for Thomas Franks tropper i søndagens hjemmekamp mod Everton.

Everton var dog selv inde i en skidt stime, da de seneste seks kampe ikke havde budt på sejr i ligaen for Rafael Benitez og co.

Christian Nørgaard var eneste dansker fra start, mens Mathias Jensen, Mads Roerslev og Mads Bech Sørensen startede på bænken.

Første halvleg var en ganske jævnbyrdig affære, hvor Brentford dog kom bedst fra land, og efter knap en halv time kom de også foran.

Andros Townsend ramte Frank Onyeka i hovedet med støvlen i en duel om bolden, og efter et VAR-kig blev der dømt straffespark.

Dette omsatte topscorer Ivan Toney til 1-0 på stensikker vis.

Vitaly Janelt kunne have øget føringen kort efter, men hans forsøg blev akkurat snuppet, og derfor stod det 1-0 til Brentford efter en første halvleg, hvor Everton ikke for alvor blev giftige.

Everton skruede en tak op i anden halvleg, hvor de dominerede Brentford, som omvendt havde mest fokus på at forsvare føringen.

Alex Iwobi fik en glimrende mulighed med en time spillet, men hans hug blev snuppet af Brentford-målmand Alvaro Fernandez.

Thomas Frank pillede Christian Nørgaard ud efter 20 minutter, men satte syv minutter senere Mads Roerslev ind.

Brentford holdt stand og vandt 1-0, hvilket sender dem op som nummer 12 i Premier League, og deres ubesejrede stime er dermed slut. Everton er nummer 14 og i krise.


Af Sara Margren
Onsdag 26. januar