LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Brøndby-back: Pokaltitel kan redde en stor del

| Sydbank Pokalen | 4 kommentarer
'Vi er tæt på fiasko' - eksperterne dumper Brøndby
'Endnu en finale, vi spiller finaler hele tiden' - Retov ser frem til lørdagens storkamp
Frimann og Jørgensen diskuterer: Kan Martin Retov gå tilbage til en assistentrolle i Brøndby?
'Svært at finde ord' - Röcker taknemmelig og stolt efter muligt Brøndby-farvel
Kenneth Emil punkterer Brøndby-skrøne: ALLE kendte deres taktik - de var bare klart bedre til det end nu
Brøndby-back: Pokaltitel kan redde en stor del
Foto: Jan Christensen / Getty Images

Infoboks

OB - Brøndby IF
Superligaen Mesterskabsspil (25/05)
bet365 2,15 3,75 3,00
NordicBet 2,29 3,90 2,80
Oddset 2,20 3,80 3,05

En pokaltitel kan redde en halvsløj sæson for de gule fra Vestegnen, mener Brøndby IF-backen Jens Martin Gammelby.

Brøndby er aktuelt nummer fem i Superligaen, og der synes langt til kampen om de europæiske pladser i Superligaen. Et resultat, som står i stor kontrast til sidste sæsons andenplads, som Brøndby dumpede ned på fra førstepladsen kort før sæsonens ende. 

Derfor vil Brøndby-backen Jens Martin Gammelby forsøge at redde sæsonen for de gule fra Vestegnen med en sejr over FC Midtjylland i fredagens pokalfinale i Parken. 

- Den (pokalfinalen, red.) er meget vigtig. Den kan lidt redde vores sæson, hvis vi vinder, så det er en sindssygt vigtig kamp for os, men det er det også for FCM, fortæller Gammelby, inden han erkender, at der skal ses indad i Brøndby-lejren.

- Selvfølgelig redder vi en stor del, men på mange punkter har det heller ikke været for godt i den her sæson. Det skal selvfølgelig kigges på til næste sæson. Men det vil selvfølgelig være en kæmpe triumf at vinde, for så har vi i det mindste vundet en titel, og det er det, fodbold handler om.

I Superligaen er man på Vestegnen 36 point efter FCK, der allerede er mestre, mens der er 25 point op til fredagens modstander FCM på andenpladsen. 

Det skyldes dog ikke, at Brøndby ikke kan byde FCM op til dans – de to har hver vundet en kamp over hinanden og spillet en uafgjort i sæsonen.

- Vi går efter at udfordre de to hold i toppen, og det har vi ikke været gode nok til i år. Vi har haft svært ved at finde kontinuitet i nogle stabile præstationer. 

- Vi har ikke kunne finde det stabile niveau, som har gjort, vi kunne konkurrere med dem, men i de enkelte kampe har vi vist, vi sagtens kan konkurrere med dem.

Finaleerfaring giver ro

Sidste år stod Jens Martin Gammelby overfor Brøndby i pokalfinalen, da han med Silkeborg tabte 3-1 til sin nuværende klub.

Den erfaring giver god ro hos den 24-årige højreback.

- Ja, helt klart. Nu stod jeg også i den sidste år, og der var også en super fed kulisse. Nu har jeg prøvet det og er klar til en anden omgang, siger Gammelby og fortsætter.

- Det er lidt mere specielt den her gang, for det er med lidt større kulisse, som er med mig denne gang. Men ellers ved jeg udmærket godt, hvad jeg går ind til efter sidste år.

Gammelby forventer en tæt kamp mod FC Midtjylland, som han regner med vil søge efter at få dueller og dødbolde til at være dominerende i kampbilledet.

Se Copa del Rey-Finalen, Barcelona - Valencia Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Jonas Dalgård
Fredag 24. maj