Luk

Brøndby-boss storroser tre uvante startere

| 3F Superliga | 0 kommentarer

Infoboks

Brøndby IF - AaB
Superligaen Mesterskabsspil (19/07)
bet365 1,95 3,50 3,80
Oddset 2,00 3,70 3,60
YouBet 1,95 3,65 3,80

Niels Frederiksen gav søndag sjældne startpladser til Andreas Bruus, Mikael Uhre og Simon Tibbling, og Brøndby-træneren er meget tilfreds med trioen.

Brøndby havde fire udskiftninger i startopstillingen til søndagens opgør mod FC Nordsjælland, og heriblandt var Andreas Bruus, Mikael Uhre og Simon Tibbling.

De tre er alt andet end normale startere for Brøndby, men cheftræner Niels Frederiksen er særdeles tilfreds med deres præstation i 2-0-sejren.

- Jeg vil gerne fremhæve Andreas Bruus, som spillede en fantastisk kamp. En angriber, der er blevet omskolet og nu har fået nogle minutter på den her wingback, og han var én af vores bedste i den her kamp. Han gjorde det fremragende.

- Mikael Uhre, der ikke er startet inde i mands minde, spillede 90 minutter og gjorde det aldeles fremragende. Han fik straffesparket og holdt fast i mange bolde.

- Det er to spillere, som man måske for fire måneder siden havde tænkt, at de nok ikke ville få den store betydning for Brøndby i det her forår, men det gør de. Vi har organisk formået at få flere spillere ind, efter mange var efter os i januar, hvor vi ikke hentede nogen ind, men kun sagde farvel til spillere. 

- Nu har vi fået nogle af de interne til at vokse, siger cheftræneren.

Niels Frederiksen havde også ros tilovers for Simon Tibbling, der fik sin første startplads i 3F Superligaen siden august.

- Hvis jeg skulle pege på en kamp på forhånd, som ligger godt til Simon, så ville det være sådan én på kunsten heroppe. Simon er en teknisk dygtig spiller, og jeg synes, han gjorde en god figur.

- Det var ikke 11 fyrtårn, vi mødte, som når vi møder Horsens, så der var muligheder for at spille noget fodbold. Det var den rolle, han havde, og den opfyldte han fint, siger Brøndby-træneren.

Hylder stærk defensiv præstation

Brøndby har i mesterskabsspillets første fire kampe blot lukket et enkelt mål ind, og Niels Frederiksen var efter FCN-kampen hurtig til at rose sit mandskab for den defensive præstation.

- Vores forsvarsspillere gør det formidabelt, men det er også vigtigt at sige, at det er hele holdet, der forsvarer ens mål. Det er kendetegnende for vores defensiv, at vi har en fin struktur helt oppe fra angriberne og hele vejen ned.

- Vi er lykkes rigtig godt med det defensive, og det gjorde vi også mod FCN. Én ting er, at de ikke scorede, men derfor kunne vi godt have spillet en kamp, hvor de vadede i store chancer, men bare ikke kunne putte den ind, men det gjorde de ikke. 

- De skabte lidt, hvilket man ikke kan undgå, for Nordsjælland har nogle fantastiske fodboldspillere, men vi holdt dem fra chancer, hvilket selvfølgelig er stærkt tilfredsstillende, siger Niels Frederiksen og tilføjer om offensiven:

- Vi scorede to mål og havde et stolpeskud og mulighederne til flere. Vi lagde ikke et kæmpe tryk og skabte massevis af chancer, men vi skabte det, der skal til, når man har en stærk defensiv. 

- Samlet set synes jeg, det var en meget, meget professionel og klog præstation, vi leverede, siger Niels Frederiksen.

FCN er bedst i åbne kampe

Brøndby havde en klar dagsorden mod FCN, hvor det handlede om ikke at få skabt en åben slagudveksling, som det ellers ofte bliver, når de to hold mødes.

- Vi ville ikke have en åben kamp, for der er FCN bare dygtigere end os. For at undgå en åben kamp var der to balancer, vi skulle sørge for at opfylde, siger Niels Frederiksen og uddyber:

- Den første var den defensive i forhold til at have variationen mellem at være meget kompakte og stå lidt lavere, men samtidig også turde gå op i et højere pres, når muligheden var der. Vi skulle være kompakte, men vi skulle ikke bare stå og tage imod, for så er FCN for dygtige.

- Den anden er den offensive balance, og det var et spørgsmål om, at vi mødte et hold, der er utrolig dygtige, når de har bolden. Derfor skulle vi sørge for at finde balancen mellem at fastholde bolden, når vi havde den, så vi kunne tage lidt af trykket af, men samtidig spille direkte, når muligheden var der. Vi vidste, at vi ville få muligheder på omstillinger, siger Niels Frederiksen.

Stadig meget at forbedre

Selvom meget fungerede for Brøndby mod FCN, er der stadig mange elementer, som Niels Frederiksen vil optimere.

Særligt ser Brøndby-træneren forbedringsmuligheder i spillet med bolden.

- Jeg har ikke tal på, hvor stor en del af den trup, jeg overtog i juni 2019, som stadigvæk er her. Men jeg vil umiddelbart skyde på, at der har været en udskiftning på cirka 50 procent.

- Det har været en planlagt udskiftning, som vi hele tiden har vidst, at der skulle startes op på. Derfor er der mange af spillerne, som vi dybest set ikke har arbejdet med i ret mange måneder, så der er en masse, vi kan gøre bedre og lægge på.

- Jeg synes stadigvæk, det primært er i vores boldbesiddelse, at det er væsentligt, vi bygger på, siger Niels Frederiksen.

Brøndby er på en øjeblikkelig fjerdeplads med seks point op til AGF, der netop nu ligger til at vinde bronze.


Af Martin Schmidt
Onsdag 15. juli
Tirsdag 14. juli