Luk

Brøndby er på forsvarsjagt: OK udgangspunkt

| 3F Superliga | 4 kommentarer

Infoboks

FC København - Brøndby IF
Superligaen Grundspil (08/08)
bet365 1,85 3,60 3,80

Brøndby kigger på midtstoppere denne sommer, men Carsten V. Jensen mener, at klubben har et fint udgangspunkt med de nuværende spillere.

Efter mesterskabet har Brøndby allerede sagt farvel til Anthony Jung, men det er næppe den eneste forsvarsspiller, der forlader klubben denne sommer.

Hjörtur Hermannsson har kontraktudløb, mens Andreas Maxsø formentlig er på blokken i udenlandske klubber og desuden har en frikøbsklausul på angiveligt cirka 23 millioner kroner.

Carsten V. Jensen vil både kigge efter en ny venstre midtstopper i stedet for Jung og stoppere generelt.

- Positionen har vi et ekstra øje på, ligesom vi har et ekstra øje på stopperalternativer, for vi kan jo godt se, at der kan opstå en situation. Maxsø er en attraktiv spiller, og Hjörtur har udløb og så videre.

- Så selvfølgelig er det et opmærksomhedspunkt for os, og måske er stopperkæden også vores prioriterede opmærksomhedspunkt. Sammensætning af den gruppe har vores opmærksomhed, og vi har jo Anton Skipper tilbage fra Hobro, skal man huske.

- Vi monitorerer løbende, men vi føler, vi har et ok udgangspunkt for at komme i gang med sæsonen. Vi kigger ind i et langt vindue, hvor vi skal være tålmodige, og så skal vi være snarrådige og kvikke, når der skal slås til, siger CV.

Direkte afløsere kan være for dyre

Carsten V. Jensen fortæller, at Brøndby næppe kommer til at hente en én til én afløser for Anthony Jung.

- Hvis jeg skal direkte svare på, om enkelte spillere skal erstattes én til én, det tror jeg nu ikke, de skal, for det er som regel en dårlig ide. Det er heller ikke tilgangen for Brøndby, at vi skal være hurtigt ude, erstatte én til én og købe den kvalitet ind, som eventuelt forlader os. 

- Det vil simpelthen ikke være i forlængelse af den linje og strategi, der er lagt, for det vil simpelthen koste for mange penge, siger CV og tilføjer:

- Tilgangen er, at vi har udgangspunkt i en rigtig stærk trup, som lige er blevet danske meste, og hvor der helt naturligt er en række udløb, men hvor vi jo også allerede i vinter var tidligt i gang med at hente nogle af de næste i rækken. Det var Ægidius og Cappis, og i øvrigt har vi Blas Riveros, der nærmest skal ses som en ny signing, på vej tilbage.

Fodbolddirektøren understreger, at Brøndby ikke har travlt.

- Vi har et vindue, som vi ser som et langt vindue. Det er ikke sådan, at vi får det længere end alle de andre, men vi kommer til at udnytte de gode muligheder, der kommer til os.

- Løbende vil vi selvfølgelig vurdere vores egen udvikling i holdet, men vi er i den situation, at der lige nu er 26 spillere pr. 1. juli på kontrakt. Det er en relativt fin størrelse, og så må vi se, hvordan vi får sat tingene sammen, siger Carsten V. Jensen.


Af Martin Schmidt

4 kommentarer

Chris1234 15:48          
Bliver spændende at se hvad CV kan bidrage med, han har jo ret beset ikke købt noget som har haft kæmpe succes udover Riveros som så god ud. Et er en kæmpe udfordring han står overfor også med alle de kontrakter der udløber.
Sonni-Johnsen 15:53          
Chris1234 Syntes da også man kan sige at Maxsø har slået til.
7000 Fredericia! 16:23          
Det lyder naivt. Man kommer ikke langt med det nuværende forsvar, og der mangler virkelig også en hb.
Anton Skipper og Kabongo? Det er ikke godt nok.
LFC4Life 16:32          
CV har ret beset heller ikke haft et budget at arbejde med. Riveros og Pavlovic kostede eftersigende én million kroner til sammen.

Ikke at jeg tror vi ser en masse 10+ millioner handler fra Brøndby, slet ikke. Men denne sommer, især hvis folk som Lindstrøm og måske Frendrup tiltrækker bud der er for gode til at sige nej til - jamen så har CV trods alt lidt i sparegrisen, når han skal på markedet.

Men det bliver svært.
Schwäbe, Jung, Hermansson, Tørnæs og Vigen ryger gratis

Radosevic og Uhre har ét år tilbage af kontrakten til sommer - så de skal sælges i år eller forlænges, og det skal gerne være klart tidligt i vinduet, hvilken vej det går.

Maxsø har en frikøbsklausul som mange klubber, selv med Corona, nok godt kan finde penge til.

Det er jo næsten hele holdet der skal skiftes. Så jeg håber at man formår at få rigtig mange penge for Lindstrøm og Frendrup, eller holder på begge ét år mere, så man kan mindske udskiftningen bare en lille smule.
Torsdag 5. august
Onsdag 4. august