LeoVegas.dk Roskilde Festival Bethard Casino24

Luk

Brøndby får ansigtsgenkendelse på stadion

| Superligaen | 92 kommentarer
18 år siden i dag: Genoplev Zumas fabelagtige saksespark mod Brøndby her
Klassekasse: Gense Halimi mesterlige mål ved KMD Cup her
Graulund om ny BIF-træner: 'Her er jeg ikke helt enig med Niels Frederiksen'
'Helt fra starten af har Niels været vores topkandidat' - Ebbe Sand om ny Brøndby-boss
Der er ekstra pres på fra både ledelsen og fansene i Brøndby, og det er jo det spændende - Niels Frederiksen sætter ord på sit nye job
Brøndby får ansigtsgenkendelse på stadion
Foto: Getty Images

Brøndby indfører ansigtsgenkendelse på stadion for at sikre, at karantænedømte personer ikke får adgang til stadion.

Brøndby IF indfører som den første virksomhed i Danmark et videoovervågningssystem, der benytter sig af ansigtsgenkendelse.

Det installeres på Brøndby Stadion for at sikre, at karantænedømte personer ikke får adgang til stadion, og de skal desuden være med til at mindske kødannelser.

- Som den første virksomhed i Danmark har vi fået tilladelse af myndighederne til at benytte os af ansigtsgenkendelsesteknologi i en række nye kameraer, vi har fået installeret på Brøndby Stadion, siger administrerende direktør, Jesper Jørgensen, til klubbens hjemmeside.

- Systemet vil markant øge vores effektivitet til at identificere karantæneramte personer ved vores indgange, og dermed kan vi bedre sikre, at karantæneramte ikke kommer ind til vores kampe.

- Historisk har vi været afhængig af, at vores vagter kunne genkende de personer, der er på vores karantæneliste, og selvom vores vagter er dygtige, så er det ikke en nem opgave at kunne huske og udpege karantænedømte personer, når man som os har i gennemsnit ca.14.000 personer per kamp, der skal igennem indgangene på relativ kort tid.

- Fremadrettet vil vores nye system automatisk scanne og meddele vores kontrollører, hvis et kamera identificerer en person, der er registreret på vores karantæneliste. Vi håber, at vi med tiden også kan tilknytte systemet til det nationale fodboldregister, så personer i det register ligeledes kan identificeres via det nye elektroniske system. 

- Det er en væsentlig investering, vi foretager, men sikkerheden på stadion er noget, vi prioriterer meget højt, og karantæneramte personer skal ikke have adgang til danske stadions.

Brøndby tager teknologien i brug i første spillerunde i den nye sæson, hvor Silkeborg er modstanderen.

Se Superliga, Europa League og landsholdet Live på Eurosport Player
Advertisement Advertisement

Af Sara Margren

92 kommentarer

Sir Alex F 10:02          
Er det ikke ret let at undvige genkendelse?
Samuel Holmén 10:04          
Sådan! Fantastik initiativ...!
langetå 10:04          
Hvis det er lovligt, så håber jeg da at det også er muligt at sammenkøre med en international database, så man undgår de rejsende hooligans fra eksempelvis Tyskland, der bliver inviteret til kampe af de mere hjernedøde fanfraktioner.
Der Kaiser. 10:06          
Sikke en masse krumspring for at undgå Away/home kortet :-)
BedreEndBeckmann 10:07          
Så vidt jeg ved kan en smule makeup forvirrer systemet... Men i samarbejde med kontrollører, tror jeg det vil fungerer !
Bløde babser 10:13          
Hvis det er lovligt, så håber jeg da at det også er muligt at sammenkøre med en international database, så man undgår de rejsende hooligans fra eksempelvis Tyskland, der bliver inviteret til kampe af de mere hjernedøde fanfraktioner.
Det jo her det spændende ligger. Udover naturligvis om et fuldskær eller fjollet hat kan snyde kameraerne.
Hvad for nogle billeder kan man få adgang til?
Sammenkøring af registre har altid været et problem og med GDPR er den slags nok ikke blevet mere medgørligt.
Da FCK indfrte AWAY var det jo netop fordi man ikke måtte benytte date og billeder af folk i karantæne. Derfor lavede man en model hvor folk skulle melde sig frivilligt ind, så man kunne fratage dem et medlemskab.
Hvis ikke de regler er blevet markant ændret, vil det jo betyde at folk med karantæne frivilligt skal indvilge i at BIF må benytte billeder af dem ti lat forhindre de omgås deres egen karantæne – man kan godt forestille sig det ikke bliver så nemt at få sinkerne til.

Igen, det kan være nogle regler er ændret. I så fald vil det være interesant at få det belyst.
Navarone 10:15          
Sammenkøring af registre har altid været et problem og med GDPR er den slags nok ikke blevet mere medgørligt.
Correct me if I´m wrong, men er det ikke bare at skrive ind et sted at man samtidigt accepterer brugen af billeder, når man køber en billet? Det er jo et privat arrangement så at sige.
Tirsdag 18. juni
Mandag 17. juni