Luk

Brøndby-kollaps: Nedlagt af to mål i overtiden

| Europa League | 141 kommentarer
Brøndby bagud i Portugal efter nyt kæmpe forsvarskoks
Brøndby-skade: Tibbling ude i månedsvis - se hans uheld mod Hobro her
Se alle målene fra Superligaens 5. runde på under 3 minutter
Graulund og KEP: Disse hold rykker ud af Superligaen
Bødemester Mensah afslører: Jeg skulle betale mest
Brøndby-kollaps: Nedlagt af to mål i overtiden
Foto: Getty Images

Brøndby tabte 2-4 til sidst og står derfor med et dårligt udgangspunkt, når der næste uge er returopgør mod Braga i Europa League-kvalifikationen.

Efter at have sendt polske Lechia Gdansk ud i mørket skulle Brøndby torsdag aften tage første skridt i forsøget på at gøre det samme mod Braga.

Portugiserne kom her på besøg i Europa League-kvalifikationen, som de trådte ind i i denne runde. De skulle forbi Superliga-mandskabet, hvis deres drøm om europæisk fodbold fortsætte skulle holdes i live.

Cheftræner Niels Frederiksen havde lavet flere ændringer til kampen i forhold til weekendens Superliga-skuffelse mod AC Horsens. Anton Skipper og Jens Martin Gammelby blev erstattet af Hjörtur Hermannsson og Kevin Mensah i forsvaret, mens Josip Radosevic og Kasper Fisker blev foretrukket frem for Tobias Børkeeiet og Lasse Vigen.

I angrebet røg Jesper Lindstrøm og Simon Tibbling på bænken og blev erstattet af Mikael Uhre og Simon Hedlund.

Det nye Brøndby-mandskab fik en fin start på kampen, der ikke var mange minutter gammel, før de første gang havde bolden i nettet. Kamil Wilczek kom alene igennem og chippede den over keeperen. Desværre for værterne var der offside, og målet fik ikke lov til at stå.

Det gjorde det dog efter et kvarters spil, da Dominik Kaiser viste glimrende sparketeknik. Bolden landede for fødderne af ham fra kanten af feltet, hvor han trykkede af og bragede bolden op i hjørnet til 1-0.

Drømmestarten varede dog ikke længe. Blot tre minutter senere sendte udeholdet et indlæg i feltet, som Paulinho fik hovedet på. Han styrede udligningen ind bag Marvin Schwäbe.

Bare to minutter senere blev det endnu værre for Brøndby, der koksede i opspillet. Josip Radosevic endte med at sende Andre Horta alene igennem, og han kunne let gøre det til 2-1.

Horta fik en lignende mulighed blot fem minutter senere, men denne gang kunne han ikke udnytte muligheden.

Efter de to scoringer kom portugiserne godt med i kampen, efter Brøndby ellers havde siddet på det meste frem til føringsmålet.

Mod slutningen af halvlegen fik det danske mandskab igen bedre kontrol over begivenhederne, men det resulterede ikke i mål. Tættest på var Simon Hedlund i overtiden, da han blev sendt i dybden. Han kunne dog ikke prikke bolden forbi keeperen.

Brøndby var bagud 1-2 ved pausen, men knap var anden halvleg gået i gang, før der var udlignet. Igen var Kaiser manden bag målet, da Anthony Jung tog bolden til sig og fandt landsmanden i feltet. Her kunne han let gøre det til 2-2.

Efter udligningen fik Brøndby fint styr på begivenhederne og var farlige et par gange. Det blev dog ikke til mål. Mikael Uhre havde en fin chance efter lidt mere end en times spil, da Jung lagde en bold tilbage i feltet. Angriberen sendte dog bolden forbi mål.

Et kvarter før tid var Kaiser tæt på at fuldende sit hattrick, da han tog bolden med op trykkede af et kort stykke inde i feltet. Keeperen var dog på plads og fik sendt bolden til hjørnespark.

Det samme var tilfældet små ti minutter senere, da Radosevic trykkede af udefra. Heller ikke han kunne overliste gæsternes målmand.

Selv om værterne havde siddet på det meste efter pausen, var det gæsterne, der i overtiden fik gjort det til 3-2.

Paulus Arajuuri fik ikke styr på en høj bold, og Ricardo Horta endte igen med at blive sendt alene igennem. Her svigtede han ikke.

Det sluttede dog ikke der for Brøndby. Kort før slutfløjt endte Hjörtur Hermannsson med at score selvmål, og Superliga-mandskabet tabte derfor kampen 2-4.

De to hold tørner sammen i Portugal om en uge, hvor det skal afgøres, hvilket klub der fortsat skal drømme om europæisk fodbold i denne sæson.


Af Jonas Sand

135 kommentarer

Foggy 20:25          
Hvor er det dog dumt, Brøndby.

Så tæt på et fornuftigt resultat og så koger man totalt i tillægstiden.

Nu er det slut.
clra 20:25          
Tak BIF - altid en fornøjelse at have jer med i Europa......NOT
Ralle64 20:26          
Hvor er det til grin.

Tænk sig at have det spillemæssige overtag i størstedelen af kampen. Og så bare forære 4(!!!) mål væk...
Forsvaret koster igen og igen og igen.
thomasjn 20:26          
Tak for endnu en gang rangliste point pisset væk!

"Dansk fodbold har jo faktisk brug for Brøndby" klinger godt nok hulere og hulere.
Der Grüne 20:27          
Det var sgu ok dårligt. Radosevic får mig til at tro på, at jeg ikke helt bør opgive drømmen om en superligakarriere.
Tim Jensen 20:27          
Man bliver så irriteret på dansk fodbolds vegne, her har BIF faktisk spillet en mere end hæderligt kamp og det meste af kampen faktisk været bedre end Braga og så smider de resultatet ved at forære 3 mål til Braga, jeg ville godt nok være frustreret over det forsvar hvis jeg var BIF mand, man var lige ved at blive så glad for dansk fodbolds vegne.
Kongen af København 20:27          
Hvor er det dog bare trist at man ikke har bedre forsvarsspillere i BIF. Havde man haft dette havde man jo vundet sådan en kamp sikkert.
Lørdag 17. august
Fredag 16. august