Luk

Brøndby sejrede mod hårdt kæmpende ulve

| Superligaen | 29 kommentarer
Top 3 Detaljer: Emre Mor ydmyger Brøndbys Pukki
Brøndby sejrede mod hårdt kæmpende ulve
Foto: Getty Images

Brøndby IF snuppede tredje Superliga-sejr på stribe, da de hjemme overlevede et FC Midtjylland-stormløb i slutfasen og dermed slog gæsterne med 3-2.

Der var gang i den på den københavnske vestegn, da Brøndby IF tog imod FC Midtjylland.

Værterne kom bedst fra land, da de lagde ud med et sandt bombardement af gæsterne i de første 25 minutter. 

Teemu Pukki og co. havde dog problemer med at få deres mange afslutninger inden for rammen. Efter en halv times spil var det derfor meget karakteristisk, at de kom foran på et afrettet skud.

Hany Mukhtar opfangede en løs bold foran feltet, hvorfra han resolut sparkede mod mål. Afslutningen var på vej forbi mål, men ramte Lebogang Phiri, hvorefter bolden gik i kassen. 

Føringen var ganske fortjent, men blot få minutter efter føringsmålet ville en vis tometermand lege med i den anden ende af banen.

FC Midtjylland fik etableret et angreb omkring Brøndbys felt, hvorefter en løs bold havnede for fødderne af Paul Onuachu. Den høje angriber klappede prompte til bolden, der blev ramt så rent, at Frederik Rønnow ikke nåede at se bolden suse hen over hovedet på ham og i mål. 

Holdene gik til pause med uafgjort, men der skulle ikke gå lang tid af anden halvleg før, at Brøndby igen var tilbage i front. 

FC Midtjylland var tæt på at sende bolden i eget net da et forsøg på at cleare et indlæg var ved at gå galt. Mikkel Andersen nåede akkurat at redde bolden på stregen, men i sidste ende endte bolden foran Johan Larsson, der kunne hamre sit første sæsonmål i kassen til 2-1.

I de efterfølgende 10 minutter stod der Brøndby på det meste, og det skulle da også blive 3-1 kort tid efter. Teemu Pukki iscenesatte Christian Nørgaard, der flot placerede
Mikkel Andersen i FC Midtjylland-målet.

Hvis man herfra troede, at Brøndby ville cruise sejren hjem, så tog man dog i høj grad fejl. 

Kort efter Christian Nørgaards scoring til 3-1, blev der endnu engang reduceret og bragt fornyet spænding ind i opgøret. Et indlæg blev forlænget ind i feltet, hvor Paul Onuachu akkurat fik en tå på og snittede bolden over stregen. 

FC Midtjylland pressede hårdt på i slutfasen, og det var derfor ikke helt uheldigt for Brøndby, at kampen fik et afbræk små fem minutter før tid, da den ene linjedommer måtte lade sig udskifte med en skade.

Gæsterne fortsatte deres tryk efter det korte ophold, men Alexander Zornigers tropper holdt stand i den ni minutters lange tillægstid.

Tættest på var FC Midtjylland på scoring da Paul Onuachu dybt inde i overtiden fik et saksespark blokeret på stregen af Benedikt Röcker.

Brøndby kunne derfor notere tre point, hvorfor de nu foreløbigt er ni point efter FC København i toppen af Superligaen. FC Midtjylland indtager nu omvendt femtepladsen.


Af Frederik Scheuermann
Tirsdag 23. juli