Luk

Brøndby sender de fleste medarbejdere hjem

| 3F Superliga | 2 kommentarer

Brøndby IF meddeler fredag eftermiddag, at størstedelen af klubbens medarbejdere er blevet sendt hjem grundet corona-krisen.

En række klubber har i løbet af fredagen valgt at sende en stor del af sine medarbejdere hjem, og nu følger Brøndby trop.

Cheftræner Niels Frederiksen er sammen med sine assistentrænere Martin Retov og Jesper Sørensen samt målmandstræner Claus Fallentin ikke berørt af det, hvilket heller ikke seniortruppen er.

Brøndbys administrerende direktør, Ole Palmå siger om beslutningen:

- Brøndby IF er en integreret del af det danske samfund, og vi er naturligvis ikke immune overfor de meget voldsomme konsekvenser, Covid-19’s indtog har på det danske samfund i disse uger. 

- Vi støtter fuldt op om myndighedernes anbefalinger og beslutninger, så vi alle gør vores og bidrager til, at smittespredningen mindskes i videst mulige omfang. På den baggrund har vi taget en lang række forholdsregler, og en kæmpe ros skal lyde til alle medarbejderne for måden, de har håndteret denne ekstraordinære og svære situation på.

- Brøndby IF er en fodboldforretning, og uden afviklingen af fodboldkampe og spillere vi kan sende på græs og udvikle, så gør de nuværende tilstande det i sagens natur til en meget vanskelig situation for os.
 
- Som en direkte konsekvens af, at vores branche er lukket helt ned, har vi i dag bedt størstedelen af vores medarbejdere om at blive hjemme. Vores indtægtsgrundlag er reelt blevet fjernet fra os på under to uger, og dette tiltag er en nødvendighed for at fastholde arbejdspladserne fremadrettet. Alle medarbejdere vil få fuld løn i perioden med støtte fra regeringens trepartsordning. 

- I samarbejde med Divisionsforeningen, Dansk Erhverv og myndighederne arbejder vi i døgndrift på at sikre, at vi og vores andre kollegaer i branchen har et økonomisk fundament, vi kan arbejde videre med, når hverdagen i det danske samfund igen begynder at indfinde sig, siger Ole Palmå.


Af Martin Schmidt
Fredag 3. april